7 Načina za krečenje zidova u dve boje - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Uz pomoć boja, raznih tehnika, mašte i kombinacije istih, vaš životni prostor zaista može izgledati kao mirna luka u koju se vraćate posle stresnog dana van kuće. Takođe bliži nam se proleće i sada je pravo vreme da u hladnim i pomalo mračnim večerimaodvojimo vreme za sakupljanje novih ideja i inspiracija za unošenje nečeg novog i vedrog u naš dom.

Krečenje zidova u dve boje

Znamo da jednobojni zidovi mogu biti monotoni i dosadni, pa vam dajemo par saveta i primera u koliko želite da kombinujete nijanse na vašim zidovima. Odbir tonova za krečenje zidove u dve boje može biti naporan, niko ne želi da se odluči za nijanse koje se neće slagati u enterijeru, ali zato smo mi tu. Spremili smo vam 7 načina na koje možete dekorisati vaš dom a da ne pogrešite, nadamo se da ćemo vas inspirisati ovim ne svakidašnjim idejama za krečenje zidova u dve boje.

Ombre

Ombre efekat sa svojim suptilnim prelaskom boja, stvara spokojan i sanjiv izgledu prostoriji. Ova tehnika postaje sve popularnija u dizajnu enterijera i nudi razne mogućnosti za sve vrste prostorija. U videu dole možete pogledati kako da sami postignete ovaj efekat na vašim zidovima.

Intrigue

Intrigue, tema koja je magična kao što je i misteriozna. Inspirisani potpuno tamnim večerima sezone, koristimo samo najdublje i najviše upijajuće boje u svojoj paleti. Za krečenje zidova u dve boje definitivno preporučujemo ponoćno plavu i zelenu koje totalno dominiraju u kombinaciji, ali budite sigurni da ne propustite zlatne akcente koji naglašavaju jasnije nijanse poput mesečine na mirnoj vodi. Koristeći boje kao što su Midnight Navy, Metalic Millionair i Secret Escape, Intrigue trend je savršen za kreiranje raskošnog utočišta u bilo kojoj prostoriji. Ove intenzivne boje predstavljaju noćnu misteriju! Sve nabrojane tonove možete pronaći u našoj paleti boja.

krecenje zidova u dve boje -intrigue efekat

Redefined

Zajedno savremen i klasičan, redefinisan izgled koji oponaša terrazzo, kompozitni materijal koji se sastoji od cementa i mermera. Ovim trendom slavimo zemaljske resurse, unosimo nivo sofisticiranosti i savremeni sukob kredastih ružičastih i sivih nijansi kako bi stavili sopstveni pečat. Ovaj trend će doneti mirnu i opuštajuću atmosferuu životni prostor dok se opuštate u vremenskoj mašini stila i kulture. Ukoliko vam se ne svidjaju ove nijanse a ipak bi voleli da dovede sofisticirani stil u vaš dom, pročitajte naš blog gde smo detaljnije naveli koje su to sofisticirane boje za zidove.

Immersed

Snažan, lagan i miran. Ove reči opisuju okean koji je inspirisao ovaj izgled. Uzimajući osnovne elemente života, ova paleta boja će doneti životne talase u bilo koju prostoriju u vašem domu. Ovaj trend predstavlja vreme daleko od užurbanog rasporeda života i omogućava vam prostor u kom ćete uspeti da se isključite i ponovo napunite pozitivnom energijom. Različite nijanse zamagljuju strukturu prostora i pružaju svetlucav i reflektujući izgled koji vraća bezvremensku klasičnu plavu boju sa savremenim obrtom.

Midnight Garden

Nostalgična sećanja blede u stanju sličnom snu, deluju kao savršena atmosferska pozadina za mračnu opuštajuću unutrašnjost. 

Neville Knott, Crown Paints Colour Consultant

Izgled Midnight Garden-a može se kreirati na jednom ziduili u celoj prostoriji koristeći raznovrsnu paletu boja, uključujući sive, plave, ljubičaste i roze nijanse. Ne zaboravite da dodate završne detalje burgundskim i tamno plavim asesoarima kao što su vaze, prostirke, ramovi za slike i sveće.

krecenje zidova u dve boje - midnight garden

Washed

Prihvatamo prirodne lepote istrošenih, erodiranih površina, uzimajući inspiraciju iz bogatih tekstura i mekih tonova slojevitih i pomešanih zajedno. 

 Jemma Saunders,  Crown Paints Colour specialist.

Washed trend je inspirisan zemljanim, kredastim tonovima, izbledelih tkanina i beljenog platna. Dekoracija ovom tehnikom daje prednost mirnim, prigušenim tonovima zelenila, ružinih boja, sivih i plavih nijansi. Skinite mokre zimske čizme, sedite i  opustite se mekim, ispranim neutralima koji stvaraju krajnji prostor za relaksaciju.

Savršeno za bilo koju sobu u kućikoja se koristi za opuštanje- kao što je spavaća soba ili kupatilo- ova paleta boja stvara umirujuću atmosferu. Dakle možete biti sigurni da je sve dobro nakon dugog, napornog dana na poslu i bavljenja zimskim aktivnostima.

krecenje zidova u dve boje

Linear

Kreirajte lep, moderan osećaj u svom domu sa Linear trendom. Ovde se kombinuju pastelne boje sa čistim linijama za lep, sofisticiran izgled, koristeći sivu paletu plavičastih nijansi sa prigušenim ružičastim tonovima. Ako su pastelne nijanse ono što želite, držite se istih, ali u koliko želite moderniji izgled dodajte linije u tamno sivim nijansama. Dodavanjem tankih linija, stvara se suptilan, ali i dojmljiv, sofisticiran izgled koji odgovara svakom domu.

krecenje zidova u dve boje -linear

Neville Knott, Crown Paints Colour Consultant opisuje Linear trend kao:

  Linear se odnosi na rad sa jednostavnošću ravnih linija; držanje na tankim crnim obrisima u nameštaju i osvetljenju, kao i na zidovima daje novi i sofisticiran izgled, modernu eleganciju.

Ovo su kombinacije boja za krečenje zidova u dve boje koje smatramo da vas neće izneveriti. Sve tonove boja za zidove koje smo pomenuli u ovom blogu možete pronaći na našem web sajtu, kao i mnoge druge tonove. Srećno dekorisanje!