Prethodni tekst
Naredni tekst

Budimo se iz zime koja je duže potrajala nego što smo se nadali, i sa tim budi nam se i želja da naš dom osvežimo i ulepšamo i pripremimo za leto koje nas čeka. Sada se osvrćemo na spavaću sobu, kako da ona postane prava mala oaza u kojoj ćemo uživati u toplim letnjim noćima.

Priprema letnje spavače sobe

Kada pomislite na proleće ili leto, koje vam boje prve padnu na pamet? Ta nijansa može biti početak transformaije iz zimske u letnju spavću sobu. Posebno nam se sviđaju zelene i plave nijanse ove sezone jer idu uz svako godišnje doba između ostalog. Plave i zelene nijanse su takođe jedne od najopuštajućih boja, što znači da su savršene za prostorije u kojima nameravate da se opuštate, kao što je vaša spavaća soba. Ukoliko vas me se sviđaju ove nijanse, pogledajte koje su to opuštajuće boje za zidove spavaće sobe koje su dominantne ove godine.

mat boja za zidove

                                        Sping Bud i Soft Ash nijanse boja za zidove

 

Naša nova nijansa Spring Bud  je prelep ton maslinasto zelene boje. Nežan ton nam daje dovoljnu količinu boje i slagaće se sa raznovrsnim dekorima. Sledeći ton je Soft Ash, ova boja je takođe pogodna za spavaću sobu, savršeno svetlo plava sa podtonom sive, ali u koliko želite da idete dublje i tamnije, obratite pažnju na ton Teal. Dubok i prelep ton u koliko ste ljubitelj tamnijih nijansi u spavaćim sobama. Pogledajte ove nijanse na našoj strananici paleta boja za zidove.

 

 

 

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

 

U koliko ste odabrali savršenu boju za zidove u vašoj letnjoj spavaćoj sobi tj odabrali ste bazu, vreme je da dodate neke interesantne detalje i dezene. Razmislite o proletnjem cveću koje u kombinaciji sa bojom zidova daje savršenu atmosferu. Cvetne dezene možete uneti kroz posteljinu, zavese, jastuke itd.

spavaća soba za leto

Sa svim novim životom koji raste i buja napolju, vreme je da donesemo prirodu unutar naših zidova. Obožavamo cveće i biljke u saksijama i smatramo da one daju poseban šarm svakoj prostoriji, a pogotovo spavaćoj sobi. Živo cveće će pomoći da se opustite za šta je spavaća soba i namenjena. Stavite cveće na stočiće pored kreveta, par sveća i vaša letnja spavaća soba će biti spremna.

Unošenje leta u vašu spavaću sobu

Još jedan način da unesete osećaj leta u vaš dom jeste providni beli materijal gde god je to moguće. Meko i lagano belo platno će trenutno posvetleti prostoriju i dati joj savršen romantičan i provetren izgled. Takođe možete staviti bele prostirke oko kreveta, bele prostirke preko kreveta, kao i jastuke…

letnja spavaća soba

Sledeci korak je otvaranje prozora! Dozvolite da vam se spavaća soba potpuno osveži i pustite sunčeve zrake da je ugreju. Ulepšajte vaše prozore tako da okvir na prelep pogled takođe izgleda fantastično. Na primer ofarbajte okvire prozora u belu boju i uokvirite je prelepim zavesama.

idealna spavaća soba

Uživajte u proleću čim se probudite zahvaljujući savetima koje smo vam ponudili! Prelepa sunčana oaza je mnogo bilze nego što ste mislili!