Prethodni tekst
Naredni tekst

Renoviranje bilo kog dela stana, pa i kuhinje, mnoge od nas momentalno asocira na ogroman trošak i gubljenje dragocenog vremena. Ovo ne mora da bude pravilo, a evo nekoliko saveta kako da obavite renoviranje kuhinje što efikasnije i jeftinije.

 

 

 

Renoviranje kuhinje i farbanje kuhinjskih elemenata

Ukoliko ste se odlučili za renoviranje kuhinje verovatno ste već pogledali razne tesktove i predloge na intrentu, ali i dalje niste našli idealno rešenje. Kao što svi znamo renoviranje bilo kog dela je skupo, iscrpljujuće i oduzima puno vremena. Sve što treba da uradite je da odaberete komad kuhinje od kog želite da počnete.

Farbanje starih kuhinjskih elemenata je jeftiniji način osveženja pomoću kog staroj kuhinji možete udahnuti novu energiju, a pri tom je mnogo isplativiji od kupovine novih delova kuhinje. Za početak, uz pomoć šrafcigera odšrafite i skinite vrata, a sa njih skinite stare ručke. Finom šmirglom obrusite zaštitni lak sa površina, pa detrdžentom i vodom operite i ostavite da se dobro osuši.

Sledi nanošenje podloge, a za ovu situaciju nema boljeg od Crown-ovog Grip extreme-a. To je fenomenalan proizvod, jer ima neverovatnu moć vezivanja i odlično pokriva fleke i mrlje. Nakon nanošenja jednog sloja podloge ostavite da se osuši, a onda možete početi sa farbanjem. Birajte između sjajne ili polusjajne – satenske farbe. Osim što će dati potpuno nov – otmen izgled, oronulim kuhinjskim elementima će pružiti adekvatnu zaštitu i dugotrajnost. Pustite da se farba dobro osuši, a onda stavite nove ručke i kuhinja će zasijati punim sjajem.

Farbanje zidova i drvenarije 

Umesto standardne nijanse bele, koja, iako uvek moderna, u nekim prostorima deluje klinički dosadno, možete se poigrati sa kombinacijom narandžaste i sive, što će kuhinji dati potpuno nov, osvežavajući izgled. Rezultat takvog malog eksperimenta vas može toliko iznenaditi, kao da ste kupli najmodernije kuhinjske elemete, a ustvari ste samo prefarbali zidove. Pogledajte popularne kombinacije boja za zidove, možda pronađete idealnu kombinaciju za vašu kuhinju

Rasveta

Promena rasvete u kuhinji može potpuno da promeni atmosferu i izgled same prostorije. Centralno osvetljenje se jeftino može zameniti spotovima, reflektorima ili halogenim sijalicama na zidovima, uglovima plafona, u samim visećim kuhinjskim elementima ili ispod njih. Za šta god da se odlučite, angažujte električara profesionalca, jer se sa strujom ne treba igrati.
Renovirajte i uživajte u svojoj novoj kuhinji.