Akrilna boja za drvene ograde

Akrilni, zaštitni premaz za drvo u eksterijeru. Akrilna boja za drvene ograde se nanosi u 2-3 sloja. Providni, vodeni bajc, veoma otporan na teške meteorološke uslove, vodu i vlagu. Dugo zadržava boju i ne bledi. Idealan za ograde, tarabe, obore… Akrilna boja za drvene ograde dolazi u tamno zelenoj, svetlo i tamno braon nijansi.

Alat:

Sintetička četka, kompresor.

Prekrivna moć:

1l pokriva 12 m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir posle 1-2h. Vreme totalnog sušenja 4-6h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

5l.
Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Zaštita na vodenoj bazi pogodna za drvene površine u eksterijeru kao što su tarabe, ograde, obori. Takođe se može upotrebiti u na neobrađenoj rezanoj građi, koja je prethodno tretirana zaštitinim slojem.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Crna, tamno braon, svetlo braon i zelena.

Pakovanja

5 litara.

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

(na 21°C i relativnoj vlažnosti vazduha od 60%) Pod normalnim uslovima suvo na dodir za 1-2h, drugi sloj nakon 4-6h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Polusjaj

Jedinjenje

Boja: Obojeni pigmenti.

Veza: Vinil acetat kopolimer.

Razređivač: Voda.

Pokrivna moć

Do 12m² po litri na glatkim površinama, na neobrađenim površinama pokrivna moć se smanjuje.

Debljina mokrog sloja

125 mikrometara na 12m² po litri.

Debljina suvog sloja

7 mikrometara na 12m² po litri.

Zapremina suve materije

5%.

Temperatura paljenja

Nezapaljivo.

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 150g/(2007)/130g/l (2010). Ovaj proizvod sadrzi max 129g/l VOC.

Ograničenja

Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C ili se popne iznad 25°C ili ukoliko je prosečna vlažnost vazduha iznad 85% tokom nanošenja ili perioda sušenja. Nepridržavanje ovih uputstava može uticati na sušenje, vizuelni kvalitet i otpornost.

PRIPREMA

Nove površine

Generalno

Drvene površine moraju biti dobro pripremljene, čiste i suve. Sadržaj vlage ne sme prelaziti 18% pre nanošenja premaza. Pocrnele površine drveta treba mehanički oguliti i vratiti im sjaj. Trule delove zameniti novim drvetom. Naslage smole treba ukloniti strugalicom. Drvo u dodiru sa zemljom treba tretirati u odnosu na standarde. Nakon zaštite sve površine na kojima je ostala so treba oprati čistom vodom. Koristiti samo neobojene vijke, eksere i učvršćivače.

Novo drvo

Svako drvo koje nije tretirano zaštitom trebalo bi premazati sa dva sloja Crown All Purpose Wood Preserver i sačekati 24h pre sledećeg premaza ili 72 sata pre prelaza slojem Crown Shed & Fence Translucent Finish. Crown Shed & Fence Translucent Finish ne koristiti kada je podloga vodootporna. Gde je to moguće, osnovni sloj treba primenjivati svuda gde postoji neko pričvršćivanje.

Postojeći premazi

Crown Shed & Fence Translucent Finish ne treba koristiti na površinama gde se prethodno koristila masna farba. U tom slučaju prethodne slojeve treba potpuno otkloniti i tretirati površinu kao Novo drvo. Ukloniti oštećene premaze. Drvene površine koje su posivele ili promenile boju treba izšmirglati da bi se vratio sjaj i čistoća Organsko rastinje mora biti uklonjeno i površina tretirana sa odgovarajućom sredstvom za rastinje. Preostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Golo drvo treba preći jednim premazom Crown Shed & Fence Translucent Finish u boji da se podudara sa postojećim drvetom. Završiti sa dva sloja Crown Shed & Fence Translucent Finish.
Pobrinite se da drvo koje je prethodno tretirano kreozotom nema nikakav miris ili masnoće. To se može testirati prskanjem vode i ukoliko se voda lako absorbuje, tretman sa Crown Shed & Fence Opaque Finish bi trebalo da je zadovoljavajući.

Početni postupak

Proizvod mora biti dobro promešan pre i tokom upotrebe jer će u protivnom izostati sjaj. Crown Shed & Fence Translucent Finish je odmah spreman za upotrebu. Ne razređivati.

NANOŠENJE

Crown Shed & Fence Translucent Finish treba naneti u odgovarajućem sloju, u pravcu godova i pobrinuti se da svi godovi i cela površina bude dobro pokrivena. Za najbolje rezultate koristiti četku visokog kvaliteta specijalno dizajniranu za za aplikaciju proizvoda na vodenoj bazi. Priprema površine prema preporuci proizvođača, završena je nanošenjem 2 sloja Crown Shed & Fence Translucent Finish, sloj na sloj, sve dok drvo ne prestane da apsorbuje naneti materijal. Praviti najmanje 4h razmaka između premaza. Izbegavati previše premaza jer će rezultirati završnicom slabog kvaliteta.

ČIŠĆENJE

Očistiti četke i sav alat vrućom nasapunjanom vodom i oprati čistom vodom odmah nakon upotrebe. Ukoliko se prospe, Crown Shed & Fence Translucent Finish treba odmah ukloniti mokrom krpom, koristeći čistu vodu.

SISTEM NANOŠENJA

Naneti dva sloja Crown Shed & Fence Translucent Finish.

SKLADIŠTENJE

Kanticu bi trebalo zatvoriti nakon upotrebe i čuvati čvrsto zatvorenu kako bi se sprečilo isparavanje proizvoda i ulazak vazduha. Skladištiti na hladnom, suvom mestu, gde proizvod ne može da mrzne.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2010.