Prethodni tekst
Naredni tekst

Već mnogo decenija, dekorisanje doma u španskom stilu je veoma popularno. Španska kultura je dotakla arhitekture širom sveta.

dekorisanje doma u španskom stilu

Gde god na svetu da se nalazite veoma je lako dekorisati dom u španskom stilu. Postoje par karakteristika španskog stila koje možete implementirati u vaš dom. Na primer, neravne drvene grede na plafonima su nešto što je neizbežno u špankim domovima.

 

Dodatne dekoracije za dom u španskom stilu

Kovane ograde

Kovane ograde oko stepeništa, rešetke ili veliki lusteri od kovanog gvozđa su takođe veoma karakteristični za španski stil. Budući da su njihovi počeci bili bazirani na zemaljskim resursima, kuće u španskom stilu koriste ovu tradiciju u svoju estetsku prednost.

dekorisanje doma u španskom stilu

Odabir nijanse

Mnogo zemljanih tonova dopunjuje prirodni, rustični osećaj španskog stila. Neke tradicionalne boje uključuju zidove bele boje, stropove sa tamnim gredama i podove od crvenih ili smeđih pločica. Obavezne boje koje se takođe nalaze u skoro svakom španskom domu jesu jarko crvena, žuta ili plava.  Jednostavan način za implementaciju ovih boja je da se dodaju Catalina stil pločice ili kao zidne umetničke slike ili kao akcenti u podovima od terakote.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Brilijantno bela boja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijantno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Akrilni bajc – lazura

akrilni bajc kantica - idealan za razne drvene površine, garantuje 6 godina garantovane zažtite

Naš akrilni bajc možete pronaći na ovoj stranici.

dekorisanje doma u španskom stilu

Izvan vašeg doma, možete se pozvati na španski osećaj sa malom fontanom, kipovima, šetalištima od cigle ili terakote i – ako klima u vašoj zemlji to dozvoljava – skup malih palmi ili maslina.

dekorisanje doma u španskom stilu

Iznenadićete se činjenicom da dodavanjem nekoliko tradicionalnih španskih detalja možete začiniti vaš enterijer i eksterijer. Dizajn enterijera u španskom stilu je uvek veoma ukusan i živahan i nije čudo što nam se ovaj stil posebno dopada. Ali da bi to uradili, morate znati neke osnove. Važno je biti upoznat sa stilom i njegovim karakteristikama, tako da nećete upropastiti ceo projekat zbog nekoliko manjih grešaka.U koliko se držite gore navedenih saveta i primera, sigurni smo da ćete u vaš dom uspeti da uvedete barem malo tog veselog, svakom oku prijatnog španskog stila.

dekorisanje doma u španskom stilu