Kako urediti dom na Francuski način uz malo para - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Kada pričamo o stilu, Francuzi se definitivno ističu kako u modi tako i u dizajnu enterijera. Od na oko opuštenih varijanti do neverovatnih šik enterijera, Francuski dizajn ima to nešto i svima nam se dopada želeli mi to u svojim domovima ili ne. Pogledajte neke od primera koje nam nudi zemlja koja ne samo što postavlja modne trendove  već  i trendove u dizajnu enterijera, na ovaj način ćete uspeti da uredite vaš dom na Francuski način.

dekoracije za dom

Pobelite vaše zidove uz odabrane nijanse

Od Pariza do Provase, Francuzi obožavaju savršene bele zidove. Ne previše tople bele nijanse niti previse hladne, već prijatno srednje bele nijanse. Elegantni beli zidovi će napraviti savršenu pozadinu za koji god stil da izaberete. Kada je u pitanju letnja sezona, nema ništa lepše nego savršeni beli zidovi na koje pada prelepo letnje sunce. Preporučujemo tonove iz naše Historic kolekcije kao što su Regency 1 ili Billington White, sve tonove možete pogledati na našoj paleti boja.

Naš proizvod koji preporučujemo :

  • Brilijantno bela boja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu Bilijatno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

uređenje doma na francuski način uz boje za zidove

Radite sa onim što već imate…Francuska lepota je u tome da naglasite i da radite sa sredstvima koja već imate. Nađite to nešto što vašem prostoru daje unikatni izgled i neka to bude fokusna tačka u prostoriji. Imate li prozor sa pogledom? Dodajte luksuzne zavese i neka to postane glavni fokus u prostoriji. Da li u prostoriji imate drveni pod? Ispolirajte ga i osvežite, dozvolite mu da sija i da upadne u oko svakom ko uđe u vaš dom. Ovo su par saveta kako najjeftinije da uredite dom na Francuski način.

Dom na Francuski način uz Antički nameštaj

Francuzi znaju vrednost antičkog nameštaja. U koliko ga ne posedujete, uložite u jedan bezvremeni komad. Antički nameštaj će vašem domu dati karakter i može se lako kombinovati sa modernijim  nameštajem, što će vašem domu dati pomalo istočnjački izgled.

antički nameštaj za uređenje doma

Cveće, cveće…Svi volimo cveće, ali Francuzi imaju veliki afinitet za prelepo procvetalo cveće. Sada je pravo vreme da nađete cveće koje će ukrasiti vaš dom, uberite ga u bašti ili kupite buket na lokalnoj pijaci. Postavite bukete cveća ne samo na jednom mestu u prostoriji već ih stavite na više mesta i takođe razmotrite unošenje i drugih cvetnih dezena kroz prostirke, jastuke, prekrivače itd.

uređenje doma na francuski način

Ništa ne treba da deluje previše utegnuto ili savršeno. Francuzi znaju da je lepota u inperfekcijama i da te iste inperfekcije daju prostoru karakter i poseban šarm. U redu je mešati stilove, epohe i šablone, to se i traži! Da bi ste zaista dobili Francuski izgled u vašem domu postarajte se za to da vaš dom reflektuje vašu ličnost, karakter i sve stvari koje vi volite i koje vas zanimaju.

Vaš dom ne treba da izgleda kao da je izašao iz nekog magazina  već treba da odiše vama i vašim interesovanjima.

uređenje doma

Možda ne možete da odete u Francusku, ali uz ove savete možete lako urediti dom na Francuski način, u kom ćete uživati i kom ćete se diviti svaki dan.