Ekstremno izdržljiva boja za zidove

Ekstremno izdržljiva boja za zidove, na bazi akrila, veoma otporna na ogrebotine i fizička oštećenja. U koliko želite da pišete i brišete po zidovima ovo je prava boja za vas. Da vam ceo dom bude kao školska tabla, a ne samo jedan zid!  Ova boja je idealna za sve koji ne žele da kreče svake godine. Ordinacije, bolnice, škole, vrtići sa upotrebom ove boje odložiće krečenje dugi niz godina, a samim tim smanjiti i troškove. Ekstremno izdržljiva boja za zidove je 100% otporna na fleke i mrlje u odnosu na sve ostale konvencionalne mat emulzije. Zid će uvek biti kao tek okrečen i mat finiš će uvek ostati isti. Veoma lako periva boja koja izdržava do 10.000 ribanja.  Ekstremno izdržljiva boja za zidove se tonira kompjuterski u preko 2000 tonova. ISO 11998 je klase 1 kao ocena za ribanje.

Alat:

Valjak, četka, kompresor

Prekrivna moć:

1l pokriva 14m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir od 1 do 2h, drugi premaz nakon 4h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

2.5l, 5l.
boje za drvo
boje za drvo

Pogledajte šta kažu stručnjaci o ovoj boji za zidove

Clean extrem boja na delu

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Trajna i dugovečna visokokvalitetna mat boja, koja omogućava višestruko čišćenje. Proizvod zadovoljava ISO 11998 – industrijski standardni metod određivnja stepena otpornosti suvog filma boje na mokro ribanje. Najveći broj mrlja će nestati samo vodom, a za jače mrlje potrebno je koristiti blagi deterdžent.

Napomena: Mali ostatak boje može biti uklonjen sa površine zida pri prvom ribanju. To je potpuno normalno i nema uticaja na celovitost i krajnji izgled sloja boje.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Koristiti postojeću paletu Crown Trade.

Pakovanja

2.5 i 5 litara (10 litara u beloj boji

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima 2h, drugi sloj nakon 4h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Mat.

Jedinjenje

Boja: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti i aditivi.

Veza: Akril i polimer.

Razređivač: Voda.

Pokrivna moć

Do 14m² po litri na glatkim površinama.

Debljina mokrog sloja

70 mikrometara na 14m² po litri

Debljina suvog sloja

25 mikrometra na 14m² po litri.

Zapremina suve materije

34.6% kod brilijantno bele, kod ostalih nijansi će varirati.

Temperatura paljenja

Nezapaljivo.

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 30g/l (2010) Ovaj proizvod sadrzi max 30g/l VOC.

Ograničenja

Za unutrašnju upotrebu. Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Trošne, uglačane gipsane ili tvrde površine treba prvo ofarbati Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili sa Crown Trade Grip Extreme Fast Drying Primer. Porozne površine treba pokriti sa Crown Trade Clean Extreme Matt razređeno sa 40% čistom vodom.

Prethodno dekorisane površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi spajanju materijala koji se nanosi kao sto su prašina, masnoće… Ukloniti farbu u lošem stanju. Ukloniti ostatke prethodne farbe. Ukloniti nečistoće. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povšina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti sa Sandex Trade Ready Mixed Filler. Zakrpiti sva gola i filerom popunjena područija sa Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili sa Crown Trade Grip Extreme Fast Drying Primer. Preostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne i polusjajne površine istrljati mokrom krpom. Sve ostatke oprati toplom vodom. Osušiti. Ukoliko i posle čišćenja postoje fleke ili boja probija, naneti jednu ruku Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili Crown Trade Grip Extreme Fast Drying Primer. Nastaviti sa prvom rukom Clean Extreme Matt.

PREMAZI

Potrebno je naneti dva sloja. Pojedine nijanse će možda zahtevati dodatne slojeve za potpunu pokrivnost.

NANOŠENJE

Dobro promešati pre i tokom upotrebe. Naneti četkom ili valjkom. Za nanošenje kompresorom možda će trebati razređivanje. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Kruna boje i Crown Trade ne odgovaraju za troškove nastale pogrešnom primenom proizvoda. Mali ostatak boje može biti uklonjen sa površine zida pri prvom ribanju. To je potpuno normalno i nema uticaja na celovitost i krajnji izgled sloja boje.

ČIŠĆENJE

Preostali materijal vratiti u kanticu. Odmah očistiti vodom. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.