Polusjajna boja za drvo

Trajna, polusjajna boja za drvo i metal, koja u većini slučajeva ne zahteva podlogu. Koristi se u enterijeru za vrata, prozore, drvo i metal, uključujući i radijatore. Tvrda i izdržljiva uljana boja sa elegantnim satenskim finišom. Tonira se u preko 2000 tonova. Nanosi se u 1-2 sloja.

Alat:

Valjak, četka

Prekrivna moć:

1l pokriva 16m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir od 2-6h, drugi premaz posle 16h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C i ne farbati u prostorijama u kojima je velika vlažnost.

Pakovanja:

1l, 2.5l.

Pogledajte naše video savete – kako prefarbati stari nameštaj

Tehničke karakteristike i način primene –Klikni za više detalja

Na bazi rastvarača, visokopostojana i periva, za unutrašnju stolariju i bravariju. Ne podrazumeva da je uvek potrebna podloga.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Koristiti postojeću paletu Crown Trade.

Pakovanja

1, 2.5 i 5 litara.

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima 4-6h, drugi premaz nakon 16h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja. Karakteristika nove tehnologije koja se koristi u ovom proizvodu je da se belina pojačava kako se boja suši. Sjaj će dostići svoj konačni nivo približno 2 nedelje nakon nanošenja.

Završnica

Mat

Jedinjenje

Boja: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti i aditivi.

Smola: Thixotropic alkid. Alkid.

Razređivač: Uljani razređivač.

Pokrivna moć

Do 16m² po litri na glatkim površinama.

Debljina mokrog sloja

62.8 mikrometar na 16m² po litri.

Debljina suvog sloja

35 mikrometra na 16m² po litri.

Zapremina suve materije

56% kod brilijantno bele, kod ostalih boje će varirati.

Temperatura paljenja

40°C (zatvoren poklopac).

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 300g/l (2010). Ovaj proizvod sadrzi max 299g/l VOC.

Ograničenja

Za unutrašnju upotrebu. Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Pripremiti sa jednim premazom CT Wood Primer.

Svi metali uključujući i pocinkovane

Sve površine moraju da budu čiste i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom da bi odstranili sve masnoće i nečistoće , redovno menjajući vodu. Isprati čistom vodom. Osušiti. Pocinkovane površine treba prethodno tretirati sa Decorators Choice Pressivating Wash. Kada površine pocrne, tada su spremne i pripremljene.

Dodatna priprama površina

Neobojeni metali

Svetlo obojene (nepolirane) površine- ne uključujuci pocinkovane površine. Temeljno oprati čistom vodom. Osušiti. Pripremiti, uključujući pocinkovane površine, jednim premazom CT Universal Metal Primer.

Obojeni metali

Ukloniti rđu i ostatke. Premazati jednim slojem CT Universal Metal Primer.

Prethodno dekorisane površine

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i farbu u lošem stanju. Pre bojenja vlaga ne sme prelaziti 18%. Ukloniti sive i oštećene površine brusnim papirom ili mehanički. Ukloniti prašinu. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povšina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler ili odgovarajućim ispunjivačem za drvo. Istrljati brusnim papirom. Ukloniti prašinu.

Metali

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudinanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i loše boje. Ukloniti prašinu i rđu. Sve površine obojenih i neobojenih metala kao i pocinkovane površine preći jednim premazom CT Universal Metal Primer.

Drvo i metal

Zaostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve ostatke oprati čistom vodom. Osušiti. Zakrpiti sva gola i popunjena područija sa CT Satin Finish.

PREMAZI

Naneti jedan ili dva premaza Satin Finish na nove ili prethodno obojene površine prema uputstvu. Održavati ivice mokrim.

NANOŠENJE

Dobro promešati pre i tokom upotrebe. Naneti četkom ili valjkom sa dlakom jednake dužine, a najbolji rezultati su sa finom i mekom četkom dugačkog vlakna. Drvo treba mazati u pravcugodova. Održavati ivice mokrim.

Molimo vas da proverite tačnost nijanse pre nanošenja. Kruna boje i Crown Trade ne odgovaraju za troškove nastale pogrešnom primenom proizvoda.

Napomena:

Naši proizvodi su formulisani da pružaju najviši kvalitet, ali nedavne izmene napravljene da zadovolje nove EU zakone mogu dovesti do toga da bela i pojedine svetle nijanse vremenom požute usled nedostatka dnevne svetlosti.

ČIŠĆENJE

Ostatak laka vratiti u kanticu. Nakon upotrebe odmah oprati.

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Pre osnovnog premaza sadržaj vlage ne bi trebalo da prelazi 18%..

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.