8 opuštajućih boja za zidove spavaće sobe - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Biranje boja za zidove spavaće sobe može biti veoma jednostavno u koliko znate kakvu atmosferu želite da kreirate. Najpopularniji izbor je da spavaća soba deluje opuštajuće. Odgovarajuće boje za zidove, meki materijali I asesoari koji odišu mirnoćom pomoći će da kreirate prostor koji ćete moći da koristite kako za spavanje, tako I za opuštanje.

opustajuće boja za zidove u spavaćoj sobi

Opuštajuće boje za zidove svake prostorije

Najjeftiniji i najlakši način da vašu spavaću sobu pretvorite u oazu mira jeste da izaberete opuštajuće boje za zidove koje će ovaj prostor pretvoriti u spavaću sobu vaših snova. Boje koje vam predstavljamo su od neutralnih krem do svih ostalih nežnih tonova. Sve  dole navedene nijanse mogu služiti kao baza za izabranu kolor šemu i opuštajući dizajn. I ako su boje koje vam predstavljamo u većini slučajeva svetle nijanse, duboki tonovi, sa dobrim osvetljenjem isto tako mogu doprineti da spavaća soba izgleda kao opuštajuća zen oaza.

Siva boja za zidove je savršen izbor, imaćete osećaj kao da ste pobegli od svega i da ulazite u vaš omiljeni luksuzni hotel. Siva boja u kombinaciji sa drugim toplim i neutralnim tonovima deluje zaista sofisticirano i može se koristiti kako u ženskim tako i  u muškim spavaćim sobama. Postoji dosta sivih tonova, isprobajte par i pronađite taj jedan ton koji  je savršen za  vas. Ako težite ka sofisticiranim izgledom enterijer napisali smo koristan blog u kom možete pročitati kako postići sofisticiran izgled doma.

Opuštajuće nijanse spavaće sobe

Nežno puderasta tirkizna nijansa daće vašoj spavaćoj sobi baš pravi spa vajb. Ova nijansa i nijanse slične ovoj savršeno se slažu za srebrnim i belim akcentima, dodavanjem drvenih asesoara ili nameštaja kreiraćete spavaću sobu koja će vas podsećati na plaže, opuštanje i odmor za dušu i oči.

Opustajuće boje za zidove

Krem nijanse su uvek tople i dobrodošle u koliko ste u potrazi za opuštajućim bojama za zidove. Meka toplina ovih prelepih krem nijansi zaista je uvek pravi izbor za umirujući efekat koji je preko potreban prostoru u kome se opuštate i spavate.

Opustajuće boje za zidove

Izbledelo zelene nijanse pomažu kod spavaćih soba u kojima ima previše svetlosti, zeleni tonovi deluju osvežavajuće. U koliko su vam prozori na zapadnoj ili istočnoj strani zelena je pravi izbor. Tajna u biranju sveže zelene nijanse jeste u tome da izbegavate zelene nijanse koje potiču iz sive ili neke druge prljave boje.

Žuta boja možda nije vaš prvi izbor kada razmišljate o opuštajućim nijansama za spavaću sobu , ali pravi izbor žute nijanse  može delovati veoma umirujuće i pozitivno. Sunčane nijanse žute boje mogu doprineti osećanju buđenja uz sunčeve zrake kada ih nema. Da bi ste izbegli žvahnost žute boje tokom večeri i vremena kada se spremate za spavanje, možete je utišati, svetlim krem ili belim kolor šemama kako bi ste zadržali balans.

Sve opuštajuče boje za zidove koje smo vam naveli u ovom tekstu možete pronaći na našoj stranici boje za zidove, a možete i videti kako izgledaju u našoj paleti boja.

Nesvakidašnje opuštajuće boje za zidove

Nijansa koju ne znamo kako bi smo je nazvali jer je između zelene i plave, ali ipak vuče na plavkasto je savršena boja u koliko želite da vaša spavaća soba bude i vaša oaza mira. U kombinaciji sa belim, prljavo belim asesoarima, drvenim podovima I nameštajem, ova nijansa je pravi pogodak.

Opustajuće boje za zidove

Ton izmedju sivog i bez moze biti baš taj ton koji dugo tražite, a neznate kako da ga opišete. Ova kombinacija daje sivu ( hladnu) I bež ( toplu)  nijansu koja je kao dve suprotnosti koje se privlače i time predstavljaju savršen balans tonova, tj harmoniju na vašim zidovima.

Za romantičniji izgled, koja druga nijansa nego opuštajuće boje za zidove lavande. Da ne bi delovalo previše detinjasto preporučujemo sivu boju koja u sebi ima ljubičaste. Savršena nijansa za opuštanje I spavanje. Pošto je kombinacija sive I ljubičaste, dobićete potrebnu toplinu i izbeći  da deluje I suviše hladno na vašim zidovima.

Od svih ovih saveta najbitnije od svega je da nijansa koju izaberete  prija vašem oku I da volite boju koju ste izabrali.