Prethodni tekst
Naredni tekst

kombinacija boja za krečenjeUvek kada birate boje za krečenje koje ćete upotrebiti prilikom uređenja vašeg enterijera, imajte na umu i komade nameštaja koje se nalaze u prostorijama, jer je izuzetno važno da kada ceo posao oko uređenja bude završen, sve bude usklađeno i sa ukusom ukomponovano.

Možemo slobodno reći da su boje za krečenje neka vrsta osnove čitavog enterijera, i upravo zbog toga ih treba birati u zavisnosti od toga šta želite da postignete i koje detalje u domu već imate.

 

Odabir idealnih kombinacija boja za krečenje

Svako želi da svoj dom osveži sa vremena na vreme, a najveću promenu ćete dobiti ako krenete od zidova. Ukoliko želite da vaš dom bude drugačiji od ostalih, predlažemo vam da umesto jedne nijanse koristite kombinaciju više boja. Da bi se postigla savršena  kombinacija boja za krečenje veoma je bitno da obratite pažnju da se boje uklope jedna sa drugom, kako biste dobili željeni izgled vaše prostorije.

Takođe treba uklopiti nameštaj sa bojama zidova kako bi vaša soba bila u harmoniji. Da bi vam olakšali odabir pravih kombinaija boja za krečenje naveli smo par najpopularnijih primera koji vam mogu dati inspiraciju, i ideje kako sve možete osvežiti vaš dom

Kombinujte različite boje za krečenje i primenite ih na svaki zid

Veoma popularan novi trend, koji je sve više u primeni, je da kombinacija boja za krečenje bude takva da za svaki zid u prostoriji izaberete drugu boju. Ali, ovde morate biti izuzetno oprezni i paziti da ne odete u krajnost, kao i da napravite pravu kombinaciju koje neće biti kič, jer to svakako ne želite.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Ekonomična boja za zidove

ekonomicna boja za zidove

Ekonomičnu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Stručnjaci za uređenje prostora u ovom slučaju preporučuju idealnu kombinaciju svetlo ružičaste, kao i plave koja bi išla u dve nijanse -sivkasto plava i ledeno plava. Ovakav raspored boja za krečenje se odlično uklapa sa tamnijim komadima nameštaja, čime se u samom uređenju otvara mnoštvo kombinacija.

U ovom slučaju ono što se ne preporučuje je nameštaj u boji drveta, tačnije gde je vidljiva tekstura samog drveta, jer se tada stvara osećaj prenatrpanosti prostora.

Bela boja – vanvremenska

Ovo će vam reći apsolutno svako ko se bavi uređenje enterijera. Bela boja za krečenje je izuzeto praktična zbog toga što se izuzetno uklapa sa bilo kojim nameštajem, tako da je izuzetno poželjna i praktična. Sa druge strane, treba biti oprezan jer bela boja sa sobom nosi i činjenicu da se veoma lako prlja. Pogledajte savet profesionalnog dizajnera koji je najbolji naćin za korišćenje bele boje.

Moderni trendovi sa sobom nose i sve veću upotrebu različitih nijansi bele – od tonova slonove kosti pa do popularne boje ‘bele kafe’. Pogledajte sve nijanse bele boje i  kako one izlgedaju kada se prenesu na zidove.

Brilijatno bela boja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijatno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Ipak, iako smo napomenuli da bela boja za krečenje sa sobom nosi mogućnost da se ‘meša’ sa bilo kojim dezenima nameštaja, preporuka je da se izbegava nameštaj u beloj boji. Ali ako je baš ovo vasa želja, obavezno dodajte neke detalje u nekoj jarkoj boji i na taj način unesite kontrast u prostoriju.

Priroda kao večita inspiracija pri odabiru boja za krečenje

Mnogi se danas sve više okreću prirodi i onim što ona nosi sa sobom. To je sve više uzelo maha i pri odabiru tonova boja kojima se osvežava i uređuje enterijer.

Pa tako, ako ste inspirisani morem, možete ga na neki način oživeti u vašem omiljenom kutku. To ćete postići kombinacijom bele (ili sive) i tamno plave boje za krečenje. Uz raspored jedna boja – jedan zid i uz detalje u boji peska koje ćete dodati u enterijer kroz neke komade nameštaja možda, dobićete baš ono što ste i želeli.

Naravno, kada govorimo o prirodi, neizostavna je zelena boja za krečenje, odnosno sve njene nijanse. Stručnjaci savetuju da je ona izuzetno opuštajuća i idealna za prostorije gde odmarate. Preporuka je da se upotrebi u dnevnoj sobi. Kombinuje se lako sa nameštajem, posebno u beloj boji, kao i boji karamele.

Ukoliko želite da pogledate još popularnih kombinacija boja za krečenje, posvetili smo celu stranicu različitim trendovima koji se koriste pri uređivanju enterijera. Oni vam mogu dati dodatnu inspiraciju za dekorisanje vašeg doma i pomoći pri odabiru idealnih i popularnih tonova boja.