Uređivanje doma uz boje za drvo - Shabby Chic ideje i sveti - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Postizanje sasvim novog izgleda Vašeg doma nikada nije bilo lakše i jeftinije. Uz dostupnost boje za drvo i na našem tržištu, sada i sami možete srediti svoj nameštaj, napraviti originalne komade i srediti enterijer po svom ukusu, a da sve platite sa malo novca i malo više vremena, strpljenja i kreativnosti.

Shabby Chic je, kao pravac uređenja ambijenta, postao veoma popularan i kod nas sa porastom interesovanja za dekupaž tehniku, koju možete kombinovati uz boje za drvo i postići prostor u potpunosti sređen u ovom stilu. Napisali smo kratak tekst na ovu temu, saznajte kako možete postići jeftino uređivanje doma uz boje za drvo.

Uređivanje doma uz boje za drvo – Predlozi za nov izgled kupatila

Gotovo kao po pravilu, kupatilu se nikada ne posvećujemo dovoljno, a veoma malo nam je potrebno da od ove prostorije napravimo pravu oazu za uživanje.

Tako stara polica za kuhinju koju više ne koristite uz pomoć nežne roze boje za drvo može dobiti potpuno nov izgled. Tu policu možete postaviti na zid ili iznad jednog dela kade. Takođe, okvir starog ogledala možete prefarbati uz pomoć bele boje za drvo, koju ćete kasnije izgrebati šmirglom kako biste joj dodali izgled antikviteta.

Još jednom razmislite o toj komodi koju biste najradije bacili, pa je sredite pomoću bele, svetle roze ili hladne plave nijanse boje za drvo, te je postavite ispod lavaboa kako biste dobili dovoljno mesta za sve sitnice. Kretanje između ove tri nijanse ujedno će okrenuti Vaše kupatilo u Shabby Chic pravcu.

 Uređivanje doma uz boje za drvo – Potpuna promena kuhinje

Stara i demode kuhinja može Vas naterati da se odlučite na kupovinu nove i modernije ili makar zamenu frontova. Nekada poslednje rešenje može koštati koliko i kuhinja sama, te ukoliko su Vaši kuhinjski elementi u ispravnom stanju biće najbolje da ih samo osvežite uz pomoć boje za drvo. Ovo je još jedan od problema gde je uređivanje doma uz boje za drvo odlična solucija.

Naš proizvod koji preporučujemo za vašu kuhinju:

  • Brzosušeća boja za drvo

Brzosušeću boju za zidove možete pronaći na ovomo linku.

Ako želite da postignete Shabby Chic stil, Vaš izbor mora biti bela, bež ili eventualno svetlo roze ili boja kajsije – dakle, što neutralnije. U slučaju ljubičaste boje za drvo mišljenja su uglavnom podeljena, a mi Vam istu ne bismo savetovali jer je za kuhinju bitno i da deluje što čistije, što ćete teško postići sa ljubičastom kao mešavinom dve jake osnovne boje.

Kada farbate kuhinjske elemente, trudite se da boje za drvo dopru do svih delova, pogotovo ako ima neravnina na površini frontova. Bolje da prefarbate sve, a eventualne kapljice koje su ostale sredite šmirglom kad se kuhinja osuši. Čitav stil možete dopuniti dekupaž teglama za začine.

Novi detalji u dnevnoj ili spavaćoj sobi

Stara komoda ne mora služiti samo za kupatilo. Biće dovoljno da je sredite uz pomoć bele boje za drvo koju ćete kasnije izgrebati tako da deluje kao stara, te je postaviti u ugao dnevne ili pored kreveta spavaće sobe.

Vaš izbor za ove prostorije može varirati od pastelne roze, preko bele, do nežne mint zelene boje za drvo, kao pravog retro osveženja, čak i u modernim i strogim crno-belim prostorijama. Shabby Chic ima tu pogodnost da se lako uklapa u sve stilske pravce, bilo kao akcenat ili dominantno rešenje prostora.

U svakom slučaju, uz pomoć boje za drvo dobićete novo, originalno rešenje dnevnog boravka ili spavaće sobe, što Vas možda ohrabri i na veće poduhvate, poput farbanja ormara.