Sjajna boja za drvo

Završna, uljana sjajna boja za drvo i metal, kvalitetne dekorativne zaštite i visokih performansi. Za unutrašnju i spoljnu upotrebu, sa veoma visokim sjajem. Odlična pokrivna moć, neprozirnost i dugotrajnost boje, bez gubljenja pigmenta. Sjajna boja za drvo i metal se tonira u preko 2000 tonova. Nanosi se u 1-2 sloja.

Alat:

Valjak, četka

Prekrivna moć:

1l pokriva 15m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir od 4 do 6h, drugi premaz posle 16h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

1l, 2.5l.

Pogledajte naše video savete – kako prefarbati stari nameštaj

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Visokopostojan lak na bazi razređivača, koji je pogodan za prethodno pripremljenu unutrašnju i spoljašnju drvenariju i bravariju. Visokosjajan, neproziran i postojanost boje..

DOSTUPNOST

Paleta boja

Koristiti postojeću paletu Crown Trade.

Pakovanja

1, 2.5 i 5 litara

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod odgovarajućim uslovima 6h, drugi sloj nakon 6-24h. Osigurajte potpuno sušenje predhodnog sloja pre nego što se nanese sledeći. Karakteristika nove tehnologije koja se koristi u ovom proizvodu je da se belina pojačava kako se boja suši.

Završnica

Sjaj

Jedinjenje

Pigmenti: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti.

Veza: Alkid/Uretan alkid.

Razređivač: Uljani razređivač.

Pokrivna moć

Do 12-15m² po litri zavisno od teksture površine.

Debljina mokrog sloja

67 mikrometara na 15m² po litri.

Debljina suvog sloja

40 mikrometra na 15m² po litri.

Zapremina suve materije

57% kod brilijant bele, kod ostalih boja će varirati.

Temperatura paljenja

40°C (zatvoren poklopac)

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 300g/l (2010)
Ovaj proizvod sadrzi max 299g/l VOC.

Ograničenja

Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha je iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Pre bojenja vlaga ne sme prelaziti 18%. Pripremiti sa jednim premazom Crown Trade Wood Primer ili Crown Trade Universal Metal Primer. Premazati sloj Crown Trade Full Undercoat.

Svi metali uključujući i pocinkovane

Sve površine moraju da budu čiste i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom da bi odstranili sve masnoće, redovno menjajući vodu. Isprati čistom vodom. Osušiti. Pocinkovane površine treba prethodno tretirati sa Crown Trade Passivating Wash. Kada površine pocrne, tada su spremne i pripremljene.

Dodatna priprama površina

Neobojeni metali

Svetlo obojene (nepolirane) površine- ne uključujuci pocinkovane površine. Temeljno oprati čistom vodom. Osušiti. Premazati, uključujući pocinkovane površine, jednim slojem Crown Trade Universal Metal Primer. Premazati sloj Crown Trade Full Undercoat.

Obojeni metali

Ukloniti rđu. Premazati jednim Crown Trade Universal Metal Primer. Premazati sloj Crown Trade Full Undercoat.

Prethodno dekorisane površine

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i loše boje. Pre bojenja vlaga ne sme prelaziti 18%. Ukloniti sive i oštećene površine brusnim papirom 1-3mm. Ukloniti prašinu. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povsina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Ukloniti sav oštećen git, očistiti i zagitovati opet kako bi se formirala čvrsta masa. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler ili odgovarajućim filerom za drvo.Istrljati brusnim papirom. Ukloniti prašinu.

Metali

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudinanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i loše boje. Ukloniti prašinu i rđu. Pripremiti obojeni metal sa jednim premazom Crown Trade Universal Metal Primer. Neobojeni metal, uključujući pocinkovane metale, jednim slojem Crown Trade Universal Metal Primer.

Drvo i metal

Zaostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne površine zguliti. Sve ostatke oprati čistom vodom. Osušiti. Premazati slojem Crown Trade Full Undercoat.

PREMAZI

Potrebno je naneti jedan ili dva premaza. Održavajte rubove mokrim.

NANOŠENJE

Dobro promešati pre i tokom upotrebe. Naneti četkom ili valjkom sa dlakom jednake dužine, a najbolji rezultati su sa finom i mekom četkom dugačkog vlakna. Drvo treba mazati u pravcugodova. Molimo vas da proverite tačnost nijanse pre nanošenja. Kruna boje i Crown Trade ne odgovaraju za troškove nastale pogrešnom primenom proizvoda.

Napomena:
Naši proizvodi su formulisani da pružaju najviši kvalitet, ali nedavne izmene napravljene da zadovolje nove EU zakone mogu dovesti do toga da bela i pojedine svetle nijanse vremenom požute usled nedostatka dnevne svetlosti.

ČIŠĆENJE

Ostatak laka vratiti u kanticu.Nakon upotrebe odmah očistiti adekvatnim razređivačem.

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Pre renoviranja već dekorisanih površina, potrebno ih je oprati čistom vodom i tečnim deterdžentom radi uklanjanja prljavštine.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.