Boje za zidove u trendu - Boje koje će obeležiti ovo leto - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Ove godine, boje za zidove u trendu predstavljaju čitavu paletu novih nijansi, koje pre svega odlikuju hladniji tonovi, neutralne nijanse i drečavi akcenti u vidu jednog zida (ili jednog dela zida).

Za ovaj poslednji dodatak treba se odlučiti jedino (i isključivo!) ukoliko imate problema sa svetlošću u enterijeru. U suprotnom, savetuju dekorateri, boje za zidove bi morale da predstavljaju što manje upečatljivu pozadinu – zapravo, samo podlogu za ostale elemente enterijera.
Stoga, sve preporuke su da pažljivo vodite računa prilikom izbora boje za zidove, te da se pre svega odlučite za one koje su obeležile ovu godinu i za koje se tvrdi da će biti aktuelne i u narednom periodu.

Sve nijanse sive boje za zidove

Nijanse sive boje za zidove postale su aktuelne pre nekoliko godina, ali bi se moglo reći da svoj vrhunac doživljavaju upravo ove godine. Kako se u mnogim enterijerima klubova i kafića siva izdvojila kao veoma zahvalna vrsta boje za zidove, to se istovremeno ovaj trend seli i u domove, dodajući im nešto hladniji, industrijski izgled, i istovremeno ih čineći enterijerima u modi.Jedan od glavnih saveta jeste da se tamnije nijanse ove boje za zidove biraju u osvetljenim, a svetliji tonovi u manje osvetljenim prostorima.

Boja za zidove koju mi preporučujemo:

  • Ekstremno izdržljiva boja za zidove

ekstremno izdrživa boja za zidove

Našu ekstremno izdržljivu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Takođe, siva u svim svojim varijantama odličan je izbor za dnevne sobe. Dalje, tamniji tonovi sive boje za zidove, poput one zagasito i mat sive do one malo svetlije i hladnije, u kombinaciji sa žutom, odlično su rešenje za predsoblja.
Za kuhinje možete birati boju slonove kosti ili toliko svetlu nijansu sive boje za zidove da ona postaje gotovo bela. Isto važi i za kupatila, dok se ova boja u spavaćoj sobi ne preporučuje.

Ledena plava kao glavni izbor

Poput sive, hladna ili ledena plava se izdvaja kao unikatna boja za zidove u trendu koja se može primeniti na enterijerima skandinavskog tipa. Međutim, ova boja, odnosno ton, postao je popularan isključivo u kombinaciji sa belom bojom zidova i svetlom bojom drveta, kada je nameštaj u pitanju. To konkretno znači da se ovaj ton boje za zidove može birati samo za jedan zid, poput akcenta prostora, u kombinaciji sa belom – dakako, ne čistom belom, nego malo tamnijom njenom nijansom (popularna boja pene kapućina).
Kada na ovaj način završite sa izborom boje za zidove, enterijeru obavezno dodajte akcente u bojama sunca, crvenoj, žutoj i narandžastoj.

Boje za zidove u  trendu – neutralni i upečatljivi tonovi

Spisak neutralnih tonova sive boje za zidove (konkretno, onih u mat verziji) trebalo bi da se nastavi svim tonovima bež, ali što više matirane i što svetlije, jer je bež koja naginje braon boji već odavno pripala prošlosti. Sa druge strane, boja mahagonija, iako tamna, postaje sve popularniji tip boje za zidove, te o njoj slobodno razmišljajte ukoliko je Vaš prostor dovoljno osvetljen.
Nasuprot tome, iako se smatra da su drečave boje za zidove već odavno izgubile na popularnosti, one se vraćaju u trendi tokove na mala vrata, i to isključivo kao ukras zidova ili kao izbor boje samo jednog zida. Saveti su da se, primera radi, nijanse narandžaste boje za zidove kombinuju sa kapućino-belom, a žuti tonovi sa sivim nijansama.