O nama

Kruna boje d.o.o je generalni zastupnik i distributer boja i lakova renomiranih britanskih proizvođača Crown, MacPherson i Sandtex.

Preduzeće je nastalo u septembru 2010. godine i za cilj ima da obezbedi potpuni servis u distribuciji i prodaji boja i lakova, kao i prateće opreme za izvođenje farbarskih radova malim, srednjim i velikim preduzećima iz oblasti građevinske industrije, kao i individualnim kupcima na području Srbije i Crne Gore.

Naglašene karakteristike našeg preduzeća su kombinacija bogatog menadžerskog, distribuciono – prodajnog iskustva, ponuda inovativnih proizvoda najvišeg kvaliteta i profesionalan odnos prema svim našim klijentima.

U ranim 1800 godinama eksperimentisali smo sa tapetama i proizvodili iste, što je dovelo do dizajniranja
calico mašine za izradu tapeta i početak potpune komercijalne izrade i prodaje istih u Belgrave Mill-u.
Do 1880 ih godina proizvodili smo tapete za brendove kao što su Lincrusta i Anaglypta, koji su medju
najstarijim i najpoznatijim brendovima za tapete danas.

U ranim 1800 godinama eksperimentisali smo sa tapetama i proizvodili iste, što je dovelo do dizajniranja
calico mašine za izradu tapeta i početak potpune komercijalne izrade i prodaje istih u Belgrave Mill-u. Do 1880 ih godina proizvodili smo tapete za brendove kao što su Lincrusta i Anaglypta, koji su medju
najstarijim i najpoznatijim brendovima za tapete danas.

Do 1904 godine dekorativne navike kupaca su se razvijale i po prvi put se pojavila potraznja za bojom
u dekorativnoj industriji. Imajući ovo na umu, počeli su naši prvi eksperimenti sa bojama na bazi vode.

Samo dve godine kasnije 1906 godine naša prva serija boja proizvedena je i prodata pod markom
Hollins Distemper, a kompanija postaje kompanija Walpamur Paint do 1910. godine.

Tokom Prvog i Drugog svetskog rata Walpamur je razvio izbor proizvoda i rešenja kako bi pomogao
ratnim naporima. Kreiranje lakova za municiju uz crvenu boju, refleksivnu i maskirnu boju, boje Walpamur-a su se takođe koristile za demarkatacijske pruge na svim avionima na sletanju D-dana.

Tokom 1920-ih / 30-ih godina Walpamur je porastao od snage do snage, što je rezultiralo pretvaranjem
mlinova u proizvodnju boje na bazi vode.

Do 1934. godine naše poslovanje se proširio u inostranstvo otvaranjem prve Walpamur lokacije u Irskoj.

Godine 1949. dobili smo našu prvu Kraljevsku garanciju kao dobavljač kralju Džordžu VI, sa nalogom
koji je zatim obnovljen šest godina kasnije od strane kraljice Elizabete II 1955. godine.

1966. bila je značajna godina za nas sa prvim asortimanom boja proizvedenih i prodanih pod brendom
Crown sa lansiranjem Crown Plus Two proizvoda.

Godine 1968. Kraljica Elizabeta II lično je prisustvovala otvaranju naše prve fabrike u Darvenu.

Tokom sedamdesetih godina proizveli smo Crown Solo, prva boja na tržištu koja se nanosi u samo jednom sloju. U narednim godinama predstavili smo i niz drugih inovativnih proizvoda uključujući i Match Pot testere i naše prve Non Drip proizvode.

Tokom osamdesetih godina, bili smo deo jednog od najpoznatijih fudbalskih sponzorstava do danas. Crown Paints su bili ponosni sponzori Liverpool FC-a od 1982. do 1988. godine, gledajući tim kroz neke od svojih najuspešnijih sezona.

2001 godine smo prvi proizveli našu Breatheasy formulu. 99% ovog proizvoda je bez rastvarača i
dostupna je u stotinama prelepih nijansi, Breatheasy je napravio pordor na trzištu i do danas ostaje kao
potpis Crown proizvoda.

Naš program earthbalance (zaštita životne sredine) bio je pokrenut 2008. godine, posvetili smo se da
naši proizvodi budu više održivljiji, manje rasipani i da pomognu našim klijentima u donošenju
odgovornih odluka o svetu i prirodi u kojem živimo. Do danas program je osvojio niz priznanja za uspeh.

U danasnje vreme, Crown Paints je postao deo veće globalne porodice. Hempel Grupa je svetski vodeći
proizvođač na tržištu za dekorativne premaze, zaštitne, morske, kontejnerske premaze i proizvode za
jahte.

Misija

Kruna Boje doo za cilj ima da postane prepoznatljiv i priznat distributer visokokvalitetnih boja, fasada i završnih premaza. Razvijamo vrlo jake poslovne veze sa glavnim klijentima na tržistu, tako da je deo naše vizije da budemo viđeni kao nezamenljivi partneri, a nipošto kao još jedan snabdevač robom. Mi poslujemo vrlo blisko sa svakom specijalizovanom farbarom ponaosob, da bismo zadovoljili želje i potrebe njihovih klijenata. Jedinstvenim i kvalitetnim asortimanom naših proizvoda, marketinškim idejama i sredstvima, konkurentnošću niskim cenama, utičemo na kvalitet prodaje. Pažljivim odabirom i ponudom asortimana, u saradnji sa proizvođačem, isporučujemo najinventivnje i najraznovrsnije proizvode svojim klijentima. Mi ne prodajemo samo proizvode, mi omogućavamo i nudimo totalni servis.

Servis

Vrlo važna komponenta našeg poslovanja se ne ogleda samo u našim kvalitetnim bojama, materijalima i opremi, nego i vrlo kvalitetnim servisom isporuke.

Kvalitetan servis podrazumeva sledeće:

u mogućnosti smo da klijentima obezbedimo ideje koje će da pomognu pri odabiru boja i materijala koji im najviše odgovaraju, kako po njihovoj želji i potrebi, tako i po njihovom budžetu.

specijalno dizajniran marketinški materijal kao što su brošure, katalozi, baneri, promotivni posteri, flajeri i slično.

mesečne vesti i obaveštenja o poslednjim trendovima, opremi, prodaji, promotivnim idejama, kreativnim rešenjima i novim de[avanjima u industriji boja i premaza.

obezbeđen prevoz većih količina robe, kako za klijente veleprodaje, tako i za kupce u našim maloprodajnim objektima.

Široka lepeza ton karti, kompjuterski tonirane boje, fabrički gotovi tonovi, originalna pakovanja, visokoobučeni profesionalni tim i stručna tehnička podrška čini za vas život u boji lepšim.

Crown paints

Crown Paints je najveći i najuspešniji proizvođač boja i lakova u Velikoj Britaniji, sa istorijom koja datira još od 1777. godine. Preduzeće je osnovao James Green u gradu Darwenu, gde se i danas nalazi sedište kompanije. Od samog početka najveći prioritet je proizvodnja materijala najvišeg kvaliteta, koji zadovoljavaju potrebe i najprobirljivije klijentele, kako običnih korisnika, tako i profesionalaca. Više od dva veka tradicije i iskustva, kao i žig Kraljevskog instituta za analizu proizvoda garantuje vrhunski kvalitet, pa ne čudi da ove materijale koristi i sama kraljevska porodica. Glavni brendovi kompanije su Crown Retail, MacPherson, Crown Trade i Sandtex trade, uz čiju pomoć su završeni najprestižniji objekti širom Ujedinjenog Kraljevstva. Paleta proizvoda obuhvata stručne i “uradi sam” materijale, koji su prepoznatljivi po kvalitetu i pouzdanosti i dosledno pružaju više, kako estetski, tako i po performansama. U poslednjoj deceniji fabrika se posvetila zaštiti životne sredine, pa je većina proizvoda sa minimalnim koeficijentom zračenja i isparenja, bez mirisa i ekološki potpuno prihvatljiva, u skladu sa prirodom.

Sandtex trade

Sandtex trade je ogranak Crown paints-a koji je zadužen isključivo za eksterijer. Postoji od 1960 godine i odavno je priznat od strane običnih korisnika, kao i profesionalnih dekoratera, pa je sa svim svojim svojstvima i kvalitetom postao sinonim za spoljašnju zaštitu u građevinarstvu. U svom programu nudi superiorni opseg materijala za pripremu i popravku, završne zaštitne premaze, široki spektar tonova, sve što je potrebno za spoljašnje dekorisanje i održavanje projekta. Za većinu materijala postoji odobrenje Britanskog odbora – British Board of Agrement (BBA), što garantuje kvalitet, pa proizvođač za proizvode daje garanciju od 15 godina. To posebno ima težinu u Velikoj Britaniji gde su surovi klimatski uslovi pravi izazov za trajnu fasadu. Svi Sandtex proizvodi ne sadrže olovo, u skladu su sa strogim zahtevima ISO 14001 sertifikata za zaštitu životne sredine i ISO 9001 sertifikata menadžmenta kvaliteta, pa omogućuju mnogo lepšu, zdraviju i bezbedniju životnu sredinu. Sandtex trade je zbog svojih jedinstvenih formula i lakoće rada bio i ostao eksterijersko rešenje broj 1.

Macpherson trade paints

Kompaniju je osnovao Donald Macpherson 1884. godine u Mančesteru, kao The Donald Macpherson Group. U drugoj polovini XX veka postaje vodeći dobavljač lakova i završnica za drvo, a na kraju i tržišni lider. Ranih 80 – ih postaje četvrti po veličini proizvođač građevinskih premaza u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa značajnijim proizvodnim interesom i izvozom u inostranstvo. Sada je član Crown trade familije. Dekorativni premazi su razvijeni i formulisani tako da odgovaraju najvišim standardima. Cilj kompanije je da osigura rešenje za svaki molersko – farbarski zahtev koji kupci postave, bilo da je reč o zatvorenom ili otvorenom prostoru, komercionalnom ili stambenom objektu. To podrazumeva da se nikada ne prestane sa investiranjem u proizvodni asortiman. Visok kvalitet premaza, uz veliki opseg različitih finiša i tonova garantuje izuzetnu vrednost za uloženi novac. Vrednost ne podrazumeva kockanje sa kvalitetom.