Kako srediti stari nameštaj - 3 saveta koja morate primeniti - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Kako srediti stari nameštaj Ukoliko ste se namerili da u generalnom čišćenju stana pobacate stare drvene predmete ili planirate kupovinu novog nameštaja, možda je vreme da još jednom dobro razmislite – boje za drvo i krede sigurno će Vas manje koštati, a možete postići originalne komade koje ni u jednoj radnji nećete moći da pronađete.

Zato vam predstavljamo nove odgovore na često postavljeno pitanje kako srediti stari nameštaj. Naše ideje će stvoriti novo i prijatno okruženje u Vašem domu.

Kako srediti stari nameštaj – reparacija vrata

Svi znamo da nova drvena vrata uopšte nisu jeftina, pa zašto ne biste reparirali stara uz pomoć boje za drvo?

Verovali ili ne, ovaj element enterijera može postati i centralni, ako se usudite da postavite kao akcenat prostora. Tako se umesto klasične bele boje za drvo možete odlučiti za boju drveta ili čak neku od pastelnih nijansi, a u skladu sa uređenjem Vašeg prostora.

Proizvod koji preporučujemo

  • Uljanja polusjajna boja za drvo

uljana polusjajna boja za drvo u kantici

Našu uljanu polusjajnu boju za drvo možete pronaći na ovom linku.

Vrata se, takođe, mogu prefarbati kako uz pomoć boje za drvo, tako i farbe za table, na samo jednom delu ili čak preko celih vrata. Zatim na scenu stupaju krede, kojima možete ispisati motivacione poruke ili napraviti zanimljive crteže.

Unutrašnjost vrata ormara, posebno u kuhinjskim elementima, mogu ukrasiti ostaci boje za drvo koju ste koristili na nameštaju, ali i farba za table preko koje možete kredom ispisati spisak za kupovinu. Originalno i zanimljivo!

 

Kako srediti stari nameštaj – redizajn starih drvenih predmeta uz boje za drvo

Stari drveni predmeti, poput činija, poslužavnika ili čak najobičnije daske, uz boje za drvo mogu postati pravi dizajnerski dragulji. Evo i kako srediti stari nameštaj pomoću njih.

Primera radi, stare poslužavnike ili ramove za slike možete osvežiti uz pomoć neke pastelne boje za drvo, koju ćete naneti preko starog miljea ili šablona napravljenog od tvrđeg kartona. Akcenat na drvenim činijama ili kutijama postignite uz pomoć dekupaža, a stare manje daske prefarbajte uz pomoć neke jarke nijanse boje za drvo, te ih okačite kao podmetače za podsetnike ili im dodajte zakačaljke, te od njih stvorite manje čiviluke za krpe ili peškire ili pak držače za nakit.

Mogućnosti je bezbroj, a na osnovu naših ideja možete stvoriti i neku samu svoju. Pogledajte koje su to boje koje će biti popularne naradene sezone, možda neke od tih nijansi možete primeniti u redizajnu vašeg starog nameštaja.

Renovirani komadi nameštaja

Kada jednom savladate manje predmete, za Vas neće biti granica, te možete birati i stare komade nameštaja za reparaciju. Tako će, recimo, olovna nijansa sive boje za drvo moći da bude iskorišćena na starom stočiću u dnevnoj sobi. Samo jednu nogaru možete prefarbati u jarku crvenu, te dobiti moderan komad nameštaja, bez obzira na formu koju ima Vaš stari sto.

Možete krenuti, za početak, i od garniture za terasu, i od nje napraviti pravi Shabby Chic komplet. Koristite svetle pastelne nijanse ružičaste boje za drvo, belu i bež u kombinaciji, a zatim nakon farbanja šmirglajte površinu pojedinih delova da biste je ogulili i dodali joj izgled antikviteta.

Vaša „meta” mogu postati i stare komode u spavaćoj sobi, koje će u mat pastelnoj nijansi žute boje za drvo potpuno osvežiti ovaj prostor. Dečje sobe mogu iznova zablistati ako se samo jedna fioka radnog stola ofarba uz pomo neke jarke boje za drvo ili se pak postignu mornarske pruge (uz pomoć molerske trake) na određenim delovima nameštaja.

Igrajte se i na najbolji način ispoljite svoju kreativnost!