Prethodni tekst
Naredni tekst

Crvena boja – verovatno ste uglavnom čuli za nju kao boju koju treba izbegavati. Često se smatra previše agresivnom, previše stimulativnom i previše jakom za većinu prostorija, crvena je kontroverzna boja u dizajnu enterijera. Pa ipak, vidimo da se vraća na veliki način, u dnevne sobe unosi energiju, u hodnike ljubav, a u spavaće sobe romantičnu i vatrenu atmosferu.
Crvena boja je hrabar način da unesete neku oživljavajuću, energičnu zabavu u svoj dom i uživate u svim njenim nijansama koje pružaju udobnost. Dizajneri i psiholozi se slažu da crvena boja izaziva pažnju i izaziva uzbuđenje gde god da se nađe. Ona može biti moćan dodatak svakom prostoru kojem je potrebna nadogradnja dizajna.

Crvena boja u kombinaciji
Crvena zidna boja odiše osećajem stila i klase. Često postoje minimalni zahtevi za dekorativne predmete u prostorijama obojenim u crveno, jer zidovi najviše govore. Međutim, kombinacije crvenih zidnih boja izgledaju bogatije kada im se dodaju druge nijanse.
Raskošna crvena i siva
Ovo je kombinacija boja koja je sinonim za luksuz. Nema ničeg otmenijeg, nego kada imate zid obojen crvenom bojom zajedno sa sivim obojenim zidovima, izgledaće veličanstveno. Odlično će se uklapati sa nekoliko nenametljivih komada nameštaja kao što su sofa, bočni sto i minimalni dekor, i spremni ste za sobu koja izgleda elegantno. Prava svetla će učiniti da izgleda još bolje. Crveni detalji kao što su tepisi i jastuci ponekad mogu pružiti iskru za ugodne večeri provedene kod kuće.

Toplo crveno, crno i drvo
Iako je kombinacija crvene boje za zidove, kada je uparena sa crnom, uobičajena, nikada nije dosadna i sigurno će upadati u oči. Možete razmisliti o farbanju zidova u crveno i dodati crni nameštaj poput sofe, stola i stolica. Dajte drvene detalje u obliku ormarića ili polica. Sve to zajedno čini vašu sobu svetlom, kao i toplom. Ako volite biljke, možete ih dodati u uglove ili blizu prozora. Ova kombinacija je fantastična za trpezarije i dnevne sobe.

Uzbudljivi crveni zid
Pa, jedan crveni zid može se porediti sa više boja i nijansi. Razmislite o farbanju jednog zida u crveno i da ga uskladite sa bojama poput sive, crne, bele i žute. To mogu biti zidovi, nameštaj, podovi, plafon, zidni ormarići, prozori ili bilo šta drugo po vašem izboru. Crvena kao smela boja se ističe dok je u kontrastu sa ostalim bojama u prostoriji.

Crvena i bela
Kombinacija boja zidne boje sa crvenom i belom je popularna i voljena od strane onih koji vole da im enterijer izgleda svetlo i spokojno. Često povezana sa ljubavlju, soba sa puno crvene i bele boje može biti remek-delo. Možete ofarbati zidove u crveno i pustiti nameštaj da priča. To može biti vaša spavaća soba ili dnevna soba sa belim nameštajem.