Naredni tekst

Nasuprot klasičnim belim i neutralnim zidovima, trendovi boja za zidove za leto 2023. donose osvežavajuće i živahne nijanse koje unose energiju i karakter u svaki prostor. Ova sezona donosi nekoliko zanimljivih boja koje su savršene za transformaciju enterijera. Pronađite Kruna ekstremno izdržljivu boju za zidove u nijansama koje želite!

Žuti suncokret: Ova topla i sunčana nijansa žute boje za zidove predstavlja osnovni trend boja za zidove u 2023. godini. Boja suncokreta unosi vedrinu i radost u prostoriju, stvarajući atmosferu koja podseća na sunčane dane. Uz ovu boju, prostor postaje svetao i optimističan, idealan za stvaranje inspirativnog radnog okruženja ili vedrog dnevnog boravka.

Zanimljivost: Žuta boja se smatra stimulansom raspoloženja i može pomoći u podizanju energije. U nekim kulturama, žuti zidovi se koriste kako bi se oterale negativne sile i donela sreća domu.

Plava laguna: Plava boja za zidove ostaje prisutna kao dominantna boja za zidove i u 2023. godini, ali sa novim nijansama koje odišu svežinom i mirnoćom. Plavi tonovi poput tirkizne, morske ili vodene plave stvaraju atmosferu opuštanja i podsećaju na prelepe plaže i tirkizno more.

Zanimljivost: Plava boja je poznata po svojim umirujućim efektima na um. Studije su pokazale da gledanje plave boje može smanjiti stres i anksioznost, stvarajući mirnu i smirujuću atmosferu.

Zelena harmonija: Uz sve veću popularnost održivog načina života, zelena boja dobija na značaju kao trend boja za zidove. Nijanse poput šumsko-zelene, maslinaste ili boje lišća unose svežinu prirode u prostoriju i stvaraju mirnu, uravnoteženu atmosferu.

Zanimljivost: Povezivanje sa prirodom i zelenilom može imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje. Zeleni zidovi mogu pomoći u smanjenju umora i poboljšanju koncentracije.

Roze elegancija: Roze boja je sve popularnija i kao izbor za zidove. U 2023. godini, vidimo nijanse poput prljavo-roze ili blago tamnijih boja šampanjca. Ova sofisticirana boja donosi notu elegancije i ženstvenosti u prostor, stvarajući toplu i udobnu atmosferu.

Zanimljivost: Roze boja ima smirujući efekat i može pomoći u smanjenju napetosti. U Kini, roza boja se tradicionalno smatra bojom ljubavi i sreće.

Crna dramatika: Za hrabrije enterijere, trend crne boje na zidovima donosi dramatičan izgled. Crni zidovi stvaraju kontrast i naglašavaju druge boje i detalje u prostoru. Ova sofisticirana boja dodaje dozu elegancije i modernosti.

Zanimljivost: Crna boja simbolizuje moć i eleganciju. Dodavanje crnih zidova može transformisati prostor u luksuznu oazu.

Ovi trendovi boja za zidove za leto 2023. nude različite opcije za svaki stil i ukus. Od vedre žute do dramatične crne, ove boje mogu uneti svežinu, mir ili energiju u vaš dom. Bez obzira na izbor, važno je prilagoditi boju sopstvenom stilu i stvarnosti prostora. Uživajte u eksperimentisanju sa bojama i stvaranju prostora koji odražava vašu jedinstvenu ličnost.