Nijanse Žute Boje za Topliji Dom - Sunčano Iznutra - Kruna Boje
Prethodni tekst
Naredni tekst

Nijanse ŽutePribližava nam se leto i svi željno iščekujemo sunčane i toplije dane. Međutim, ni godišnja doba više ne igraju ni po kakvim pravilima i vreme je postalo potuno nepredvidivo. Padavine su sve češća pojava, bez obzira na to koje je kalendarsko doba godine. Sva ta kiša nas može učiniti depresivnim, ali postoje neke jednostavne i efikasne dizajnerske cake koje mogu da donesu utisak osunčanosti u svaki tip životnog prostora.

 

 

 

Nijanse žute boje za topliji dom

Dovođenje sunca u vaše domove se najlakše izvodi menjanjem boja na vašim zidovima. Najočigledniji izbor su žuti i narandžasti tonovi, ali zemljane zelene i nijanse nebesko plavih su takođe vredne razmatranja. Nijanse žute poput limuna, okera, boje starog zlata mogu imati veoma snažan efekat na izgled vašeg doma. U Kruna bojama možete pronaći Crownove Yellow Light, Just Lemon i Sunrise kao nijanse koje uveseljavaju i pružaju prostoru osrćaj osvetljenosti, njih možete videti u našoj paleti boja. Malo kremastije i nijanse zlatne iz Crownove klasične kolekcije kao što su Organic Silk i Organic Mustard imaju relaksirajući efekat i idealne su za dnevne i spavaće sobe.

Naš proizvod koji preporučujemo:

  • Mat boja za zidove

mat boja za zidove

Našu mat boju za zidove možete pronaći na ovom linku.

Porodice sve više zajedničkog vremena provode u kuhinji i veoma je važno da je takva prostorija vesela, svetla i da utiče na naše raspoloženje na pravi način. Nijanse žute idealne za vašu kuhinju su svakako Happy Daze i Lemon Squash. Kombinujte neki od ovih tonova sa belim podnim lajsnama, vratima i štokovima za postizanje sveže, vesele atmosfere. Za efekat naglašavanja žute nanosite je na glavne zidove, a za detalje koristite malo dramatičniji kontrast.

Oksidno zeleni tonovi poput Modern Organic i Lime Green leže odlično u manjim stanovima u potkrovljima, gde su prozori velik sa pogledom u nebo. Kombinacija plavetnila, zelenih zidova i žutog sunca daju toplinu i prirodnost. U slučaju velikih prostora ili domova sa malim prozorima, nebesko plave poput Moonlight Bay i Lupin će stvoriti prirodnu atmosferu iz snova. Ovakvi tonovi idu odlično i u kuhinje ili dnevne sobe i mogu se kombinovati sa svetlim tonovima koji oponašaju eksterijer. Detalji urađeni cvetnim nijansama kao što su Crisp Cotton, Simple Lilac i Sunrise kao posebno naglašeni gipsani radovi ili izvučene pruge na zidovima će vam doneti izgled letnje bašte.

Osvežavanje doma

Uvođenje letnje bašte u prostor je takođe dobra ideja. Male ili velike saksije sa cvećem mogu udahnuti potpuno nov život u vaš dom, bukvalno. Izaberite biljke koje cvetaju tokom cele godine, uz redovno zalivanje i dobro osvetljenje.
Sitni detalji i delovi nameštaja mogu dodatno razviti našu sunčanu temu. Izaberite raznobojnu prateću opremu od tostera, preko tanjira i činija do prekrivača za stolice i jastučića. Opet, nebo plave i trava zelene u kombinaciji sa sunčano žutim i narandžastim citrusima. Ipak, budite obazrivi sa izborom jakih tonova, jer mogu imati kontra efekat po stanje vaše psihe. Trudite se i da ne uvedete previše različitih nijansi, jer to može izgledati prenatrpano i da vizuelno smanji prostor. Umesto toga izaberite jednostavnu i čistu šemu boja i držite se toga. Ako ipak prostorija izgleda prešareno, možete primiriti situaciju sa pratećom opremom u istom i mirnom tonu, kao što su bela i crna.