Kako da birate boje za zidove prema Feng šui principima - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Prema Feng šui filozofiji, nije svejedno koje ćete boje za zidove birati za određenu prostoriju, kao što nije isto ni na koji način ćete ih uklapati sa ostatkom enterijera.

Kako svaki prostor ima svoju određenu namenu, Feng šui stručnjaci savetuju Vas da krenete najpre od određivanja količine vremena i aktivnosti namenjenih jednom ambijentu, kako biste se samim tim lako rešili i za boje za zidove istog.

Narandžasta, crvena i žuta – stimulativne boje za zidove

Prema ovoj istočnjačkoj filozofiji, ali i prema mnogim psiholozima, crvena i narandžasta su izuzetno stimulativne, te se kao boje za zidove nikako ne smeju birati u spavaćoj sobi koja treba da pruži mir pred spavanje.

Isto važi i za žutu. Ova boja je simbol moći, dok prema Feng šui-u predstavlja izvor mudrosti, strpljenja i zdravlja, kao osnovna boja sunca. U svim nijansama ove boje, za zidove je treba birati u trpezarijama i dnevnim sobama, ali u kombinaciji sa belom.

Slično važi i za nijanse izlazećeg i zalazećeg sunca, crvenu i narandžastu. Prva je pravi stimulator, a druga, pogotovo kao izbor boje za zidove, podstiče osećaj sreće i nagon za aktivnošću. Obe se preporučuju kao boje za zidove u svim prostorijama u kojima je potrebno biti budan i skoncentrisan, te lakše komunicirati s drugima, kao što su trpezarija, dnevna soba ili, u slučaju poslovnog prostora, soba za sastanke.

Tamno-plava, ljubičasta, bela i crna – boje za zidove namenjene umnom radu

.Ako birate boje za zidove prema feng šui principima evo primera kako možete urediti radne prostorije.

Plava u svojim tamnijim nijansama jeste boja koja utiče na mudrost, pamćenje i introspekciju, te se posebno savetuje kao izbor za dečju ili sobu studneta, jer podstiče i koncentraciju.

Sve nijanse ljubičaste boje za zidove su, sa druge strane, namenjene kreativcima, jer podstiču inspiraciju i avanturu. U ovom slučaju, možete farbati i cele zidove, u danas veoma popularnoj nijansi lavande.

Crna je boja koja reflektuje misteriju i samoispitivanje, te se savetuje kao izbor za samo jedan zid, u kombinaciji sa ostalim belim zidovima u radnom prostoru, koji opet simbolizuju jasnoću, preciznost i komunikaciju.

Ljubav, mladost i novi počeci – ružičasta, zelena i svetlo-plava

Kao izbor boje za zidove prema feng šui principima za spavaće sobe, pogotovo one u kojoj spava par, posebno se preporučuju sve nijanse ružičaste. Ružičasta prema Feng šui filozofiji predstavlja posebno dobar izbor za privlačenje i održavanje ljubavi. Isti ton boje za zidove možete birati i ukoliko ste sami, jer ova boja privlači partnera u Vaš život.

Sa druge strane, svima onima koji žele osveženje, nove početke i izlečenje, Feng šui predlaže zelenu kao izbor boje za zidove, i to u svim prostorijama (osim, naravno, radne sobe i kuhinje). Kako je ona boja prirode, ona istovremeno i odmara oči, te je posebno zahvalna u dnevnoj i spavaćoj sobi.

Svetla plava nijansa takođe je dobra za nove početke, posebno ukoliko je birate za poslovni prostor, zato što ona ujedno označava i povećano poverenje i stimulišpe aktivnost.

Bilo da želite da zadržite ili privučete nešto od svega navedenog u svoj život, birajte sledeće boje za zidove prema Feng šui principima.

Naši proizvodi koje preporučujemo:
  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju možete pronaći na ovom linku.

  • Sjajna boja za zidove

sjajna boja za zidove

Našu sjajnu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

  • Akrilna boja za zidove

akrilna polusjajna periva boja za zidove i drvo

Našu akrilnu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.