Popularne boje za drvo za novi život nameštaja - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Sigurno i sami već razmišljate da uzmete u ruke četku i boje za drvo i udahnete nov život nekim starim komadima – jer je jeftinije, kreativnije, a dobijate i elemente koje sigurno nećete naći ni u jednoj prodavnici nameštaja. Ako se upuštate u ovu avanturu promene sopstvenog prostora, ističemo koje su to popularne boje za drvo, kakve šare su sve popularnije, dajemo Vam originalne ideje i predlažemo načine za postizanje željenih rezultata.

Nordijska plava za skandinavski stil

Na prvom mestu svečano stoji hladna plava nijansa, sve traženija zbog sve veće popularnosti skandinavskog stila. Kako on podrazumeva dominaciju bele boje, svaki enterijer sa belim zidovima lako se može usmeriti ka ovom trendu ukoliko mu se dodaju akcenti u ovoj boji. Pogledajte kako možete okrečiti stan u skandinavskom stilu.

Naša preporuka:

  • Brilijantno bela moja za zidove

brilijatno bela boja za zidove

Našu brilijantno belu boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Stoga predlažemo da krenete od jedne komode ili stočića/stola u prostoriji koji će postati upravo jedan od tih akcenata. Ofarban uz pomoć boje za drvo, postaće jedan od ključnih elemenata u enterijeru. Predlog je da mu se doda još detalja, poput jednog jastučeta i okvira za slike ili fotografije. Poželjno je i kombinovati ga sa belom bojom, te možete stari komad ukrasiti diskretnim belim šarama, u formi cveća, pahuljica i slično.

Popularne boje za drvo u okviru retro-trenda

Retro je takođe zahvalan stil za svaki enterijer, jer trpi i različite stilove nameštaja u prostoru, te bi trebalo da ga razmotrite kao rešenje ako imate nameru da nešto menjate u svom okruženju. Iako se za retro najčešće vezuju stilske komode prefarbane uz pomoć boje za drvo u nežnu ružičastu ili belu boju, ovde zapravo itekako možete pustiti mašti na volju.

Boje za drvo koje mi preporučujemo:

  • Brzosušeća sjajna boja za drvo

Brzosušeća sjajna boja za drvo

Našu brzosušeću sjajnu boju za drvo možete pronaći na ovom linku.

Prvi predlog je da dodajete „ogrebotine” na ivicama odabranog komada, kako biste postigli „stari” izgled određenog komada. Druga ideja je da se okrenete i dekupažu, te da, primera radi, neku od nijansi ružičaste boje za drvo kombinujete sa akcentima u vidu šara ruža: na površini stola ili na ivicama fioka. Ako se osećate nespremnim na ovakve korake, najpre eksperimentišite uz pomoć ove popularne boje za drvo i tehnike dekupaža na stočiću za kafu na terasi, a posle ćete, sigurni smo, preći i na veće komade.

Stroge crno-bele kombinacije i jarki akcenti

Kao veoma popularan, odnedavno se izdvojio i trend koji kombinuje klasiku i upečatljive detalje. Njega takođe navodimo zbog lake i jednostavne implementacije u prostor, ali samo pod uslovom da većina nameštaja u Vašem enterijeru nije klasične boje za drvo – tamno ili svetlo braon. Ukoliko je to slučaj, morate najpre krenuti od crnog ili belog nameštaja, te boje za drvo najpre iskoristiti za farbanje.

Pravila su, dakle, sledeća: veće površine, poput vrata, vrata ormara, polica i slično, trebalo bi da budu crne ili bele. Za njima slede elementi dinamike i akcentovanja: manji stolovi ili komode u crno-belim varijantama, poput cik-cak šara ili širokih uspravnih pruga.

Na samom kraju sledi izbor akcenata u jarkim bojama. Možete birati između žute, narandžaste i crvene boje za drvo, a zatim je iskoristiti da prefarbate stočić za kafu ili klub-sto u dnevnoj sobi. Tome dodajte jastučiće u istoj boji i – Vaš enterijer je spreman za goste!