12 originalnih saveta za uređenje terase - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Dobro planiranje i pomoć par prijatelja je sve što je potrebno da vaša terasa izgleda kao nova za samo jedan vikend. Bliži se proleće i nema razloga da ne uradite ovako nešto.

Predstavljamo vam 12 ideja u nadi da ćemo vas inspirisati i da ćete se za prvi slobodan vikend baciti na uređenje terase na kojoj ćete uživati do kasne jeseni.

 

1. Sami napravite stočić

Sami napravite stočić od bilo čega sto nađete u kući ili oko nje, na primer, stara drvena burad, visoke saksije ili ćupovi preko kojih ćete staviti ploču, palete koje ćete predhodno ili ofarbati bojom za drvo u nekoj lepoj nijansi ili prekriti veselim stoljnjakom, pogledajte oko sebe u kući ili dvorištu i videćete i sami koliko mogućnosti imate…

2. Stvorite pravu atmosferu

Pre nego što se bacite na uređenje terase prvo se postarajte za atmosferu. Potrudite se da sve izgleda ušuškanije i toplije koristite sveće, solarne lampe , lampice i lampinjone. Atmosfera će biti savršena, a tople večeri romantične.

3. Mislite na udobnost

Šta god odlučili da koristite za sedenje, jastuci su jako bitni, što za udobnost, što za izgled.

4. Ukrašavanje zidnih površina

U koliko imate praznu zidnu površinu uvek je možete ukrasiti nekom brzorastućom puzavicom sa prelepim cvećem…milina za oči i dušu. U koliko niste ljubitelj, ofarbajte ovaj jedan zid, od vas zavisi da li ce to biti neutralna nijansa ili vesela i jarka boja…Igrajte se.

5. Dodajte stil I privatnost vašoj terasi

Dodajte stil I privatnost vašoj terasi tako sto ćete okačiti zavese. Zavese na terasama mogu biti veoma praktične za zaštitu od sunca, privatnost od radoznalih komšija ili prolaznika, a kada stoje otvorene doprineće savršenoj atmosferi koju pokušavate da kreirate i izgledaće zaista privlačno i lepo.

6. Prefarbajte stari baštinksi nameštaj

Osvežite stolove I stolice novim slojem farbe. Čak I metalni nameštaj mozete ofarbati korišćenjem boje za metal.

7. Novi pod od kamenčića

U koliko vam je podna obloga neravna, od zemlje i nemoguća za prefarbati jednostavno sve prekrite kamenčićima (belom rizlom). Uredno, lepo i zahvalno.

8. Napravite saksije za čuvarkuće

Napravite saksije za čuvarkuće od blokova za gradnju..blokove možete prefarbati u vama omiljenu boju.

9. Filtrirajte svetlost

Filtrirajte svetlost tako što ćete vašu terasu prekriti rolnama trske, veoma lako i jeftino,a rezultat je fantastičan.

10. Napravite zaštitu od sunca

Napravite zaštitu od sunca od laganih letnjih materijala, potrebno vam je dovoljno laganog tekstila i par drvenih štapova koje možete zakačiti iznad kutka za sedenje. Vaša terasa će izgledati zaista neodoljivo.

11. Ofarbajte plafon.

U koliko vam je terasa nadkrivena ofarbajte plafon, izgledaće višlje i lepše. Svetlo žute ili svetlo plave nijanse su provereno pravi pogodak.

12. Ofarbajte pod.

Bilo da je pod drven, betonski ili u pločicama veoma jednostavno ga možete ofarbati bojama za podove. Novi sloj laka za drveni pod, nova boja na istrošene pločice ili betonski pod koji ce izgledati novo i pristojno.
Najbolji način da uspešno postignete uređenje terase je da budite kreativni, koristite stare stvari i da im udahnete nov život…manje će vas koštati, a bićete oduševljeni rezultatima koje ste sami postigli.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Epoksidna boja za podove – beton, drvo, metal

epoksidna boja za drvo, metal i beton

Našu epoksidnu boju za podove koja se takođe koristi za beton, drvo pa čak i metal možete pronaći na ovom linku.

  • Fasadna boja

fasadna boja od proizvođača sandtex u kantici

Našu fasadnu boju možete pronaći na ovom linku.

Srećno dekorisanje!