Osnovna boja za metal

Univerzalna, uljana osnovna boja za metal za većinu crnih i obojenih metala i legura, pocinkovanog lima, aluminijuma i kovanog gvožđa. Osnovna boja za metal (podloga) se nanosi na čist metal i smanjuje rizik od rđe. Svetlo sive je boje. Koristi se i za spolja i za unutra.

Alat:

Četka

Prekrivna moć:

1l pokriva 12m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir posle 2-3h, potpuno sušenje 6h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C.

Pakovanja:

1l

Renoviranje fasade – video saveti

Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Formulisana specijalno za korišćenje na većini neobojenih i obojenih metala, legura i adekvatno pripremljenih pocinkovanih konstrukcija. Ima odličnu adheziju i svojstva protiv rđe i pošto je sive boje, posebno je pogodna kada završnica treba da bude svetle boje.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Siva

Pakovanja

1 i 5 litara

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima suvo na dodir za 2-3h. Dozvoliti da prođe najmanje 6h pre sledećeg premaza. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Mat.

Jedinjenje

Boja: Titanium dioksid, talk i cink u bazi protiv rđe.

Veza: Uretan alkidne smole, lan.

Razređivač: Uljani razređivač.

Pokrivna moć

12 m² po litri na glatkim površinama.

Debljina mokrog sloja

83 mikrometar na 12m² po litri.

Debljina suvog sloja

35 mikrometra na 12m² po litri.

Zapremina suve materije

42.8%

Temperatura paljenja

više od 40°C (zatvoren poklopac).

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 500g /l (2010) Ovaj proizvod sadrži max 499g/l VOC.

Ograničenja

Ne nanositi ukoliko temperatura padne ispod 8°C i ako je prosečna vlažnost vazduha iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja.

PRIPREMA

Sve neobojeni metali, uključujući pocinkovane
Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom sve masnoće i prljavštine, redovno menjajući vodu. Isprati čistom vodom. Osušiti. Pocinkovane površine treba prvo tretirati sa Crown Trade Passivating Wash. Sve u svemu, crnjenje površine će potvrditi da je površina dobro pripremljena

Neobojeni metali

Dodatno pripremanje površina- svi metali
Zguliti do svetle (nepolirane) površine – ne uključujući pocinkovane površine. Isprati čistom vodom da bi se uklonile nečistoće. Pustiti da se osuši.

Obojeni metali

Ukloniti rđu i nečistoće. Pripremiti sve gole površine za vreme jednog radnog dana.

Prethodno dekorisane površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi spajanju materijala koji se nanosi. Ukloniti farbu u lošem stanju. Ukloniti nečistoće. Sva gola područija preći slojem Crown Trade Universal Metal Primer. Preostale nečistoće oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Isprati čistom vodom. Osušiti.

PREMAZI

Naneti jedan sloj Universal Metal Primer. Završiti na odgovarajući način.

NANOŠENJE

Pre upotrebe promućkati. Nanositi četkom ili valjkom.

Čiščenje

Preostali materijal vratiti u kanticu. Odmah očistiti odgovarajućim razređivačem.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od decembra 2011.