Prethodni tekst
Naredni tekst

kako srediti terasu

Nema ništa lepše nego mogućnost izlaženja na balkonu sa šoljicom kafe koji je uredjen po vašem ukusu i koji vam izmamljuje osmeh na licu.
U koliko ne znate odakle da počnete, ovaj tekst će vam biti i više nego koristan.Kako srediti terasu je često postavljeno pitanje, a mi smo za vas spremili par korisnih saveta.

 

 

6 Saveta kako srediti trasu

1. Kao prvo sklonite sve sa vaše terase, kreiramo prostor za uživanje i opuštanje, i samim tim na našem novom balkonu nema mesta za bezpotrebne stvari. Ako baš nemate gde da odložite stvari sa balkona, osmislite police, orman ili nešto slično sto bi vam moglo poslužiti, ali što će biti zatvoreno, zavesom ili vratima, na vama je da odlučite, samo je bitno da prostor izgleda uredno.

2. Pod na terasi. U zavisnosti od poda koji vam je trenutno na terasi i u zavisnosti od budzeta kojim raspolažete mogućnosti su velike. U koliko je pod betonski ili obložen pločicama uvek ga možete ofarbati. Ovo je najjeftiniji i najkreativniji način da vaš pod zasija i bude kao nov. Budite smeli i kreativni i sami sebe ćete iznenaditi. U zavisnosti od boje koju ćete izabrati za zidove birate i boje za pod. Svetle boje će otvoriti tj. vizuelno uvećati prostor, dok će tamnije nijanse učiniti da balkon izgleda manje. Vodite računa o ovome pri odabiru boje. Pogledajte paletu boja i dobro razmislite koja bi to bila idealna nijansa za vašu terasu.

3. Zidovi. Osvežite zidove vašeg balkona. Predpostavimo da kvadratura nije velika te vam za ovaj projekat neće trebati mnogo novca. Uklopite boju zida i poda. Sve vreme dok osmišljate prostor vodite se time da ćete na ovom balkonu uživati i opuštati se. Neutralne krem ili pastelne nijanse boja za zidove su uvek dobar izbor, ali u koliko volite jarke i intenzivne boje, slobodno i njih koristite.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Fasadna boja

fasadna boja od proizvođača sandtex u kantici

 

Našu fasadnu boju možete pronaći na ovom linku.

4. Kada su pod i zidovi završeni dolazi najzanimljiviji deo, a to je dekorisanje. Na vama je da li ćete kupiti potpuno novu garnituru za sedenje ili ćete iskoristiti staru koju ćete predhodno ofarbati. Za stare stvari se često kaže da imaju dušu i samim tim daće vašem balkonu tu preko potrebnu romantičnu notu. U koliko imate baš malo mesta, uvek mozete okačiti ljuljašku koja ce poslužiti za sedenje , ali i izgledati veoma zabavno i neobično.

5. Asesoari. Uvek se nosimo pravilom da je sve u detaljima…sveće, jastuci, ćebad, prostirke na podu, saksije sa cvećem i začinskim biljem. Trudite se da se asesoari slažu sa ostatkom terase, u koliko je vaš balkon u neutralnim bojama i čini vam se pomalo dosadno, kroz detalje unesite vedre i jarke boje…nije bitno da li je nešto trenutno trend, bitno je da vi kada izadjete na vašu terasu osetite zadovoljstvo i sreću i da ćete zaista uživati posle napornog dana van kuće.

6. Rešenja. U koliko je vaša terasa baš mala, dodajte veliko ogledalo, izgledaće zaista veće. U koliko su vam komšije glasne, stavite fontanicu, u koliko nemate dovoljno privatnosti, posadite puzavicu. Za svaki izazov postoji rešenje….

Ovo su naših 6 saveta kako srediti terasu, ostalo je na vama. Želimo vam srećno dekorisanje i sigurni smo da ćete u koliko se upustite u ovakav projekat biti prezadovoljni rezultatima.