Epoksidna boja za podove – beton, drvo, metal

Kruna boje vam nudi rešenje za vaše podove. Zaštitna epoksidna boja za podove je proizvod koji preporučujemo za betonske, drvene i metalne podne površine u enetrijeru. Glavna uloga ovih boja je da osveži izgled vaših podova.

Epoksidna boja za podove se nanosi  dva sloja. Otporna je na ulje, naftu, benzin, deterdžent, ogrebotine, habanje. Preporučujemo korišćenje ove boje i za graže, magacine, fabričke pogone, kafiće. Veoma je postojan i dugotrajan materijal.

Nijanse boja za podove u našoj ponudi su providna, tamo siva, zelena i bordo. Daje satenski finiš.  Odaberite idealnu boju za vas

Alat:

1l pokriva 15m².

Prekrivna moć:

Valjak, četka.

Vreme sušenja:

Suvo na dodir posle 4h. Totalno sušenje 16h. Tot. sazrevanje 7 dana.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

5l.

Proizvodi

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Visokokvalitetni premaz na bazi razredjivača za unutrašnje, obložene ili neobložene betonske, kamene, metalne i drvetom pokrivene podne površine. Otporan na ogrebotine, ulje, naftu, deterdžente i hemijske rastvore.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Prema Crown Trade paleti.

Pakovanja

5 litara

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima sušenje je 4h, drugi sloj je moguće naneti nakon 16h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja. Sledeći sloj naneti u roku od 48h.

Završnica

Polusjaj

Jedinjenje

Boja: Titanium Dioksid, obojeni pigmenti i aditivi.

Veza: Epoksi ester.

Razređivač: Uljani razređivač.

Pokrivna moć

Do 15m² po litri zavisno od teksture površine.

Debljina mokrog sloja

67 mikrometara na 15m² po litri.

Debljina suvog sloja

21 mikrometra na 15m² po litri

Zapremina suve materije

32% kod crvene, kod ostalih boje će varirati.

Temperatura paljenja

40°C (zatvoren poklopac).

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 500g/l (2010) Ovaj proizvod sadrzi max 499g/lVOC.

Ograničenja

Za unutrašnju upotrebu. Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Nove površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Trošne, uglačane gipsane ili tvrde površine treba prvo ofarbati Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je Crown Trade PSB Stain Block Primer. Porozne površine treba pokriti sa Crown Trade Matt Vinyl razredjeno sa 40% čistom vodom.

Prethodno dekorisane površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi spajanju materijala koji se nanosi kao sto su prašina, masnoće… Ukloniti farbu u lošem stanju. Ošmirglati ostatke prethodne farbe. Ukloniti nečistoće. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i površina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti sa

Sandex Trade Ready Mixed Filler. Zakrpiti sva gola i filerom popunjena područija sa Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je Crown Trade PSB Stain Block Primer prema uputstvu. Preostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne i polusjajne površine istrljati mokrom krpom. Sve ostatke oprati toplom vodom. Osušiti. Ukoliko i posle čišćenja postoje fleke ili boja probija, naneti jednu ruku Crown Trade Alkali Resisting Sealer ili gde je potrebna vodena baza alternativa je CrownTrade PSB Stain Block Primer. Nastaviti sa prvom rukom Crown Trade Matt Vinyl.

PREMAZI

Potrebno je naneti jedan ili dva premaza. Pojedine nijanse će možda zahtevati dodatne slojeve za potpunu pokrivnost..

NANOŠENJE

Potrebno je naneti dva sloja. Održavati ivice mokrim. Drugi sloj treba naneti u roku od 48 sati. Nanositi četkom ili valjkom. Proizvođač nije odgovoran za troškove nastale neadekvatnomp rimenom proizvoda.

ČIŠĆENJE

Preostali materijal vratiti u kanticu. Odmah očistiti.

INFORMACIJE O ODRŽAVANJU ZA CDM FILE

Pre renoviranja već dekorisanih površina, potrebno ih je oprati čistom vodom i tečnim deterdžentom radi uklanjanja prljavštine.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.