Moderne boje za drvo : Šta je trenutno IN u uređenju enterijra- Kruna boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

uređenje sobe - moderene boje za drvoBilo da želite da osvežite nameštaj farbanjem ili tragate za najboljim komadima, sigurno ste već saznali da klasične boje za drvo poput braon, crne i svih nijansi bež više nisu u modi.

Među osnovnim, klasičnim nijansama, jedino još bela opstaje, i to pre svega zahvaljujući skandinavskom stilu u kom je ona jedan od glavnih elemenata enterijera.

Za sve ostale varijante, tu su pomalo neobične ali svako moderne boje za drvo, koje u samo jedanom potezu osvežavaju ili akcentuju baš svaki prostor.

 

Sve nijanse sive kao apsolutno moderne boje za drvo

Kao kraljica apsolutno svih boja za uređenje enterijera, od zavesa, jastučića i prekrivača, do boje zidova i boje za drvo, siva je potpuno pobedila prošle sezone, a sva su predviđanja da će se na istom mestu zadržati i u narednom periodu.

S jedne strane praktična jer se slabo prlja i haba, a sa druge estetski veoma pogodna za sve kombinacije i za utisak čistote i modernosti koje enterijer po potrebi odaje, siva je u svim tonovima upravo ona vrsta boje za drvo koja Vam je potrebna.

Savet je da u svetlijim nijansama birate komode i garderobere, te sve komade sa fiokama, dok je u svojoj tamnijoj verziji ona idealna za stolove i stolice.

Tirkizna + bleda ružičasta nijansa boje za drvo

Znamo šta ste pomislili – zar kombinacija ružičaste i plave boje za drvo u svojim svetlim nijansama ne deluje previše bebasto, kao za dečju sobu? Odgovor će Vas iznenaditi: ova kombinacija proglašena je enterijerskom kombinacijom godine u Evropi i Americi. Zato je ubrajamo u moderne boje za drvo koje će se dugo zadržati u trendu.

I jedna i druga nijansa boje za drvo koriste se kao boje jednog komada, poput tirkiznih komoda sa fiokama sa ružičastim ručkama, odnosno kao kombinacija više elemenata u enterijeru. Tako su kuhinje u svetloj tirkiznoj varijanti boje za drvo potpuni hit, naravno komponovane sa ružičastim radnim pločama. Isto važi i za setove trpezarijskog stola u plavoj i stolica u ružičastoj boji.

Mat pastelne boje za drvo

Najpre bi trebalo pomenuti da su mat varijante svake boje za drvo ono što se danas izdvaja kao najtraženije. Vreme lakiranih elemenata je prošlo, tvrde dekorateri, a isto se odrazilo i na tržište u sezoni iza nas.

Od pastelnih nijansi ne odustaje se kad je uređenje prostora u pitanju. Izgleda kao da to naročito važi za boje za drvo, i to posebno kada su stolice u pitanju. Kako se davno odustalo i od toga da stolice u trpezariji budu iz istog seta, odnosno iste boje i forme, sada je glavni hit imati raznobojne i različite stolice u ovoj prostoriji. To naravno ne znači da boje za drvo ne treba da budu komplementarne i da se skrene uu preterano šarenilo i prenatrpanost. Naprotiv, veoma je bitno i ovde voditi računa o kombinacijama.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Akrilna boja za drvo i zidove

akrilna polusjajna periva boja za zidove i drvo

Našu akrilnu boju za drvo možete pronaći i poručiti na ovom linku.

  • Brzosušeća sjajna boja za drvo

Brzosušeća sjajna boja za drvo

Našu brzosušeću sjajnu boju za drvo možete pronaći na ovom linku.

 

Tako je najbolje uskladiti mat pastelnu nijansu žute boje za drvo sa tonom ružičastog kvarca i sivo-plavom nijansom ili pak birati kontraste u vidu mint-zelene i pastelne svetle narandžaste. Iako su poslednje boje za drvo daleko u spektru, ono što ih spaja jesu pažljivo odabrani tonovi, te na njih treba striktno paziti.