Prethodni tekst
Naredni tekst

Crna je bila jedna od prvih boja koje su umetnici koristili u neolitičkim pećinskim slikama. Korišćena je u drevnom Egiptu i Grčkoj kao boja podzemlja, a takođe su verovali da je boja plodnosti. Iza nje se kriju tajne i magija koja treba biti otkrivena! Ta tajanstvenost koju pruža budi radoznalost.
Svejedno je da li ste odlučili za sjajnu ili mat, crna boja za zidove je luksuz koji tražite!
Izbor crne boje za zidove je smela odluka i zbog toga treba da sagledate kako će se ona uklopiti u vaš prostor. Ako još uvek niste sigurni kako će vam se dopasti crna boja, probajte da počnete od manjih površina. Na primer, stari komad nameštaja možete osvežiti uz naše boje za drvo ili metal, u zavisnosti od kog je materijala ili prosto da okrečite samo jednu stranu zida.

Ako nemate dovoljno prirodne svetlosti u prostoriji u kojoj želite crnu boju, bolji izbor je da se odlučite za sjajnu boju za zidove jer ona čini da prostorija bude svetlija. Mrak takođe možete minimalizovati dodatkom svetlije boje za zidove. Potrudite se da plafon bude u beloj boji ili bar svetlijoj kako biste vizuelno proširili prostor.
Za postizanje luksnuznog prostora, dodajte ogledalo ili nešto drugo što reflektuje svetlost, to može biti i ram oko slike ili kristalni luster.

Posmatrajte svoj zid kao umetničko platno. Dodajte umetničke slike ili fotografije. Možete da koristite i druge boje kojima ćete praviti šare po zidu. Obratite pažnju i na osvetljenje. Možete birati i žuto i belo svetlo. Osećajte se slobodni da dodate više lampi. Za uređenje manjih detalja koristite boje, potrudite se da one budu jarke kako biste razbili monotoniju. Ako ubacite teksturne stvari, to samo daje još bolji utisak prostora.

S obzirom da se crna boja uklapa sa bilo kojom drugom i drveni plafon izgleda sjajno! Unosi toplotu i sjaj. Uz naše boje za drvo možete vrlo lako da promenite potpuni enterijer svoje kuhinje i zaplovite u mali kutak luksuza. Poput ženske klasične crne haljine, crni enterijer stvoriće zadivljujući prostor koji je pun smelosti, sofisticiran je i sličan toj klasičnoj crnoj haljini koja ostavlja bez daha.

Crni hodnik sa belim detaljima poput vrata pruža osećaj snage. Ako niste sigurni za druge prostorije, uvek možete da krenete sa hodnikom.

Spavaća soba i crna boja zidova, jedva čekate veče da se ušuškate u krevet i uživate u prostoru gde je vaš krevet centar univerzuma. Napravite kontrast detaljima i sigurno će prostor sijati!

Unesite luksuz u svoj dom uz malo truda!