Peščane boje za zidove - Novi trend za ukrašavanje vašeg doma
Prethodni tekst
Naredni tekst

Primer različitih enterijera koji su dekorisani pomoću peščanih boja za zidove

Kako biste shvatili umetnost ukrašavanja zidnih površina vašeg doma, neophodno je proučavanje boja i nijansi bez obzira za koji se stil odlučite. Među najpopularnijnim nijansama u dizajnu enterijera nalaze se prirodne boje koje se savršeno slažu sa većinom boja, materijala i završnih obloga. Kako bismo vam pomogli da napravite opuštajući i uravnotežen dekor, fokusiraćemo se na peščene boje za zidove koje predstavljaju odličan izbor za obavljanje ove misije. Hajde sad da zajedno otkrijemo brojne i fantastične nijasne pomenutih boja kako bismo vaš dom pretvorili u čarobno utočište, elegantno i opuštajuće gnezdo.

Osvežite zidove i pružite vašoj sobi opuštenu atmosferu uz peščane boje za zidove

Kao što mu samo ime kaže, pesak je boja sa žućkastim ili smeđim odsjajima koja nas podseća na mir i lepotu egzotičnih plaža na našoj planeti. Poput prirode i sam enterijer može sadržati različite peščane nijanse, od svetlo do tamno bež, ponekad žute, ružičaste i narandžaste. Ove nijanse dodaju opuštajući i harmoničan dodir dekoru, koje nam omogućavaju da stvorimo prijatnu i modernu atmosferu po sopstvenom ukusu. Među mnogim prednostima ove moderne boje postoji njena svestranost i snaga koja u svaku notu unosi notu ravnoteže i spokoja. Pored toga, neutralne nijanse su idealna stvar za ukrašavanje manjih prostorija jer vizuelno uvećavaju ograničeni prostor. Da biste promenili atmosferu enterijera, jedna od najklasičnijih varijanti je obnova zidova sa nekoliko slojeva boje. Ovde imate širok spektar mogućnosti da pronađete svoju omiljenu peščanu nijansu. Pored umirujućih nijansi, moguće je odabrati i stil peskarenja koji će dati lepu smirenost zidovima koji izgledaju poput finih peskovitih linija.

Predmeti boje peska kao male dekorativne transformacije

Ukoliko nemate vremena za ulaganje u radikalne promene, možete se odlučiti i za male dekorativne transformacije. Kako biste osvežili, na primer, unutrašnjost bele dnevne sobe, razmislite o ukrašavanju sofe sa više mekanih jastuka u različitim nijansama bež boje i dodavanju jednobojnog tepiha. Isto važi i za spavaću sobu: peščana posteljina odlična je ideja za postizanje sjajnog rezultata gotovo bez napora. Zahvaljujući svom prirodnom izgledu, pesak se savršeno uklapa sa gotovo bilo kojom bojom, te se uklapa u bilo koju vrstu dekoracije. Bilo da je reč o rustikalnoj ili seoskoj kuhinji, Zen kupatilu ili modernoj minimalističkoj sobi peščane boje za zidove osvežiće svaki enterijer. Međutim,važno je obratiti pažnju na kombinacije i male detalje kako biste izbegli stvaranje dosadnog ambijenta. Hajde sada da vidimo koje su to tačno boje koje se savršeno slažu sa peščanom.

Saznajte sa kojim se to bojama, peščane boje za zidove najbolje slažu

Generalno, možete birati između skladne dekoracije u prirodnim nijansama ili dekoracije sa  elegantnim kontrastima. U oba slučaja možete dodati i predmete svetle boje kako biste oživeli atmosferu. Evo i nekoliko ideja za najuspešnije kombinacije peščane boje za zidove sa:

  1. belom – za svetlu i uravnoteženu dekoraciju
  2. svetlo žutom – za toplu i sunčanu atmosferu
  3. braon – za rustičan i prirodan dekor
  4. bež ružičastom – za nežnu i ženstvenu atmosferu
  5. crnom – za savremeni kontrastni efekat
  6. elegantanim pastelom – za svež, a istovremeno elegantan enterijer

Peščane boje za zidove - različite nijanse

Predlozi za kombinovanje peščanih boja za postizanje različitih efekata

Najbolja peščana boja za sobe sa pogledom na jug kojoj nedostaje toplina.

Najbolje peščane boje za sobe sa pogledom na jug kojoj nedostaje toplina

Kao što smo već pomenuli nijanse peska kreću se od zemljano smeđih do onih sa više oker refleksije. Poželjno je izbegavati one sa žutim podtonom u sobama okrenutim ka severu, jer u zimskim mesecima mogu izgledati zeleno. Pravi ton u mračnoj sobi doneće sunčevu svetlost u prostor, dok bi pogrešan mogao da stvori efekat koji niste planirali. Previše žutog podtona takođe može da liči na magnoliju, pa je tako potrebno odabrati nijansu sa tačnom količinom topline.

Najbolja peščana boja u kombinaciji sa kremasto belom

Najbolja peščana boja u kombinaciji sa kremasto belom

Obojite plafon toplom peščanom bojom kako bi se vaša soba dobila osećaj udobnosti. Ukombinujte ovo sa belim ili neutralnim zidovima. Pravi pogodak, verujte nam na reč.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijantno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Najbolja peščana boja u kombinaciji sa bukvom, borom i prirodnim kamenom sa crvenim podtonom

Najbolja peščana boja u kombinaciji sa bukvom, borom i prirodnim kamenom sa crvenim podtonom

Ukoliko ste više za industrijski dizajn, probajte zamućeni pesak u kombinaciji sa opranim tonovima krem, sive i smeđe boje. Držite se ove palete za nameštaj, kao i za zidove i podove.

Najbolja peščana boja kako biste uneli toplinu u vaše kupatilo

Najbolja peščana boja kako biste uneli toplinu u vaše kupatilo

Ako više volite jak, moderan izgled, udružite ga sa dubokim senfima, sivim ugljenom i crnom bojom. Komplementarne boje s naglaskom uključuju i nežne kadulje, ćudljive ljubičice i lavande koje daju sofisticirani izgled.

Najbolja peščana boja za naglašavanje na suptilan način

Najbolja peščana boja za naglašavanje na suptilan način

Da biste postigli ambiciozniji i trendovski izgled, možete eksperimentisati sa prelepim ombre efektom mešanjem nekoliko komplementarnih senki. Izgledaće senzacionalno.