Brzosušeća sjajna boja za drvo

CT FastFlow Quick Dry sistemi koriste naprednu tehnologiju na bazi vode . Sistemi na bazi vode su prava alternativa za boje na bazi rastvarivaca i napravljene su da bi vam ustedele vreme i novac.
Crown Trade Fastflow Quick Dry Gloss je dugotrajan sjajni premaz na bazi vode za upotrebu na prikladno pripremljenoj unutrašnjoj i spoljašnjoj stolariji i obradi metala. Fast flow Quick Dry Gloss ima odličnu neprozirnost i visoki sjaj, sa dodatnom pogodnošću brzog susenja i slabog mirisa, sa tradicionalnim zavrsetkom kao i uljana boja.

  • za enterijer i eksterijer
  • brzosucesa
  • visoki sjaj
  • savrsen flow

Alat:

Valjak, četka, sprej

Prekrivna moć:

do 12m2/1L

Vreme sušenja:

Suvo na dodir od 1-2h, drugi premaz posle 4 sata.

Dostupne nijanse:

Bela, i toniranje po Crown Trade Coulor Collection Fan

Pakovanja:

1l

Pogledajte naše video savete – kako prefarbati stari nameštaj

Tehničke karakteristike i način primene –Klikni za više detalja

Crown Trade Fastflow Quick Dry Gloss je dugotrajan visoko sjajni premaz na bazi vode za upotrebu na prikladno pripremljenoj unutrašnjoj i spoljašnjoj stolariji i obradi metala. Fast flow Quick Dry Gloss ima odličnu neprozirnost i visoki sjaj, sa dodatnom pogodnošću brzog susenja i slabog mirisa, sa tradicionalnim zavrsetkom kao i uljana boja.
Breatheasy formula
Napredna tehnologija na bazi vode
Satinska zavrsnica
Za enterijer i eksterijer

DOSTUPNOST

Paleta boja

Bela i preko 12.000 nijansi

Pakovanja

1, 2.5 i 5L

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

U idealnim uslovima> Suvo na dodir posle 1-2 sata, ponovni premaz nakon 4 do 6 sati. Prvi namaz mora biti potpuno suv pre nanosenja drugog namaza. Kod niskih temperatura ili velike vlaznosti vreme susenja moze da varira.

Završnica

Gloss

Jedinjenje

Pigment> Titanium Dioxide i obojeni pigmenti. Vezivanje. Alkidna Emulzija. Rastvarac. Voda

Pokrivna moć

Do 15m2 po litri u zavisnosti od stanja povrsine na koju se proizvod nanosi.

Debljina mokrog sloja

67 mikrometara na 15m2 po litri

Debljina suvog sloja

26 mikrometara na 15m2 po litri

Zapremina suve materije

39% Bele, druge boje ce varirati

Temperatura paljenja

40°C (zatvoren poklopac).

Sadržaj VOC

EU granicna vrednost za ovaj proizvod (cat. A/d) 130g/l (2010) Ovaj proizvod sadrzi maksimum 8g./I VOC

Ograničenja

Ne nanositi u koliko je temperatura vazduha ispod 8 stepeni celzijusovih ili u koliko je vlaznost vazduha iznad 80% tokom nanosenja ili perioda susenja.

PRIPREMA

Nove površine

Drvo i drvetom presvucene povrsine( ukljucujuci i MDF)

Tretirati drvo i sve drvene cvorove. Sve pukotine ispuniti sa Sandtex Trade Ready Mixed Filler. Povrsno osmirglati. Odprasiti. Sve povrsine moraju biti ciste, suve, i spremne za nanosenje premaza.

Sve metalne površine

Povrsine moraju biti ciste od svega sto bi moglo ugroziti nanos ovog proizvoda. Lagano obrusiti ( ne do tacke poliranja) osim ako je povrsina pocinkovana. Oprati sa deterdzentom i toplom vodom redovno menjajuci vodu. Dobro oprati cistom vodom. Dozvoliti da se osusi.

Dodatna priprema površina

Čelik

U koliko je u pitanju svetao celik povrsinu bi prvo trebalo tretirati Crown Trade TWash sredstvom ili bilo kojim drugim sredstvom protiv rdje. Kada povrsina postane crna znak je da je povrsina pripremljena na zadovoljavajuci nacin. U koliko celik nije zardjao treba se tretirati Crown Trade High Build Rust Inhibiting Primer ili Crown Trade Water Based Metal Primer. Zatim naneti FastFlow Prajmer.
Ne obojeni metali
Na ne obojeni metal naneti jedan sloj Crown Trade High Build Rust Inhibiting Primer ili Crown Trade Water Based Metal Primer. Zatim naneti FastFlow prajmer.
Obojeni metali
Odstarniti svu boju i necistoce sa metala, naneti Crown Trade High Build Rust Inhibiting Primer ili Crown Trade Water Based Metal Primer. Zatim naneti FastFlow prajmer.

Prethodno dekorisane površine

Drvo

Odstraniti sve necistoce i prethodno nanete slojeve. Tretirati cvorove. Popuniti sve pukotine sa Sandtex Trade Ready Mixed Filler. Lagano izsmirglati pre nanosenja FastFlow Quick Dry Undercoat.

Metali

Odstranite koroziju ili rdju do cistog metala. Odstranite sve ostatke. Nanesite jedan nanos Crown Trade High Build Rust Inhibiting Primer ili Crown Trade Water Based Metal Primer.

Drvo i metal

Odstraniti ostatke farbe sa povrsine za farbanje. Operite toplom vodom i deterdzentom. Redovno menjajte vodu. Operite zatim vrucom vodom da bi se skinuli svi ostaci. Dozvolite da se osusi. Nanesite jedan sloj Crown Trade FastFlow Quick Dry prajmerom.

PREMAZI

Naneti jedan sloj kao sto je gore navedeno. Neke nijanse zahtevaju vise nanosa za optimalnu pokrivnost.

NANOŠENJE

Promesati dobro pre upotrebe. Naneti cetkom( kvalitetna sinteticka cetka daje najbolje rezultate) ili valjkom ( kvalitetan mikrofiber medium pile valjak ce dati najbolje rezultate) da biste dobili jednak nanos. Da bi vam bilo lakse, kod upijajucih povrsina preporucuje se da vrh cetke bude vlazan. Na drvetu nanositi u pravcu godova. Ne preporucuje se prekomerno nanosenje, zbog slivanja. Za nanosenje sprejom. ( Moguce je da ce biti potrebno razredjivanje) Pogledajte pakovanje. Uvek dobro promesati pre upotrebe. Pre upotrebe takodje proveriti nijansu. Kruna Boje i Crown Paints nisu odgovorni za nanosenje neadekvatne boje.

ČIŠĆENJE

Visak farbe vratiti u originalno pakovanje. Alat ocistiti vodom odmah posle upotrebe.

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Izmedju redovnog odrzavanja povrsina se moze odrzavati toplom vodom i deterdzentom da bi se odstranila eventualna prljavstina.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Pogledajte pakovanje za sve aktulene informacije koje se ticu zdravlja, bezbednosti i zivotne sredine. Dodatno povedite racuna u koliko raditeza povrsinama od pre 1960 godina jer mogu sadrzati otrovno olovo. Za dalje informacije kontaktirajte Kruna Boje, www.krunaboje@gmail.com Kada pripremate povrsinu za farbanje izbegavajte udisanje prasine koju proizvodi smirglanje. Nosite odgovarajucu zastitnu masku za lice. Bezbednosni listovi su dostupni u Kruna Boja prodavnicama. Pakovanje odlozite na suvom mestu gde je temperatura izmedju 5 i 40 stepeni celzijusovih. Takodje van domasaja dece i zivotinja.Ne bacati proizvod u odvodne vode, septicke jame itd.

OPŠTE INFORMACIJE

Sve produkte nanosite u saglasnosti sa BS 6150 Code za farbanje povrsina i BS 8000 Deo 12> 1989 Code za primenu na dekorativnim povrsinama.
U normalnim i ne ekstremnim vremenskim uslovima ovaj proizvod ima 2 godine rok trajanja.
Vodjeno je mnogo racuna da bi smo osigurali da ovaj tehnicki list sadrzi sve tacne informacije. Crown Paints ne moze garantovati rezultate jer nema kontrolu nad uslovima u kojima se proizvod nanosi.
Pre koriscenja ovog proizvoda proverite sve najnovije informacije. Za pomoc ili vise informacija kontaktirajte >

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: krunaboje@gmail.com
website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.