Akrilna boja za zidove i drvo

Akrilna, periva, univerzalna brzosušeća boja za zidove, drvo i metal, premijum kvaliteta, u enterijeru. Nanosi se u 2 sloja. Zbog svojih karakteristika, akrilna boja za zidove i drvo se preporučuje za prostore gde se zahteva velika fizička otpornost zidova i njihovo održavanje. Boja ne žuti i otporna je na paru i kondenzaciju, pa se preporučuje i za kuhinje i kupatila. Akrilna boja za zidove i drvo u većini slučajeva ne zahteva podlogu. Tonira se u preko 2000 tonova.

Alat:

Valjak, četka, kompresor

Prekrivna moć:

1l pokriva 16m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir posle 1-2h. Vreme totalnog sušenja 4h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

2.5l, 5l.

Acrylic Eggshel boja na delu

Krečenje zidova – Video saveti

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Visokokvalitetna brzosušeća emulzija na vodenoj bazi, bez mirisa, kao alternativa polusjaju na bazi rastvarača. Materijal izuzetno postojan, satenskog sjaja i periv. Pogodan za zidove i drvenariju.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Koristiti postojeću paletu Crown Trade.

Pakovanja

2.5 i 5 litara.

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima 1-2 h, drugi sloj nakon 4h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Sat

Jedinjenje

Pigment: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti i aditivi.

Veza: Akrilni polimer.

Razređivač: Voda.

Pokrivna moć

Do 17m² po litri na glatkim površinama.

Debljina mokrog sloja

62.8 mikrometar na 16m² po litri.

Debljina suvog sloja

22 mikrometra na 16m² po litri.

Zapremina suve materije

35% kod bele, kod ostalih boja će varirati.

Temperatura paljenja

Nezapaljivo.

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 100g/l (2010) Ovaj proizvod sadrzi max 2g/l VOC.

Ograničenja

Za unutrašnju upotrebu. Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i prosečna vlažnost vazduha je iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Zidovi

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Trošne, uglačane gipsane ili tvrde površine treba prvo ofarbati Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je Crown Trade PSB Stain Block Primer. Porozne površine treba pokriti sa Crown Trade Matt Vinyl razredjeno sa 40% čistom vodom.

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Istrljati odgovarujućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Pripremiti sa jednim premazom CT Water Based Primer Undercoat.

Svi metali uključujući i pocinkovane

Sve površine moraju da budu čiste i oslobođene od svega što može da naudi nanošenju materijala. Oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom da bi odstranili sve masnoće, redovno menjajući vodu.Isprati čistom vodom. Osušiti. Pocinkovane površine treba prethodno tretirati sa Decorators Choice Pressivating Wash. Kada površine pocrne, tada su spremne i pripremljene.

Dodatna priprama površina

Neobojeni metali

Svetlo obojene (nepolirane) površine- ne uključujuci pocinkovane površine. Temeljno oprati čistom vodom. Osušiti. Pripremiti premazom CT Water Based Metal Primer. Osnovni premaz je CT Water Based Primer Undercoat. Obojeni metali Ukloniti rđu. Premazati jednim slojem CT Water Based Metal Primer.

Prethodno dekorisane površine

Zidovi

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala kao sto je prašina, masnoće… Ukloniti sve farbe u lošem stanju. Ukloniti nečistoće. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povšina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Zakrpiti sva gola i popunjena područija sa CT Acrylic Eggshel prema uputstvu. Ako posle čišćenja još uvek postoje površine sa mrljama i nepravilnostima, preći jednim premazom Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je Crown Trade PSB Stain Block Primer.

Drvo

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi spajanju materijala koji se nanosi. Ukloniti sve nečistoće i boje u lošem stanju. Ukloniti sive i oštećene površine brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povšina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Ošmirglati. Ukloniti prašinu. Tretirati gola i popunjena područija Sa CT Water Based Primer Undercoat.

Metali

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudinanošenju materijala. Ukloniti sve nečistoće i boje u lošem stanju. Ukloniti prašinu i rđu. Sve površine obojenih i neobojenih metala kao i pocinkovane površine preći jednim premazom CT Water Based Metal Primer.

Zidovi, drvo i metal

Zaostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne i polusjajne površine zguliti. Sve ostatke oprati čistom vodom. Osušiti. Zakrpiti sva gola i popunjena područija sa CT Acrylic Eggshel.

PREMAZI

Potrebno je naneti jedan ili dva premaza. Pojedine nijanse će možda zahtevati dodatne slojeve za potpunu pokrivnost..

NANOŠENJE

Dobro promešati pre i tokom upotrebe. Naneti četkom ili valjkom. Za nanošenje kompresorom možda će trebati razređivanje. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Pri radu na drvenariji za najbolje rezultate koristiti kvalitetnu sintetičku četku. Kruna boje i Crown Trade ne odgovaraju za troškove nastale pogrešnom primenom proizvoda.

ČIŠĆENJE

Nakon upotrebe odmah oprati čistom vodom

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Pre renoviranja već dekorisanih površina, potrebno ih je oprati čistom vodom i tečnim deterdžentom radi uklanjanja prljavštine.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.