Boje Koje će Dominirati u Narednoj Sezoni - Kuna boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

boje koje ze dominiratiU skladu sa objavljivanjem enterijerskih stilova koji će dominirati naredne sezone, a koji obično podrazumevaju boje zidova i aktuelne akcente, ove godine stigle su nam i boje za drvo koje će biti aktuelne i tražene u narednom periodu.

Bilo da ste odlučili da kupite novi komad nameštaja ili da prefarbate stari, trebalo bi da se odlučite za sledeće nijanse, koje će Vas možda iznenaditi, ali sigurno neće ostaviti ravnodušnim. U nastavku teksta pročitajte koje su to boje koje će dominirati ove sezone i na koje sve načine ih možete primeniti u vašem domu.

Boje koje će dominirati u narednom periodu

Kada je reč o klasičnom nameštaju i svim zaljubljenicima u klasičan stil, ove godine svetlije nijanse su te koje će dominirati kada je reč o teksturi drveta. Ukoliko želite da budete u skladu sa novim trendovima, onda bi sve komade nameštaja trebalo kombinovati sa belim zidovima.

Naš predlog za istinski bele zidove:

  • Brilijantno bela boja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijantno belu boju za zidove možete pronaći na ovo linku.

Svetli tonovi zahtevaju ravnotežu u prostoru, te će se uz boje za drvo i zidove ovog tipa kao akcenti naći senf žuta, tamna roze, boja maline i siva, kao upečatljivi detalji i kao kontrast.

Pogledajte kratak video koji je fokusiran na nove trendove koji se odnose isključivo na boje za zidove. Možda pronađete inspiraciju za uređenje vašeg doma.

Klasična bela u novom izdanju

Beli nameštaj odnedavno je MUST HAVE, a tako će ostati i narednih sezona. Bilo da se odlučite da prefarbate stare komade uz pomoć bele boje za drvo ili da nabavite novi nameštaj, znajte da klasična bela više nije IN – sada joj se pridružuje pomalo sive, kako bi se stvorila sivkasta ili nijansa slonove kosti. Pogledajte neke od fotografija na kojma je prikazano gde se sve može kombinovati beli nameštaj .

Podrazumeva se da ćete, ukoliko težite antikvitetnom izgledu komada, rešiti da boje za drvo izbledite ili izgrebete šmirglom, jer je i ovo trend vezan za dizajn i boje koje će dominirati naredne sezone.

Svetao ton ljubičaste boje za drvo

Nijansa lavande postala je izuzetno popularna u svim prostorijama, a kao ton boje za drvo najpre se našla – u kuhinji.

Svi koji vole ovu nijansu i teže originalnosti lako će uklopiti kuhinjski nameštaj sa ovom bojom uz bilo koju nijansu pločica, dakako ukoliko su iste jednobojne, dok će je podjednako dobro složiti i sa svetlim zidovima u svim ostalim prostorijama.

Ako se ipak ne usuđujete da menjate celokupan izgled enterijera, savet je da makar jedan komad bude u ovoj nijansi, te dnevnom boravku pridružite mali sto za kafu koji ćete prefarbati uz pomoć ove boje za drvo.

Tamne nijanse sive i zelene boje za drvo

Duboki i dramatični tonovi najpre su postali moderni kao boje zidova u okviru industrijskog enterijera, a sada osvajaju sve stilove kao boje za drvo.

Njihova glavna prednost sastoji se u tome što su zamenili klasični crni nameštaj i umnogome dodali dinamiku i osveženje svakoj prostoriji. Standardne tamne zimske boje, zelena i siva, mogu se obogatiti i akcentovati žutim i narandžastim detaljima.

Boja za drvo koju izdvajamo iz ponude:

  • Akrilna boja za zidove

akrilna polusjajna periva boja za zidove i drvo

Našu akrilnnu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Ove boje za drvo najpre odgovaraju komadima poput kuhinjskih, polica za dnevnu sobu i nameštaja u predsoblju, pogotovo onda kada se slažu uz svetle boje zidova. Međutim, čak i oni koji imaju tamnije nijanse za osnovu enterijera, mogu ih lako primeniti u prostoru koristeći se čistom belom bojom za detalje, jer će ona umiriti ove boje za drvo i zidove i prostoru dodati neutralnost.

Pored toga što predstavljaju trend, ove boje za drvo zahtevaju i posebnu opreznost, koja se sastoji u vođenju računa o osvetljenosti prostorije, jer sve mračnije prostore treba oplemeniti što svetlijim bojama, te je predlog da se ukoliko je ovo Vaš slučaj okrenete svetlijoj boji drveta kao svom izboru. Pažljivo pregledajte sve boje, istražite još trendova i kombinacije boja zatim se odlučite za nijanse koje će se uklapaju sa vašim domom.