Prethodni tekst
Naredni tekst

biranje boja za zidoveBiranje boja za zidove za vaš dom je mnogo više od samog izgleda boje na zidu. Najbitnije je kakav osećaj ta boja izaziva u vama. Zaista postoji veza izmedju odabira boja i kako one utiču na nas, ali svi smo različiti i ono što prija jednoj osobi ne prija drugoj.

Pomislite na neke lepe trenutke koji vas uvek oraspolože, da li se u tim sećanjima pojavljuje neka odredjena boja? Možda svetlo plava boja neba kada ste bili na odmoru sa vašim najmilijima. Boje peska, školjki ili prelepe zelene površine. Možda stara roze boja koja budi sećanja na šetanje kroz neku baštu sa vama dragom osobom. Zbog tih momenata veoma je bitno biti pažljiv pri odabiru boja za zidove. Dok čitate ova pravila o bojama i osećanjima koja izazivaju obavezno se vodite vlastitim iskustvom…

Biranje boja za zidove i na šta treba obratiti pažnju

Prvo što treba da odredite pre nego što izaberete boju zidova je osecaj koji želite da probudite u toj prostoriji. U koliko znate da želite da vam dnevna soba bude u plavoj boji, pregledajte fotogarfije na našem sajtu www.krunaboje.com , www.bojezazidove.com ili na našoj facebook starnici Živi Život u Bojama, tako ćete moći da vidite različite nijanse i vizualizujete da li je to osećaj koji želite da izazovete u vašem domu.

Jezik boja

Zelena,osvežavajuća, umirujuća, energična, simbolizuje život, rast i nešto novo. Zelena boja može biti energična, kao naprimer jabuka zelena ili proletnje zelena, umirujuća kao što je nežno zelena, jedina prostorija za koju ne bismo savetovali je kupatilo. Zelna boja reflektuje drugačiju svetlost na naprimer lice. Roze, roze je srećna boja, ženstvena, može biti korišćena u malim dozama da bi se izbegao osećaj princeza i bajki…Roze boju uvek možete ukrotiti sa belom. Crna, sofisticirana boja koja se mora koristiti veoma pažljivo, ali u malim dozama je dobrodošla u svakoj prostoriji. Dodajte crnu za eleganciju ili da privučete pažnju. Žuta…samo par boja nam izmame osmeh na lice kao žuta. To je kao da je sobu ispunilo sunce. Budite pažljivi dok birate nijansu, birajte u različito doba dana jer svetlost dosta menja izgled ove boje. Najnežnije žuta je skoro uvek dobar izbor.

Naše boje za zidove koje preporučujemo:

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Crvena, crvena boja je puna energije, ponekad se koristi u trpezarijama da bi stimulisala apetit. Imajte na umu da se oči brže umaraju pri boravku u sobi gde preovladava crvena boja. Ali u koliko volite crvenu boju, u koliko vam daje pozitivnu energiju koristite je bez obzira na sve. Narandzasta, topla i simpatična boja, najbolje dolazi do izražaja u koliko je koristite za detalje. Bela, bela je najčistija boja od svih. Da bi ste dodali svežinu svakoj drugoj boji koju ste izabrali dodajte belu. Bela boja daje prostoru svetlost i svežinu. Ljubičasta, romantična boja koja može izgledati misteriozno. Plava,  opuštajuća i umirujuća, ovo je idealna boja za prostoriju u kojoj želite da pobegnete od svega. Postoji veoma mnogo nijansi plave boje i svaka od njih daje različiti osećaj. Pogledajte savete kako uz ove boje i poslednje trendove možete urediti vaš dom.

Vaš posao je da pronadjete nijasu koja vama najviše odgovara. Izaberite boju koja će doprineti da se osećate povezano sa svakom prostorijom u vašem domu. Boje će vam pomoći da kreirate osećaj sigurnosti, ljubavi, topline i dobrodošlice