Boje za krečenje sofisticiranog enterijera - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Boje za krečenjeAko Vaš lični stil odlikuju elegancija i prefinjenost, izvesno je da ćete prema ovim karakteristikama birati i stil svog životnog prostora.

Sofisticirani enterijer nikako ne podrazumeva napadne boje za zidove, previše šarenila i jarke akcente, a kako da isti postignete u svom ambijentu, prostoriju po prostoriju, uz trendi boje za zidove otkrivamo Vam u ovom tekstu.

Trendi boje za krečenje dečje sobe

Dečju sobu je najteže uklopiti u ovakav stil, pogotovo ako želite da istovremeno budete u trendu i izbegnete klasične bele ili bebi-roze/plave nijanse boje za krečenje. Stoga bi u okviru ove prostorije trebalo načiniti iskorak, koji se može sastojati u kombinaciji mint-zelene, pastelne nijanse boje za zidove i belog nameštaja.

Proizvod koji preporučujemo za krečenje dečije sobe:

Kao posebno zanimljivu, a opet prefinjenu varijantu, predlog je ista boja u kombinaciji sa svetlom bojom drveta.
Istovremeno, možete se rešiti i za kombinaciju tamno-plave i bele boje za zidove, ali tako da one zajedno daju mornarski stil, upotpunjen detaljima poput sidra, brodića, školjki i kamenčića, kako kao zidnih tako i sobnih ukrasa uopšte. Napisali smo poseban tekst o dekorisanju zidova dečijih prostorija koji vam možete pomoći pri pronalaženju insipracije.

Najbolji izbor boja za krečenje dnevne sobe

Sofisticirana dnevna soba trebalo bi da u svom sklopu ima pastelne boje za zidove, a možete se rešavati između ružičastih, narandžastih, plavih ili zelenih nijansi, već prema sopstvenom ukusu. Naime, za pravila ovog stila pre svega je važno da čitav ambijent deluje sređeno i čisto, što nećete moći da postignete „prljavim” ili prelaznim nijansama bilo koje boje, kojima je cilj opuštenost i akcenat na detaljima.

Stoga se treba okrenuti svežim, jasnim pastelnim tonovima boja za zidove, poput nežne ružičaste, cigla-narandžaste, hladne plave – popu dubina ili površina mora i mint ili blede zelene, upotpunjenih bogato dekorisanim nameštajem. Pogledajte poletu boja za zidove i kako one stoje na površinama, možda pronađete idealno rešenje za vaše zidove.

Boje za zidove spavaće sobe

Za ovu prostoriju najbitnije je da pruži mir i opuštenost pre spavanja. Kako to uklopiti u sofisticirani stil?

Odgovor je – veoma lako. Ako izaberete ledenu nijansu svetle plave boje za krečenje ili se rešite za njenu kombinaciju sa bež ili zidovima boje ljuske jajeta, ne možete pogrešiti.

Obe ove boje, istovremeno, dobro „trpe” nameštaj zaista svih tekstura. I iako dekorateri pre svega predlažu svetlije nijanse nameštaja u kombinaciji sa navedenim tonovima boje za zidove, nećete napraviti veliku grešku i ako se okrenete tamnijim varijantama.

Elegantna trpezarija – bez kompromisa

Bilo da je trpezarija izdvojena prostorija ili u sklopu dnevnog boravka u Vašem domu, možete je u potpunosti odvojiti od ostatka ambijenta uz pomoć boje za zidove, ali tako da se ostane u nenametljivom i prefinjenom stilu.
Iako psiholozi predlažu da se za trpezariju biraju jarke boje, poput crvene i/ili narandžaste, u okviru ovog trenda isto možete postići samo promenom nijansi.

Tako možete birati nežne, pastelne tonove narandžaste boje za zidove, ali ostati izvan domena crvenih nijansi, koja se posebno ne preporučuje ukoliko Vam je elegancija enterijera cilj. Svetlu narandžastu može zameniti i prelazne boja kajsije kao boje za zidove, ali u što čistijem tonu i sa velikim dodatkom bele.

Kao posebno dobra kombinacija, ponovo se preporučuje svetliji nameštaj, dok se u slučaju tamnijih tekstura treba okrenuti klasičnim nijansama bež boje za zidove, odnosno tonovima koje dekorateri popularno zovu „planinski vrh”, „kapućino” i „golubica”, kao prelaznim a čistim nijansama bež i bele.