Akrilna Osnovna Boja za Drvo | Akrilni Prajmer - Kruna Boje

Akrilna osnovna boja za drvo

Akrilna osnovna boja na bazi vode (prajmer ) je namenjena za novo drvo, tretirani lesonit i malter. Akrilna osnovna boja za drvo nije pogodna za plastiku, metal i glatke površine. Za unutrašnju je upotrebu, vrlo je ekonomična i dobro prijanja. Može se koristiti na površinama koje ne absorbuju. Bele je boje.

Alat:

Valjak, sintetička četka, kompresor.

Prekrivna moć:

1l pokriva 16m².

Vreme sušenja:

Suvo na dodir za 1h, drugi premaz posle 4h.

Radna temperatura:

Minimum 8°C i ne nanositi na velikoj vlažnosti.

Pakovanja:

1l, 2.5l.
Tehničke karakteristike i način primene – Klikni za više detalja

Acrylic primer undercoat je jako ekonomična podloga koji se brzo suši i pogodna je za drvo u enterijeru, malter i tvrde površine.

DOSTUPNOST

Paleta boja

Bela

Pakovanja

1, 2.5 i 5 litara

KARAKTERISTIKE

Vreme sušenja

Pod normalnim uslovima suvo na dodir za 1h, drugi sloj nakon 4h. Potrebna odgovarajuća ventilacija za vreme sušenja.

Završnica

Mat.

Jedinjenje

Pigment: Titanium dioksid i aditivi.

Veza: akrilik polimer.

Razređivač: Voda.

Pokrivna moć

16 m² po litri na glatkim površinama.

Debljina mokrog sloja

62 mikrometar na 16m² po litri.

Debljina suvog sloja

18 mikrometra na 16m² po litri.

Zapremina suve materije

29%

Temperatura paljenja

Nezapaljivo

Sadržaj VOC

EU granica za ovaj proizvod je (cat.A/a): 130g /l(2010)Ovaj proizvod sadrži max 6g/l VOC.

Ograničenja

Za unutrašnju upotrebu. Ne nanositi ukoliko postoji mogućnost za kišu ili ukoliko temperatura padne ispod 8°C i prosečna vlažnost vazduha iznad 80% tokom nanošenja ili perioda sušenja. Nije pogodno za metal, plastiku i labavo povezane površine.

PRIPREMA

Prethodno dekorisane površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi spajanju materijala koji se nanosi kao što su prašina, masnoće… Ukloniti farbu u lošem stanju. Ošmirglati ostatke prethodne farbe. Ukloniti nečistoće. Organsko rastinje mora biti uklonjeno i povšina tretirana sa CT Fungicidal Solution. Sve rupe i naprsline popuniti Sandtex Trade Ready Mixed Fillerom. Istrljatib odgovarajućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Preostalu boju oprati toplom vodom i tečnim deterdžentom, redovno menjajući vodu. Sve sjajne i polusjajne površine istrljati mokrom krpom. Sve ostatke oprati čistom vodom. Osušiti. Gola i filerom pređena područija preći jednim premazom Crown Trade Acrylic Primer Undercoat.

Nove površine

Sve površine moraju da budu čiste, suve i oslobođene svega što može da naudi nanošenju materijala. Istrljati odgovarajućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu. Drvo koje na sebi ima masnoću treba istrljati krpom natopljenom alkoholom, često menjajući stranu krpe. Sve rupe i naprsline zakrpiti sa Sandtex Trade Ready Mixed Fillerom. Istrljati odgovarajućim brusnim papirom. Ukloniti prašinu.

PREMAZI

Potrebno je naneti jedan ili dva sloja.

NANOŠENJE

Promešati pre i tokom upotrebe. Naneti kvalitetnom sintetičkom četkom. Na drvetu nanositi u smeru godova. Može se takođe naneti valjkom, kompresorom ili običnim sprejom na yidne površine.

Čiščenje

Preostali materijal vratiti u kanticu. Odmah očistiti vodom.

ZDRAVLJE I MERE BEZBEDNOSTI

Prema uputstvima i informacijama na pakovanju. Posebno obratiti pažnju na površine krečene pre 1960. jer mogu da sadrže opasne materije. Za sve ostale informacije kontaktirati Kruna boje doo. Podaci o bezbednosti za ovaj i sve ostale prozvode možete naći na našoj web adresi, besplatno. Držati na suvim mestima van domašaja dece i životinja. Pakovanje treba držati zatvoreno tokom skladištenja. Ne prosipati u vodovode, odvode ili septičke jame.

OPŠTE INFORMACIJE

Pod normalnim vremenskim uslovima ovaj proizvod će ostati upotrebljiv do 2 godine ukoliko se pravilno čuva i ne otvara. Preuzete su sve mere da se sve neophodne informacije nađu u Tehničkom listu. Kruna boje doo ne može da garantuje rezulate jer nema kontrolu pod kojim je uslovima proizvod nanet.

Pre korišćena ovog proizvoda postarajte se da imate poslednje informacije. Za pomoć ili više informacije kontaktirajte nas na telefone:

Tel: 011 328 66 68

Tel/Fax: 011 328 66 42

e-mail: office@krunaboje.rs

website: www.krunaboje.rs

website: www.bojezazidove.com

Kruna boje doo, Karađorđeva 49, 11000 Beograd.

Ove informacije su validne od oktobra 2011.