Prethodni tekst
Naredni tekst

Kad želite da vas sunce greje čak i kada niste napolju i kada je dan oblačan, pravi izbor je žuta boja-asocijacijacija za toplotu i sunčeve zrake koji prodiru pod kožu grejući svaki milimetar prostora oko vas. Kod odabira prave nijanse žute boje za zidove, uzeli smo u obzir kako je orijentisan vaš prostor.
Sobe okrenute prema severu
Preporuka su tople žute boje koje podstiču sunce da obavlja svoj posao. Hladno osvetljenje je ono sa čime ćete imati posla u severnoj prostoriji, što znači da treba sprečiti osećaj hladnoće, toplom žutom bojom kako bi soba i dalje izgledala veoma lepo, ali da istakne svoju toplu nijansu.

Sobe okrenute ka istoku i zapadu
Opuštene kremasto žute boje za zidove su fantastične za količinu svetlosti koju prostorija dobija svojim položajem. Topao jutarnji sjaj i hladno večernje svetlo se najbolje uklapa u krem žute boje za zidove. Tačke okrenute prema istoku i zapadu imaju najpromenljivije svetlo, tako da je najbolje da izaberete boju koja se lepo ispoljava u svim delovima dana.
Sobe okrenute prema jugu
Soba koja je okrenuta prema jugu ima vrlo topao položaj. Bilo koja žuta boja za zidove će se savršeno uklopiti sa količinom svetlosti koju prima. Neka jača nijansa žute boje bi dala dovoljnu količinu toplote za svačiju dušu.

Koju god prostoriju da ste odlučili osvežiti žutom bojom za zidove, sigurno unosite sunce u vaš dom. Bilo da se radi o dečjoj sobi ili dnevnom boravku, žuta boja zidova se lako uklapa kad su u pitanju detalji drugih boja. To može biti jak kontrast ili samo mala razlika u nijansama, svakako odiše toplim duhom i prijatnom atmosferom.
Kruna boje raspolažu mnoštvom nijansi žute boje za zidove, a ako niste sigurni da je to prava boja za vas, možete uzeti uzorke i videti kako se uklapaju u vaš ambijent, sigurno ćete se iznenaditi.