Kako da uklopite boje za zidove uz braon nameštaj - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Nameštaj braon boje je nešto što svako od nas ima u domu, ponekada može delovati mračno ili dosadno, ali uz upotrebu odgovarajucih tonova i nijansi boja za zidove,  ovo ne mora biti pravilo. Navodimo neke od kombinacija boja za zidove uz braon nameštaj koje ce izgledati savrseno u vašem domu.

Boje zidova uz braon nameštaj

Braon ili smedja je boja zemlje i drveta, ali ona simbolizuje mnogo više od toga. Braon boja  je povezana sa sigurnošću, stabilnošću i toplinom. Boja je prirodna i neutralna i kao takva čini lepe kombinacije sa drugim bojama. Pogledajte koje su to najbolje kombinacije boja za zidove u 2019. godini.

boje za zidove uz braon nameštaj

Braon i plava

Smeđa je topla boja; plava je jedina hladna primarna boja. Ipak, ako pogledate oko sebe u prirodi svugde možete videti kombinacije braon i plave boje i to u svim godisnjim dobima. Plava predstavlja spokojstvo, a smeđa je povezana sa postojanošću i jednostavnošću. Plava je definitivno jedna od idealnijih boja za zidove uz braon nameštaj. Kombinacija ove dve boje koje može se reći preovlađuje na zemaljskoj kugli zaista nije mogla biti ništa osim iskrena i istinita.

boje za zidove uz braon nameštaj - braon i plava

 

Nije iznenađujuće da su boje koje su najviše privlačne za oko one koje su u priridi jedna pored druge. Plava boja kao idealistička boja svih stvari, nije izuzetak. Svijetla, vedra i opuštajuća boja vode u raju ispunjava smeđu boju sa savršenom količinom svježe privlačnosti. Tirkizno plava boja je odličan spoj braon i vodeno plave boje. Samo pomislite na mora i okeane i sta njih okruzuje i videcete savrsenstvo kombinovanja plave i braon boje.Okrecite svoju dnevnu sobu, spavaću sobu ili čak i vaše kupatilo u plavu boju,ovaj duo ce dati vasem domu suptilan i miran izgled. Sve navede nijanse plave možete videti na našoj stranici boje za zidove gde ih takođe možete naručiti online.

Braon i Zelena

boje za zidove uz braon nameštaj - braon i zelena

Kao što nas braon i plava vraćaju prirodi, braon i zelena imaju isti efekat uzemljenja. Večno upareni na drveću i grmlju širom sveta, braon i zelena rade rukom u ruci da prenesu toplinu i lepotu jednostavnog života. Zeleni tonovi boja za zidove uz  braon nameštaj predstavljaju oazu odmora, zdravlja i mira. To definitivno osećamo u ovoj kombinaciji boja.

Braon i Narandzasta

Braon i narandazsta boja uopste nisu toliko razlicite kako deluju. Obe su tople, bogate i prijateljske. Kada se spoje zajedno , osecaj je prijatan, ali isto tako moze biti malo previse za vase oci. Te savetujemo da ne preterujete sa narandastom u koliko nemate dovoljno dnevnog svetla. Narandžasta boja za zidove je još jedna neverovatno lepa koja ide uz braon maestaj u vasem domu i ima sposobnost da stvori veoma trendi i hipster inspirisan izgled.

boje za zidove uz braon nameštaj - braon i narandzasta

Braon i Bela

Ova kombinacija postoji od pamtiveka i klasicna je kao i crna i bela. U koliko želite da postignete moderan izgled, izaberite najbelju mogucu nijansu, a u koliko želite nešto toplo i opuštajuće izaberite topliju nijansu bele boje. Sa braon nameštajem i belim zidovima gotovo da ne možete da pogrešite,prostor može samo da deluje toplije ili hladnije. Tradicionalna kombinacija braon nameštaja i belih zidova zaista daje pečat dobrodošlice vašem domu.

Naš proizvod koji preporučujemo:
  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju možete pronaći na ovom linku.

Braon i Roze

Braon dodje kao stariji brat svim drugim bojama, zamislite zemlju iz koje nice roze cvet. Braon nameštaj i pastelne nijanse roze boje na vašim zidovima daće ženstveniji i, prirodniji  osećaj vašem prostoru. Roze boja osvetljuje braon nameštaj, dok braon nameštaje roze boji daje sigurnost i čini je ozbiljnijom. U prostoru u kom su zidovi roze boje, a namestaj braon boje sigurno ćete se osećati udobno i ususkano.

boje za zidove - braon i roza

Braon i ljubičasta

Ljubicasta  je ženstvenija boja, koja se može smatrati malo raskošnijom od, recimo, vaše svakodnevne braon boje. Kada se ove dve boje spoje zajedno, događaju se čarobne stvari! Naravno da dosta toga zavisi i od materijala i asesoara koje cete eventualno ubaciti, ali ove dve nijanse prate jedna drugu. Nežne ljubičaste boje za zidove uz braon nameštaj zaista deluju magično, naprimer, boje lavande. Postići ćete misterioznost enterijera koji je prijatan za svačije oko. Sve ove nijanse možete videti u našoj paleti boja.

Braon i Siva

Braon  i siva čine takodje lepu kombinaciju. Siva boja je  hladna i nepristrasna, a braon  je topla i prijatna. Zajedno, pouzdanost braon boje i efikasnost u sivoj boji stvaraju kombinaciju boja koja se oseća pažljivo i tolerantno, ali i praktično. Neutralna i prirodna paleta daje vasem domu svezinu i toplinu u isto vreme.

 braon i siva kombinacija

Ukoliko vam je i dalje potrobna dodatna inspiracija, pogledajte naš pinterest profil koji je pun inspiracije koju možete iskoristiti u vašem domu.