Prethodni tekst
Naredni tekst

Smatramo da nijedan zid u vašem domu ne bi trebalo da ostane kao prazno slikarsko platno, stoga vam predstavljamo boje za krečenje dnevnih soba koje su u trendu 2019. godine. Želimo da vas inspirišemo da isprobate nešto novo i učinite vaš dom ogledalom vas samih.

Sigurni smo da će vas neki tonovi iznenaditi, ali želimo da znate da je ponekad zaista potrebno samo malo boje da bi ste osvežili ili skroz promenili izgled vašeg doma. Da bi vam olakšali izbor nudimo vam par predloga u nadi da ćemo vas inspirisati.

Boja lešnika

Tople i privlačne kremaste nijanse boje za krečenje su i ove godine medju najpopularnijim bojama u trendu. Boja lešnika nikada neće izaći iz mode, niti će se ikada sukobljavati sa postojećim nameštajem, veoma nežna boja koja domu daje toplinu. Različite nijanse boje lešnika učiniće vaš prostor da izgleda veći nego što jeste, savetujemo da obratite pažnju na količinu dnevne svetlosti i da prema tome odaberete nijansu. Siva je jedna od najklasičnijih boja, ali u koliko ste u potrazi za nečim novim i neutralnim razmislite o boji lešnika.

boje za zidove koje su u trendu u 2019. godini

Sivo/ljubicasta

Lila ili ljubičasta boja daje sivim tonovima toplinu I razdraganost. Pošto se većini dizajnera sve vrti oko različitih nijansi sive boje, u koliko u njoj ima malo ljubičaste neće delovati hladno I možda dosadno već će delovati lepo i otmeno. Pogledajte sve nijanse sive u kombinaciji sa ljubičastom na našoj stranici paleta boja za zidove.

boje za zidove koje su u trendu u 2019. godini

Duboko zeleni tonovi

Devedesetih godina ova boja bila je veoma popularna. U 2019 ponovo se pojavila i oficijalno se zove Night Watch i dominira medju bojama za krečenje. Od zagasito zelenih do duboko zelenih savršena boja za prostorije u kojima ima dovoljno dnevne svetlosti, male prostorije bez dovoljno dnevne svetlosti sa ovom bojom na zidu izgledaće još manje…što svakako nije poželjno. Zelena je boja prirode i njena isceljujuća svojstva vašem domu mogu doneti zaista neočekivano dobar osećaj.

boje za zidove koje su u trendu u 2019. godini

Prigušeni pastelni tonovi

Svi pastelni prigušeni tonovi dolaze u obzir, deluju kao da su kredasti i odlično idu sa minimalističnim dizajnom enterijera. Neutralni su u smislu da prostoru dajete poseban izgled, dok su nijanse neutralne, neupadljive, ali imaju svoj šarm. Pastelni tonovi su savršeni za kuhinje i kupatila. Pogledajte kako možete urediti vaše kupatilo uz minimalno ulaganje. Kada pričamo o pastelnim tonovima govorimo o na primer, prljavo roze boji, ne o svetlo bebi roze, velika je razlika u ovome. Takodje u koliko vam se dopada neki ton, ali smatrate da je i suviše napadan ili i suviše intenzivan za vaš ukus, probajte isti ton, ali u prigušenim pastelnim nijansama.

Boja gline

Za one sa avanturističkim i zemljanim duhom, ove nijanse su pravi pogodak. Nijanse boje gline su odlična alternativa za krem i braon tonove. Ove boje pružaju izvesnu sunčanu paletu i umerenu eleganciju. Razmislite o terakoti, karameli i bojama zalaska proletnjeg sunca. Ove nijanse dfinitivno dižu raspoloženje u vašem domu onako kako to do sada niste videli. Okrečite samo jedan zid i rezultat će vas, sigurni smo, oduševiti.

Naša boja za zidove koju preporučujemo:

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju možete pronaći na ovom linku.

Nove plave nijanse boje za krečenje

Za one koji žele da se drže tradicionalnog stila tu su nove nijanse plave boje za krečenje, od tamno plavih do ledeno plavih preko sivo plavih nijansi, puderasto plava… svi ovi tonovi su prelepo plavi, ali ne tako uobičajeni i neće preplaviti okrečeni prostor…vodite računa o količini svetlosti u prostoru koji želite da okrečite, da ne bi ste smanjili ili ugušili prostoriju. Takodje bitna stavka u koliko izaberete tamnije tonove plave boje jesu asesoari…pokušajte da napravite postepeni prelaz sa zida na prostirke na podu, nameštaj itd…

boje za zidove koje su u trendu u 2019. godini

Boja senfa

Za one smelije među nama koji žele boju koja će ostaviti utisak, a koja je alternativa za naprimer zlatnu boju jeste boja senfa…razne nijanse. Da bi se stvorila provokativna dubina, i da bi se istakla dekoracija i umetnost, ponekad je dovoljno sasvim malo ove savršene nijsane koju ćete provući kroz detalje u eneterijeru.

boje za zidove koje su u trendu u 2019. godini

Sivo/bez

Savršena alternativa za bele zidove, ova sivo/krem nijansa je sve osim dosadna. Ovu nijansu netreba podcenjivati i jedna je od omiljenih boja za krečenje u 2019 godinu, slaže se sa svačim svugde! I ne samo za neku prostriju već za sve prostorije u vašem domu.

boje za zidove koje su u trendu u 2019. godini

Koju god nijansu da izaberete ipak mislimo da je naj bitnije da se vama ta boja dopada na oko i da je volite, da osećaj koji izaziva u vama bude, zadovoljstvo, sreća i mir. Sve navedene boje za krečenje možete pronaći na našem sajtu gde ih takođe možete naručiti online.