Prirodne boje za krečenje koje će biti u trendu - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

prirodne boje za krečenje u zelenoj nijansiPriroda je oduvek bila na razne načine inspiracija u enterijeru, ali se čini da je od ove sezone postala i dominantna u tome: prirodne boje za krečenje, u raznim nijansama pločice koje imitiraju toplinu drveta, cveće i biljke kao obavezni detalji – priroda se u potpunosti uselila u sve ambijente i tu planira i da ostane.

Sve navedeno pogotovo važi za boje za krečenje, a evo koje od njih će u narednom periodu biti izuzetno tražene.

Šumske nijanse daju ideje

Svetla i tamna nijansa zelene su najpopularnije prirodne boje za krečenje. U tonu drveća i trave ono je što će krasiti zidove svih prostorija u narednom periodu. I jedan i drugi ton podjednako dobro se slažu sa belim, ali i tamnijim i svetlijim nameštajem, te je topao savet da ih isprobate – pre svega i zato što se za zelenu kaže da je opuštajuća i boja meditacije.

 

Ako Vam se ove nijanse ipak čine kao radikalni potezi, možda ne bi bilo loše da ih najpre isprobate u predsoblju, a kad se uverite da se zelene boje za krečenje pokazuju kao sjajna baza za sve detalje, sigurno ćete im naći prostora i u drugim sobama.

Zelene nijanse možete akcentovati drugim bojama prirode, poput žute ili boje maline.

„Obalske” boje za krečenje

Čak i ako ne volite morski stil, ne bi bilo loše da razmislite o morskim nijansama boje za krečenje kao dobrim osnovama za ostale elemente svakog ambijenta. Tako možete birati tamnu i svetlu plavu, sivkastu belu i boju peska kao dobru bazu za različite detalje. Pogledajte našu paletu boja i pronađite svoju idealnu nijansu.

Tamnije nijanse ovog spektra, pogotovo tamnija plava, odlično se slažu sa svetlijim, dok se ostale dobro uklapaju sa tamnijim nameštajem. Sva četiri tona boje za krečenje takođe su odlični za ombre dekoracije koje možete sprovesti na jednom zidu, te Vam drugo akcentovanje enterijera i neće biti potrebno.

Prirodne boje za krečenje u skandinavskom stilu

Verovali ili ne, skandinavski stil biće popularan i naredne sezone, a procenjuje se da će vladati dekoraterskom scenom još najmanje tri posle nje. Razlog ovom jesu čiste boje za krečenje koje se u okviru ovog stila upotrebljavaju u enterijeru.

Naša boja za krečenje koju preporučujemo:

  • Ekonomična boja za zidove

ekonomicna boja za zidove

Našu ekonomičnu boju za zidove možete pronaći i poručiti na ovom linku.

Bela, sivkasta, hladna nijansa plave i tamna plava za akcentovanje, ono su što mahom čini bazu ovog stila. Sve ove nijanse boje za krečenje odlična su osnova i za ostale stilove, ali ukoliko želite dodir Skandinavije u enterijeru onda nijanse zidova kombinujte sa belim ili nameštajem u boji svetlijeg drveta, dok čitav prostor treba akcentovati u bojama sunca: žutoj, crvenoj i narandžastoj. Pogledajte još saveta pomoću kojih ćete ispratiti ovaj trend.

Boje za krečenje u nijansama oblačnog neba

Na samom kraju, stižu sve nijanse sive boje za krečenje za koje se takođe procenjuje da će još dugo vladati u enterijeru. Sivi zidovi stižu sa industrijskim stilom, a zatim se šire i među ostale trendove.

Nijanse oblačnog neba možete koristiti u ombre tehnici ili pak birati svetlu ili tamnu nijansu sive (koja gotovo naginje crnoj), samostalno ili kao boje za krečenje dva zida u kombinaciji. Prostor sa ovakvim zidovima odlično se slaže i uz tamniji i uz svetliji nameštaj, a kao kontrast akcentuje se u žutoj kao boji sunca na samo nekoliko upadljivih detalja.