Predlozi Načina i Trikova Za Nanošenje Boje Za Krečenje - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Nanošenje boje za krečenjeRenoviranje enterijera više ne podrazumeva jednostavan izbor bele boje za krečenje zidova u svim prostorijama koja će se prosto naneti preko čitave površine. Nju su zamenile pastelne nijanse, siva i maslinasto zelena, te duboki i tamni tonovi plave, dok umesto jednobojnih blokova sada veliku ulogu dobijaju šare na zidovima.

Ako i Vi želite da postignete ovakav trendi look, ovo su saveti kako da najbolje iskoristite boje za krečenje tako da postignete različite stilove.

Kroz ovaj tekst ćemo vam otkriti par popularnih tehnika i trikova za nanošenje boje za krečenje uz objašnjenje kako ih i vi možete sprovesti u delo.

Nanošenje boje za krečenje uz pomoć sunđera

U Americi je trenutno veliki hit nanošenje boje za krečenje zidova pomoću sunđera, bilo da se koriste njegove male ili velike verzije ili pak sunđer na valjku.

Za početak, tu su veliki rupičasti sunđeri, koje treba potopiti u željenu nijansu boje za krečenje, te je nanositi na zid tako da ostanu i neofarbani i oni manje ofarbani prostori, čime se stvara utisak prelivanja boja. Isto možete izvesti i ako rupičasti sunđer pričvrstite kao valjak umesto četke, a biće vam jednostavnije za korišćenje.

Druga varijanta jeste da se potpomognete klasičnim žuto-zelenim sunđerom pravougaonog oblika u većim dimenzijama, uz pomoć kog možete stvoriti šare u obliku zida od cigli. Manje dimenzije istog sunđera mogu vam poslužiti da uz pomoć boje za krečenje stvorite dezen po svojoj zamisli, bilo da je u pitanju samo prelivanje nijansi jedne ili kombinacija više boja.

Naš proizvod koji uzdvajamo iz ponude:

  • Ekstremno izdržljiva boja za zidove

ekstremno periva boja za zidove

Našu ekstremno izdržljivu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Okrugli žuto-zeleni sunđer možete upotrebiti tako da stvorite polka tačke na zidu, koje su posebno simpatične i romantične u sobama devojčica i tinejdžerki, ako se koristi neka nijansa ružičaste boje za krečenje.

Naravno, preko jednog bloka boje sunđerom možete naneti i drugu nijansu iste ili neke druge boje za krečenje, kojom ćete napraviti željene šare. Zanimljiva je kombinacija tamne plave i zlatne u ovom vidu, recimo. U našoj ponudi se nalazi preko 200 različitih nijansi boja za zidove, pogledajte ih i pronađite nijansu po vašem ukusu.

Krečenje zidova ne mora uvek da bude naporno I zamorno, ovo je tehnika za nanošenje boje za krečenje koja može pretvoriti iscrpljujući posao u zabavno prodoično popodne.

Kako napraviti šare

Različite šare takođe možete napraviti i korišćenjem pomalo neobičnih tehnika za nanošenje boje za krečenje, kakva je upotreba metle za čišćenje. Raširenom metlom trebalo bi preći uzdužno, od plafona do poda, preko sveže okrečenog zida, kako bi se stvorilo prelivanje boje u pravilnim, uzdužnim prugama.

Za geometrijski dizajn u bilo kom vidu možete nanositi boje za krečenje preko molerske trake, postavljene u onim oblicima u kojima ste zamislili svoj novi zid.

Preko šablona od čvršćeg kartona takođe možete postići raznovrsne šare, a za precizne ivice predlažemo upotrebu manjih i tanjih četkica, kako biste do kraja izveli željeni dizajn. Ovom tehnikom koriste se i muralisti, pa zašto ne biste i vi?

Kako napraviti ombre zid

Ombre zid, koji predstavlja prelivanje nijansi jedne boje za krečenje od najtamnije do najsvetlije ili obrnuto, veoma je popularan kao element trendi enterijera, te nema razloga da ga ne primenite makar u jednoj prostoriji svog doma, posebno zato što ga je izuzetno lako napraviti.

I ovde će u pomoć doći sunđer i izabrana nijansa boje za krečenje, uz koju treba kupiti belu kako biste posvetljivali boju sve do bele. Kada donji ili gornji deo zida prekrečite željenom bojom, tapkajte sunđerom po gornjoj, odnosno donjoj ivici, kako biste stvorili prelivanje boja, a zatim u sledećem nanošenju boje za krečenje dodajte malo bele, pa opet tapkajte, i tako sve dok ne stvorite savršen ombre zid.

Prilično jednostavno, zar ne?