Prethodni tekst
Naredni tekst

Narandžasta boja sama po sebi spada u tople boje. S obzirom na to da je jarka boja, ljudi je retko koriste u svom domu. Mi vam predstavljamo zanimljivosti o narandžastoj boji za zidove i razloge da je unesete u svoj dom!
Ona je živa boja koja unosi zabavu i najčešće ćete je sresti u dečjim sobama. Stimuliše maštu i podseća na sunce koje tera na igru. Veruje se da je boja vatre, povezana je sa aktivnošću, energijom, ukusima i aromama. Jedna je od izabranih boja koje su u trendu u 2023. godini, a nije ni čudo jer ostavlja osvežavajuć utisak. Budite slobodni da unesete malo jesenjih nijansi u svom domu, narandžaste nijanse su spremne da ih odaberete.

Psiholozi tvrde da je narandžasta boja povezana sa entuzijastičnim i energičnim ljudima koji vole druženje, avanturu i akciju. Možda ste baš vi osoba koja se pronalazi u tom opisu, što znači da narandžasta boja za zidove može biti idealna za vaš dom i lični prostor. U budizmu se veruje da je to boja prosvetljenja, a u svakom verovanju postoji “nešto”. Za prostorije koje nemaju dovoljno prirodne svetlosti, ova boja će biti od pomoći jer je vrlo lako uočljiva i osvetljava prostor.

U kuhinji ili trpezariji se sjajno uklapa zato što podstiče apetit. Možete se igrati sa kuhinjskim elementima uz naše boje za drvo i poslužiti entuzijazam na trpezu. Naravno da smo pripremili i savete kako da sami uredite kuhinju.

Narandžasta boja za zidove može biti i fasadna boja. Imaćete prepoznatljiv eksterijer, a još ako imate bašticu ili terasu, biće to pravi mali raj za uživanje.

Narandža je dobila ime po svojoj sličnosti sa plodovima narandže, ali ovu boju nose i druge biljke u prirodi. U malo nežnijem obliku pronalazimo nijansu sličnu kajsiji koja je divna za dnevni boravak.

Pročitajte i o pastelnim bojama za zidove.