Bela Boja za Zidove i Da li je Ona Jedino Rešenje? - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Trendi boje za zidove više ne podrazumevaju isključivo belu ili bež boju. Naprotiv, ove boje u svojim čistim i osnovnim tonovima više uopšte nisu IN, a kad bolje razmislite – nisu ni praktične. Pored toga, one više ne zadovoljavaju ni visoke estetske kriterijume, te dekorateri predlažu da se okrenete različitim nijansama i jedne i druge boje za zidove.

Sa druge strane, siva je postala glavni hit, a na osnovu pravila gde i u kojim tonovima je treba upotrebljavati ćete, sigurni smo, i sami dobiti kreativne ideje.

Bela boja za zidove i sve nijanse

Ako se odlučujete da igrate na sigurnu varijantu, a pogotovo ako Vam je potrebna nijansa boje za zidove koja će predstavljati neupadljivu pozadinu za ostale elemente u Vašem enterijeru, onda je bela boja za zidove pun pogodak za Vas.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Brilijantno bela boja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijantno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Zašto još izabrati ovu boju?

Bela se, takođe, odlično uklapa u zaista svaki enterijerski stil, zato je mnogi smatraju savršenom bojom za zidove. Od modernih do postmodernih i minimalističkih varijanti, preko retro-trenda, industrijskog „fazona” pa sve do skandinavskih momenata, bela boja za zidove je ona boja sa kojom sigurno nećete pogrešiti. Ipak, dekorateri savetuju da ovu boju ne birate u njenoj izvornoj, čistoj nijansi.

Umesto nje, možete se odlučiti za nijansu ove boje za zidove koja se popularno naziva „planinski vrh” jer podseća na sneg koji se na planinama zadržava i preko leta.

Drugi ton je „golubica”, u nešto tamnijoj verziji čiste bele, sa blagim primesama bež i sive. Kao treći i veoma popularan ton ove boje za zidove izdvaja se „morska pena”, odnosno „odsjaj mora”, nijansa koja je nešto ledenija i jasnija od klasične bele. Ukoliko više preferirate više boja za zidove u jednoj prostoriji pogledajte par saveta kako ih možete idelano uklopiti.

Neobični i novi tonovi bež boje za zidov

Za sve nijanse bež boje za zidove važi slično kao i za belu boju: laka uklopivost u svaki enterijer i izbegavanje čiste, osnovne nijanse. Umesto nje, kao najpopularnija izdvaja se nijansa „ljuske jajeta”, bež tona koji naginje beloj boji, izuzetno zahvalnog za kombinacije sa braon.

Drugi popularan ton bež boje za zidove jeste „kapućino”, u nijansi pene ovog napitka, koji se takođe odlično slaže sa braon, ali i crnom bojom nameštaja i ostalih enterijerskih elemenata.

Ovom prilikom ne možemo a da ne pomenemo trenutno najtraženiju nijansu bež boje za zidove u Americi, tzv. „kafu sa mlekom”, u tonu guste ledene kafe koji naginje tamnoj bež, idealnoj za kuhinje i trpezarije.

Hit boja: siva i sve njene nijanse

Možda će Vam delovati neobično, ali prava pomama koja je nastala za svim nijansama sive boje za zidove uzela je maha i u našoj zemlji. Pošto za nju važi isto kao i za prethodne dve boje (laka uklopivost sa enterijerom), siva je postala ujedno drugačiji, a veoma praktičan i estetski vrhunski izbor za sve prostorije u kući.

Njene nijanse se, naravno, kao i kod svake druge boje za zidove, veoma razlikuju. Kao najpopularnija trenutno je „nijansa kamena” u modi, koja se dobro slaže sa bež detaljima, odnosno svetlijim nijansama bež boje za zidove, ako želite dinamiju u prostoru. Druga, „golubije siva”, odlična je – ponovo za drugačije boje za zidove – u kombinaciji sa tonom bele „golubica”, koji možete primeniti i za boju nameštaja.

Ako Vam se, pak, učini da je Vaš prostor previše jednoličan, obavezno unesite nijansu „granit sive” u isti, i uživajte u svom modernom i drugačijem prostoru.