6 Ideja za Dekorisanje Dečije Sobe sa Stilom - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Ideje za preuređenje ili brzo dekorisanje dečije sobe

Dekorisanje dečije sobe može biti veoma zabavan posao, uz par naših ideja i inspiracije verujemo da će se vaše dete oduševiti u koliko mu priredite iznenađenje,  a to je nova soba! Ovo ne mora biti skup poduhvat, samo vam je potrebno malo vremena i doza kreativnosti.

Ne mora sve da se slaže i da bude kao da je izašlo iz časopisa, to zna ponekad da bude i pomalo dosadno. Radite sa onim što imate, ili pravite od toga što imate nesto novo, kupićete naravno po neki detalj, ali nije potrebno kupovati kompletnu dečiju sobu…

dekorisnja dečije sobe

U koliko imate veliki zid u dečijoj sobi koji stoji prazan, imate dosta mogućnosti, možete ga ofarbati Clean Extreme bojom za zidove, gde ćete ili vi ili vaši mališani pisati, crtati, praviti planove itd. mogućnosti su bezbrojne. Takođe jedna od mogućnosti jeste da od starih paleta napravite policu na koju ćete izložiti, knjige, igračke, stare radove itd. Trudite se da sve bude izbalansirano…

Naš proizvod koji preporučujemo :

  • Periva boja za dečije sobe zid drvo i metal

periva boja za zidove

Našu periva boja za dečije sobe, zidove, drvo i metal  pronaći na ovom linku.

  • Ekstremno izdržljiva boja za zidove

ekstremno izdrživa boja za zidove

Našu ekstremno izdržljivu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Ofarbajte stari nameštaj

Dajte starom umornom nameštaju novi sjaj sa svežim premazom farbe. Ovo je jeftinije nego da krečite celu sobu, a dobićete isti efekat nečeg novog, svežeg. Neka vam izbor budu vesele i žive boje, ne zaboravite da farbate nameštaj za dečiju sobu.

Izvadite mašinu za šivenje!

Najlakši način za dekorisanje dečije sobe je uz pomoć novih nijansi. Unošenje novih boja i dezena u dečiju sobu pored farbanja jeste menjanje tekstila u sobi i ubacivanje novog. Umesto da trošite novac na skupe lazy bagove, sašijte ih sami! U koliko ste inspirisani, nov set zavesa, posteljina, jastučnice….sve to možete sašiti sami bez previše muke.

Uveličajte vašem detetu omiljenu fotografiju

Ne morate biti profesionalni fotograf da uradite ovo. Sve što je potrebno jeste fotografija sa dobrom rezolucijom koja vam je draga i u svakoj foto radnji možete je uveličati, a zatim uramiti sami.

dekorisanje dečije sobe

Oblepite samo jedan zid tapetama!

Da, veoma jednostavno i jeftino, oblepite samo jedan zid tapetama, dok ostali zidovi ostaju neutralni, ovo je trik koji se koristi već dugo i ne samo u dečijim sobama već u svim ostalim prostorijama. Izaberite neki prelep tapet i rezultat će vas oduševiti, a i vaše dete sigurni smo.

dekorisanje de;ije sobe

Budite kreativni sa farbom

Umesto da ofarbate celu sobu u jednu nijansu, zašto ne biste koristili naprimer tri boje? Možda neke koje su vam ostale od pre? Farbanje zidova je jednostavan način da se dečijoj sobi da potpuno novi izgled, nije potrebno krečiti celu sobu, dovoljno je da okrečite jedan zid. Ukoliko niste sigurni kako da kombinujete boje, napisali smo odličan blog o najboljim kombinacijama boja za zidove koji vam preporučujemo da pročitate.

dekorisanje dečije sobe

Prošetajte se po kući i sigurni smo da ćete naći neke komade nameštaja ili neke asesoare koje možete upotrebiti za dečiju sobu. Možda nešto možete ofarbati i dati predmetu potpuno novi izgled. Mapa sveta se može naći u različitim prodavnicama i u koliko nju okačite na zid u dečijoj sobi dobićete veoma originalan detalj koji je i lep, a i koristan. Uvek možete izložiti dečiji rad koji ste sačuvali kada su bili sasvim mali. Otisak njihove male ruke ili stopala…veoma lepo.

uređivanje dečije sobe

U koliko ste bas umetnički nastrojeni, dozvolite vašem detetu da na jedan zid nacrta ono što želi, prvo neka istu stvar nacrta na papiru , pa zatim zajedno odlučite da li je to pogodno za zid. Njihova je soba i verujemo da će uživati i osećati se veoma bitno u koliko i sami budu mogli da učestvuju u dekorisanju iste.

uređivanje dečije sobe

Još jedna ideja jeste da na jedan zid izložite sve slike koje su vama i vašem detetu drage, sa godišnjih odmora, izleta, porodične fotografije, fotografije sa drugarima ili kada su se tek rodili…ovo će sobi dati poseban šarm i detetu mogućnost da ih gleda i uživa u sećanjima…Ne događa se često da deca uzimaju stare albume ili ih pregledaju, a u današnje vreme pogotovo kada je sve u telefonima i na kompjuterima, nema tog osećaja koji smo mozda mi imali kada smo bili mali.

ideje za dekorisanje dečije sobe

Da biste deci pomogli da ostanu organizovani držite stvari koje svakodnevno koriste na njihovoj visini, a koje ne koriste svakodnevno sklonite da pri traženju istih ne bi vadili stvari koje im trenutno nisu potrebne. Deca su kolekcionari i skupljaju sve i svašta, pomozite im da ostanu organizovani i sortirajte različite stvari koje skupljaju u kutije.  Ovo će i vama i njima olakšati posao.

Magnetna boja

Sa magnetnom bojom za zidove možete uraditi svašta, deo iznad radnog stola možete ofarbati ovom bojom, tu će moći da drže raspored časova ili neke njima bitne stvari, u koliko vam se ova ideja dopadne, magnetnom bojom možete prefarbati i naprimer vrata…Sigurno će im biti cool da imaju ovako nešto u njihovoj sobi.

  • Magnetna boja za zidove

magnetna boja za zidove

Našu mangetnu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

I zadnje, ali veoma važno je osvetljenje

Osvetljenje u dečijoj sobi je bitna stvar, treba im dovoljno jako svetlo kada se igraju ili uče, a potrebna im je i noćna lampa kako bi naprimer našli toalet u sred noći , čitali kjnigu pre spavanja ili u koliko se plaše mraka…:)