Bela boja za zidove i njene nijanse koje treba da primenite - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Bela boja je uglavnoj najčešće rešenje za boje vaših zidova, drvnarije i ostalih površina. Bela se smatra bojom sa kojom ne možete pogrešiti, jedina stvar na koju treba da obradite pažnju je nijanse bele boje. Kao načešće rešenje za sve površine bela boja za zidove se pojavljuje svugde, a vi sigurno ne želite da vaš dom bude kao i svaki drugi. Ako pažljivo odaberete nijansu ove boje možete postići unikatnost a opet da bude sigurni da niste pogrešili pri odbiru. U nastavku ovom teksta ćemo podeliti sa vama koje su to nijanse bele koje možete primeniti u bilo kom delu vašeg doma.

 

 

Bela boja za zidove i njene nijanse

Bela boja je savršena osnova koji god stil da izaberete, interesantna jer snažan efekat ne samo na enterijer nego i na članove doma . Baš zbog toga što najviše odbija svetlost, belom bojom je moguće transofrmisati prostorije, tačnije učiniti ih većim.
Kada koristite belu boju, tonovi koje sa njom kombinujete su mnogo važniji od same boje. Na primer, ako ofarbate dva zida u belo, a dva u bež, raširićete sobu. Ako ofarbate plafon u belo a ostala četiri zida u bež, izdužićete sobu. Pogledajte savete kako možete ukombinovati boje vaših zidova do samog savršenstva.

Primena bele boje

Bela boja može da se koristi za pomeranje zidova u prostoriji, da se dobije drugačiji utisak prostora. Čista bela boja se može koristi u kombinaciji sa nežnijim nijansama bele kako bi se istakli detalji. Na primer, ako okrečite plafon u čisto belu, a ostale zidove u krem belu, naglasićete detalje na zidovima. Čista bela boja je uvek aktuelan trend. Iz Crowove ton karte preporučujemo: Mascarpone, Milk White ili Cream White. Sve ove nijanse donose nov i svež izgled vašim prostorijama.

I ne zaboravite, u Kruna bojama vas čeka čitav spektar belih tonova koje možete videti u našoj paleti boja. Na primer, Fresh Cream ili boja kamena Stone White važe za posebne tonove i stvaraju drugačiju atmosferu i raspoloženje u vašim prostorijama. Osim toga što se mogu koristiti za zidove, ove nijanse su odlične i za detalje, na primer, ramove za slike. One osvežavaju i donose jedan svež, blistav i moderan izgled.