Inspirativne boje za krečenje malih prostora - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Male kvadrature ne bi trebalo da budu prepreka estetici enterijera, smatraju dekorateri, te su se tako i određene boje za krečenje malih prostora ustalile prilikom izbora za određene prostorije.

 

Vizuelno odvajanje trpezarije od dnevnog boravka

Pre svih, tu su trpezarije u okviru dnevnog boravka, čak i u većim stanovima. Naravno da ove dve prostorije možete vizuelno povezati u jednu, ali je trenutni trend njihovo makar vizuelno odvajanje uz pomoć određene boje za krečenje, lustera koji će visiti iznad stola i, u pojedinim slučajevima, korišćenje police za knjige ili pregrade od tanke iverice.

U svakom od ovih slučajeva, predlaže se izbor druge boje za krečenje u odnosu na onu u dnevnom boravku. Ovde možete postupati kako po principu kontrasta, te birati ljubičastu za dnevnu sobu i žutu za trpezariju, u svojim pastelnim varijantama, na primer. Pastel i inače doprinosi utisku većeg prostora, te je savršeno rešenje za manje kvadrature.

U drugim slučajevima, određena nijansa jedne boje za krečenje koristi se samo za zid iznad stola. Tako sa belom možete kombinovati svetlu ili tamnu sivu, sa bež tamnu braon boju ili tamnozelenu, a sa ledenoplavom crvenu, koja i inače podstiče apetit i komunikaciju, dok je idealna kao akcenat.

Boje za krečenje malih prostora, radnih soba ili radnih delova

Male radne sobe prostranost će dobiti uz pomoć bež ili blede nijanse pastelne ljubičaste boje za krečenje, koja je pritom veoma blagotvorna za koncentraciju i kreativnost. Ukoliko se rešavate za klasičnu belu, dekorateri predlažu da birate ledenu nijansu, koja je trenutno u trendu, za razliku od klasične čiste bele.

Naš proizvod koji preporučujemo

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

 

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Ekstremno izdržljiva boja za zidove

ekstremno izdrživa boja za zidove

Našu ekstremno izdržljiva boju možete pronaći na ovom linku.

Za dobro osvetljene radne sobe predlog je i tamnija nijansa sive boje za krečenje, ali samo na jednom zidu i u kombinaciji sa ledenom belom, u svrhu dinamike unesene u prostor, koji bi trebalo da bude bez suvišnih detalja, poput malih slika ili fotografija na zidovima i slično.

Izbor za dečje sobe manje kvadrature

Male dečje sobe ne moraju nužno delovati skučeno, pogotovo ako u njima upotrebljavate pastelne nijanse bilo koje boje za krečenje. U igri se podjednako mogu naći plava, roze, ljubičasta, zelena ili žuta, a u zavisnosti od ukusa Vašeg detea, bez bozira na njegov uzrast.

I ovde treba bežati od ukrasa na zidovima, te se kao dinamika predlaže kombinacija tri boje za krečenje zida iznad kreveta, dakako u pastelnim nijansama, čija nežnost biva nadomeštena izborom strogih geometrijskih šara, bilo u vidu kosih velikih trouglova ili neobično raspoređenih kvadrata. Pronađite dodatnu inspiraciju za krečenje dečijih prostorija po poslednjim trendovima.

Vizuelno uvećavanje dnevne sobe

Mali dnevni boravak takođe ne mora biti prepreka posebno originalnom i kreativnom izgledu, pogotovo ako koristite trendi boje za krečenje. Primera radi, plavu koja je trenutno jedna od najpopularnijih izbora ovde možete prilagoditi ako se odlučite za izbor hladne plave nijanse, bilo kao jedino rešenje ili u kombinaciji jednog plavog zida sa ostalim zidovima u beloj boji.

Slično važi i za implementaciju trendi sive boje za krečenje ovog prostora – izbor što svetlije nijanse. Nećete pogrešiti ni ako u celokupnu prostoriju uključite maslinasto sivu-zelenu nijansu, ali sve pod pretpostavkom da je prostor dobro osvetljen. U suprotnom, okrenite se pastelnim tonovima.