Trendovi Boja Za Drvo Koji Dolaze u 2018. Godini - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

trendovi-boja-za-drvo

Svako traži nešto novo i nešto što će ga ‘izbaciti iz šina’ svakodnevice i što će ga na neki način razdrmati. To važi za sve životne aspekte, a ovde ćemo govoriti o uređenju vašeg enterijera, gde su odavno obična i očekivana rešenja izašla iz mode.

Tako su i boje za drvo, koje predstavljaju moćno oružije kada govorimo o opremanju enterijera, od klasičnih nijansi koje su godinama bile prvi izbor za većinu, došle do toga da se sve više upotrebljavaju specijalne nijanse koje polako preuzimaju primat.One svakoj prostoriji daju posebnost i jedinstvenost, a ljudi upravo to traže. Zato vam na ovom mestu preporučujemo neke nijanse boja za drvo koje trebate iskoristiti ko se odlučite da sredite i da udahnete nov život vašem drvenom nameštaju.

Poslednji trendovi boja za drvo

Naš cilj je da pomognemo našim kupcima donesu pravu odluku pri odabiru boja za krečenju svih vrsta površina. Svaka površina ima svoju specifičnost pa smo rešili da vam u ovom tekstu prikažemo koji su to najnoviji trendovi boja za drvo. Iako su razlike u ukusima neminomne, izvesno je da se iz sezone u sezonu pojavljuju bolje koje postaju dizajnesrski standar u enterijeru.

Trudili smo se da pronađemo boje za svačiji ukus i u nastavku teksta vam predstavljamo koji su to trendovi boja za drvo koji će doči do izražaja u 2018. godini.

            Moć pink boje za drvo

                     potpuno nov i osvežen izgled koji će vas sigurno oduševiti.

Možda ćete se iznenaditi, ali morate probati. Nekima će delovati da se ova boja za drvo nikako ne bi uklopila u enterijer, ali dok ne probate nećete znati. A neki detalji u ovako veseloj boji će svakako vašoj prostoriji done ti

Naravno ovde ne mislimo na drečavu ružičastu, na koju verovatno mnogi pomisle kada pričamo o pink boji, ali ovde mislimo na boju ružičastog kvarca, koja je pastelna i umirujuća. Idealna je za neki detalj u spavaćoj sobi recimo, gde je možete iskoristiti za bojenje drvene stolice koja vam stoji pored stočića, ili fioke na komodici pored kreveta. Takođe, odlično rešenje može da bude i odluka da vam u ovoj boji bude polica za knjige u dnevnoj sobi.

Jače nijanse pink boje za drvo možete koristiti u sobama devojčica ili tinejdžerki koje je posto obožavaju. Idealne su u kombinaciji sa belom bojom, a neka istrazivanja su pokazala da pozitivno utiču i na psihu.

Najpopularnija nijansa boje za drvo među dizajnerima – tirkizna plava

Dizajnerski trendovi boja za drvo nam donose tirkizno plavu boju kao idealnu za unošenje mirne energije u prostor. Ova nijansa boje za drvo je definitivno postala hit među onima koji se bave uređenjem enterijera, kako među profesionalcima, a sve vise i među onima koji se samo odlučuju da urede svoj prostor

Podatak da je među najprodavanijim bojama kojima se osvežava drveni nameštaj dovoljno govori. Ona deo svoje popularnosti duguje i sve većoj primeni skandinavskog stila čija primena je sve šira. Tirkizna plava boja za drvo se najčešće kombinuje sa belim zidovima, a posle primene kod bojenja kuhinjskih elemenata, preselila se prvo u dnevne sobe, a zatim i u sve ostale prostorije.

Kraljevska kombinacija – ljubičasta + zlatni detalji

Nekada je ova kombinacija bila rezervisana samo za dizajn sofa ili fotelja u dnevnom boravku, dajući kompletnom enterijeru pravu dozu elegancije, ali sada je sve popularnija i kada se bira koju boju za drvo upotrebiti kod uređenja drvenih elemenata u domu.

 

Tamna nijansa ljubičaste sa diskretnim zlatnim detaljima zamenila je neprikosnovenu boju lavande koja se dugo držala kao jedna od najpopularnijih. Ona je idealna za veće površine, kao što su drveni ormari, gde posebno dizajnirane ručke u zlatnoj nijansi predstavljaju savršenu kombinaciju. Snežno bela boja zidova je idealan ‘pratilac’ ove boje za drvo.

 

 

Ukoliko su vam se navedeni  trendovi boja za drvo dopali i želite da ih primenite na svom nameštaju, pogledajte kratak video u kom se govori o savetima kako najefikasnije prefarbati nameštaj.