5 načina da kreirate retro kuhinju uz našu pomoć - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Trendovi se konstantno menjaju i ljudi uvek traže poslednje trendove i najbolje proizvode.
Iako se dizajn enterijera drastično promenio kroz dugi niz godina ima mnogo toga što i dalje možemo naučiti od predhodnih godina i predhodnih stilova. Ovih dana sve češće nam se sviđa retro look. Šaren i svetao, ovaj stil ima posebno mesto u našim srcima i zato mislimo da će izgledati prelepo u srcu vašeg doma tj u kuhinji.
U ovom tekstu ćete naći pet ideja za retro kuhinju i kako da ga postignete uz pomoć samo malo boje i malo više kreativnosti.

kuhinja uređena u retro stilu

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Akrilna boja za zidove i drvo

akrilna polusjajna periva boja za zidove i drvo

Našu akrilnu boju za zidove i drvo možete pronaći na ovom linku.

Posebne pločice za retro kuhinju

Ako stvarno želite retro kuhinju u vašem domu, prva i osnovna stvar su pločice. Biranje dve ili više boja sa kojom ćete ofarbati postojeće pločice će dati vašoj kuhinji baš taj izgled koji želite. Setite se kako izgledaju neki primeri prostorija u ovom stilu, pločice su ta osnova koja podržava ovaj stil. I u koliko želite malo neutralnije, crno bela kombinacija je uvek dobro došla, ali i sve ostale kombinacije, što veselije to bolje!
Pločice možete veoma jednostavno ofarbati različitim materijalima i zaštitit ih lakom. Najbolje bi bilo da posetite naš sajt za instrukcije ili da nas posetite kako bi ste dobili najprofesionalinji mogući savet.

retro kuhinja i odgovarajuće pločice

Kuhinjski elementi u bojama!

Kuhinjski elemneti u retro stilu su poznati da budu u raznim bojama. Svetle, vesele nijanse su savršene za za kreiranje retro izgleda u vašem domu. Boje kao narandzasta, limun zelena ili crvena će u potpunosti razveseliti kuhinju, dok će prigušeni tonovi kao što su plava, nežno žuta i pastelno zelena zadržati nežan izgled u koiko vam se on više dopada.
Kao i pločice, kuhinjski elementi takođe se mogu veoma lako ofarbati uz odgovarajuću podlogu i odgovarajuću boju za drvo. Posetite nas ili pogledajte video na našem sajtu koji vam upravo objašnjava kako da sami ofarbate kuhinjske elemente.

 

Zidovi ofarbani u retro stilu

Ofarbajte zidove u vašoj kuhiji u tonove 50 ih jarko žuti tonovi, tirkizne nijanse i prelepe pastelne boje, iz 70 ih inspirisani majkom prirodom tu su , braonkasti tonovi, elegantne plave, zelene, i crvenih kao latice ruža.
Nema potrebe za skupim majstorima, svako od nas može da okreči par zidova u kuhinji. Bitno je da izmerite površinu za krečenje i da kupite boju koja vam se dopada. Sve ostale informacije možete pogledati ona našoj stranici sam svoj moler ili nas posetite rado ćemo vam objasniti kako najbolje da sami okrečite svoje zidove.

retro zidovi

Cvetni dezeni!

Materijali u cvetnim dezenima prostoriji mogu dati trenutni retro izgled. Koji god stil ili boje koje se nalaze u vašoj kuhinji sigurno ćete naći patron koji se uklapa. U prodavnicama koje prodaju vintage stvari možete naći prave retro materijale. A ako ne uvek ćete naći materijal koji izgleda kao da je vintage na drugim mestima. Od ovih materijala napravite zavese, prekrivače, jastučnice itd.
Sigurno znate nekoga ko bi vam za malo novca, u koliko ne šijete sami, napravio par zavesa ili jastučnica.

cvetni dezen

 

Vintage nameštaj

Da bi vaša retro kuhinja izgledala kompletno trebaće vam par komada starog nameštaja. Preporučujemo barske stolice, koje možete presvući materijalima o kojima smo pričali u prethodnom segmentu. Takođe stari sto koji veoma lako možete ofarbati i dati mu taj retro izgled. Za dodatan izgled komade koje ćete farbati, ofarbajte jarkim veselim bojama!
Farbanje starog nameštaja postaje sve popularnije i zaista nije teško uraditi to i sam. Uz odgovarajuće boje za drvo i uz naše savete  sigurni smo da ćete biti prezadovoljni rezultatom!

vintage retro kuhinja