Prethodni tekst
Naredni tekst

upadljive boje za drvoAko ste u potrazi za jeftinim promenama u vašem domu, sigurno bi trebalo da razmislite o osveženju nameštaja uz pomoć boje za drvo. Farbanjem starog nameštaja koristeći upadljive boje za drvo vam može pomoći da drastično promenite izgled željenje prostorije. U nastvaku teksta otrićemo vam koje su to nijanse koje vam mogu biti od koristi i gde možete da ih primeniti.

Tehnika farbanja nije zahtevna i uz malo truda lako ćete je savladati, a pritom ćete dobiti trendi komade ukoliko budete birali sledeće nijanse.

 

Sunčani elementi u Vašem domu

Sve nijanse sunca su izuzetno moćne i sjajne kao boje za drvo, pogotovo u manjim i slabije osvetljenim prostorijama. Tako se veoma lako možete odlučiti za žutu ili narandžastu kao boje kuhinjskih elemenata i na taj način osvežiti ovaj enterijer.

Imajte na umu da se ove nijanse slažu isključivo uz neutralne boje pločica. Ako su vam pločice u nekoj drugoj boji, odabrane upadljive boje za drvo njih povežite uz pomoć šarenih detalja na kojima će se naći ove nijanse.

Za sve ostale prostorije, jarke tonove treba koristiti isključivo kao akcente, te žutu, crvenu i narandžastu upotrebljavati, primera radi, za sto za kafu u dnevnom boravku ili kao boju komode u spavaćoj sobi.

Sve nijanse sive boje za drvo

Siva je postala glavni hit u uređenju enterijera sa industrijskim stilom, prelivši se u sve ostale trendove i postajući najdominantnija, pogotovo u odnosu na klasične svetle i tamne nijanse sa teksturom drveta.

Sve nijanse sive boje za drvo odlične su kako kao zamena za tonove drveta, tako i kao pozadina svakog enterijerskog stila.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Epoksidna boja za drvo i metal

epoksidna boja za drvo metal i beton

Našu epoksidnu boju možete pronaći na ovom linku.

Poseban predlog čine tamniji tonovi u mat izdanju, podjednako prilagodljivi u svim prostorijama. Ako je osvetljenje nešto slabije, sve nijanse sive boje za drvo trebalo bi osvežiti jarko žutim akcentima ili belom.

U koliko vam je potrebna pomoć ili savet pri farbanju starog nameštaja pogledajte kratak video snimak koji vam može biti od pomoći


.

Bela je uvek IN

Kad smo već kod bele boje za drvo, trebalo bi da znate da će ona ostati veoma popualrna i narednih sezona, te da je treba kombinovati sa srednjim tonovima boje drveta (kamel nijanse). Bela, veoma upadljive boje za drvo lako možete akcentovati određeni komad nameštaja u željenoj protoriji.

Bilo da se rešite za belu u mat ili sjajnoj verziji, ili pak belu kao farbu starih komada koji će prostoru dodati retro šarm (kao izgrebani i „korišćeni”), nećete pogrešiti, te joj se slobodno okrenite kao sjajnom izboru za sve prostorije u svom domu. Pogledajte i ostale tipove boja za drvo koji se nalaze u našoj ponudi.

Nove trendi upadljive boje za drvo

Za one koji žele da osveže dom po poslednjim trendovima, tu su duboke nijanse zelene boje za drvo, pre svega kao tona kojim se farbaju police za knjige i kuhinjski elementi. Ova nijansa može osvežiti i neki stari kredenac koji će postati upečatljiv ukras trpezarije.

Za zelenom na velika vrata stupa i marinska nijansa plave boje za drvo, do sada korišćenja isključivo kao boja zidova ili tek kao akcenat prostora. Nju u stopu prati i ledeni, svetli ton plave, a obe nijanse se veoma lepo kombinuju i na samo jednom komadu.

Ako želite da vaša kuhinja postane trendi, onda boje za drvo poput nijansi maline i lavande predstavljaju pun pogodak. Njihova glavna prednost je u tome što odlično osvežavaju čak i demode elemente, te se nemojte trošiti i menjati staru kuhinju u celini – biće dovoljno tek da je prefarbate u neku od ove dve boje za drvo, i uživate u potpuno novom i modernom izgledu ove prostorije.