Prethodni tekst
Naredni tekst

Pre nego što počnemo o crvenoj boji za zidove i mestima gde je možete primeniti, potrebno je da prodiskutujemo kakav efekat ona daje. Kao što već možda znate svaka boja za zidove sa sobom nosi neka osećanja i energiju. Veoma je bitno da obratite pažnju na odabir boja koje želite da unesete u vaš dom.

Boje za zidove i njihovi efekti

Boje deluju na tri osnovna načina: aktivan, pasivan I neutralan. Boje svake sobe možete lako prilagoditi svojim ličnim željama, svom ukusu i nameni sobe. Svetle boje su prostrane i prozračne, čineći da sobe izgledaju veće i svetlije. Tamne boje su sofisticirane i tople; daju velikim sobama intimniji izgled. Pogledajmo pažljivije crvenu boju I šta ona može da uradi u sobi.

Crvena boja za zidove

Crvena boja za zidove je izbor kada želite da podstaknete uzbuđenje, posebno noću. U dnevnoj sobi ili trpezariji crvena privlači ljude i podstiče na razgovor. Na samom ulazu u stan ili kuću  stvara snažan prvi utisak. Dokazano je da crvena takođe podiže krvni pritisak i ubrzava disanje i puls. Obično se smatra previše stimulativnim za spavaće sobe. Ali sa druge strane, ukoliko u vašoj sobi ugasite svetlo i upalite noćnu lampu, primetićete kako ova boja dolazi do izražaja. Ona odiše eleganciji i izgleda veoma luksuzno na zidovima.

Crvena boja za zidove

Crvena boja se takođe smatra bojom strasti, ali ako preterate sa ovom bojom, može doći do skroz suprotnih emocija u vašem domu. „Crvena može imati više značaja – od vesele i srećne boje pa sve do besne i agresivne“, navode naši profesionalni dizajneri.

Kako iskoristiti crvenu boju u vašem domu?

Koristite crvenu boju na zidovima kako biste se u sobi osećali prisnije ili dodajte boju samo na jednom zidu kako biste vizuelno prepravili proporcije dugačke sobe u usku sobu. Različite nijanse crvene mogu se zajedno kombinovati kako bi oživeli energiju prostorije kao što je trpezarija.

Crvena boja za zidove

Kako koristiti crvenu boju u kuhinji

Crvena dodaje toplinu i udobnost. Ova moderna kuhinja koristi crvenu boju kako bi spojila dva različita stila, sto u seoskom stilu i bogatom orijentalnom prostirkom. Crveni radni deo može dodati vašoj kuhinji topao, tradicionalni seoski osećaj. Takođe se dobro slaže sa toplim tonovima prirodnog drveta.

Crvena boja za zidove u kuhinji

Crveni zidovi

Akcenat na zidovima je verovatno najčešći način dodavanja crvene boje u sobu. Za ovakav potez potrebno je malo hradbrosti, ali ako volite da eksperimentišete onda je crvena prava stvar za vas. Rezultati mogu da budu fenomenalni I unikatni.

Sa čistim linijama i jarko belim bojama ove sobe, crvena izgleda veoma moderno, ali ipak I toplo. Ako obožavate crvenu i ludi ste za njom, pokušajte da je primenite na malom prostoru. Malena crvena soba je živahna i zabavna.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Dekorisanje crvenom bojom

Kada želite da oživite vaš dom sa puno crvene boje, predlažemo vam da se fokusirate na  dodavanja dekoracija sa crvenim akcentom. Crveni kauč unosi  strasti u standardnu I tradicionalnu dnevnu sobu. Ukoliko želite da pokušate sa manjim dekoracijama predlažemo vam neku manju lampu, sto sa crvenim ivicama ili tepih