Prethodni tekst
Naredni tekst

Još od Rimskog carstva purpurna boja važi za boju vladara i aristokratije. Sa druge strane u prostoru ljubičasta ima opuštajuće, skoro lekovito svojstvo, a često je nazivaju i ženskom, odnosno devojačkom bojom. Istina je, u stvari, da je raznovrsnost ljubičaste nijanse ogromna, od pastelno roze i fine lavande, pa sve do dubokih muških tonova poput indigo i tamno ljubičaste.

kombinacija boja za zidova 004

Ako se odlučite da u svoj dom uvedete ovakve nijanse, krenite od laganijih tonova u purpurnom spektru. Kruna boja vam pruža delikatne nijanse lavande kao što su Berry Light i Rodeo Drive, a možete koristiti i nijanse koje su bliže plavom tonu kao Platinum ili Elegant Cool. Na taj način ćete purpurnu postepeno uvesti u vaš dom. Korišćenjem ovih tonova u kupatilima ili dečijim sobama delovaće uzdignutije i svetlije. U koliko ste se odlučili da ljučaste nijanse prenesete u dečiju prostoriju pročitajte par naših saveta i ideja na temu  koje su to idealne nijanse koje treba koristiti za krečenje dečije sobe.

Ljubičaste nijanse za vaš dom

Ljubičaste nijanse važe za umirujuće i opuštajuće boje, što ih čini savršenim za prostorije u kojima je relaksacija bitan faktor. Uparite ove mekane nijanse sa prljavo belim ili kremastim ramovima za slike, policama, nameštajem i dobićete atmosferu potpunog spokoja. Budite hrabri i eksperimentišite sa tonovima kao što su Prom Night, Dramatic ili Armagnac i dobićete osećaj romantike, luksuza i topline istovremeno. Kombinacija ovakvih tonova sa dugačkim, punijim zavesama, mekšom rasvetom i dosta čipke učiniće vašu spavaću sobu kraljevskom. Pogledajte savet profesionalnog dizajnera kako još možete kombinovati purpurne nijanse.

 

Tamno purpurne boje, poput  tamnije nijanse ljubičaste takođe ide veoma dobro uz spavaću sobu, kao strastvena alternativa crvenoj boji. Zid na koji je naslonjen krevet ofarbajte u tamno ljubičastu i na njemu uz pomoć šablona iscrtajte detalje svetlijom ljubičastom ili srebrnom bojom kao što je Metallic Sophistication. Ostatak zidova spavaće sobe u krem ili svetlo lila.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Metalik boja za zidove

metalik boja za zidove

Našu metalik boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Za dodavanje finog začina purpurnoj sobi koristite žutu i zelenu, svejedno je da li za drvenariju, detalje ili nameštaj. Kontrast u ovakvim kombinacijama je potpun i treba koristiti suptilne i isključive tonove. Sa druge strane, lagane nijanse srebrne ili sive poput Aspen Silver, Smoulder i Silver Spoon, daće uz purpurnu veoma moderan izgled. Pogledate našu paletu boja za zidove i pronađite idealnu nijansu purpurne boja za vas i vaš dom.

Ljubičasti detalji, takođe mogu napraviti poseban doživljaj prostora. Materijali sa strukturom, poput Antilop kože u tonu Plum, daju poseban šarm i možete naglasiti centralni zid, a opet, što da ne, okrečiti i čitavu sobu. Dekoracije dodaju posebnu energiju vašem prosotoru, pogledajte kreativne ideje za dekorisajne i oživite omiljenje prostorije vašeg doma.