Prethodni tekst
Naredni tekst

Kada se odlučujete za boju zidova u svom domu, paleta boja za zidove je jedan od ključnih elemenata. Kombinacija boja i tekstura zidova može učiniti da prostorija izgleda svetlije, prostranije, udobnije ili čak opuštajuće. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti nekoliko saveta kako odabrati pravu paletu boja za zidove u vašem domu.

Razmislite o svetlosti u prostoriji
Jedan od najvažnijih faktora prilikom izbora boje zidova je osvetljenje. Boja izgleda drugačije u različitim uslovima osvetljenja, pa je važno uzeti u obzir prirodno svetlo i veštačko osvetljenje. Ukoliko vaša prostorija ima malo prirodne svetlosti, bolje je izabrati svetlije boje, jer će prostorija izgledati svetlije i prostranije.

Razmotrite stil prostorije
Važno je da paleta boja koju izaberete odgovara stilu prostorije. Na primer, ukoliko želite da postignete moderniji izgled, možete izabrati boje poput belih, sivih i crnih, dok će toplije boje poput zemljanih tonova i bež boje učiniti prostoriju prijatnijom i udobnijom. Za vas smo pripremili briljantno belu boju za zidove!

Uzmite u obzir ostatak enterijera
Kada birate paletu boja za zidove, važno je uzeti u obzir i ostatak enterijera, uključujući nameštaj i dekoraciju. Ukoliko već imate nameštaj i dekoraciju koju ste izabrali, razmislite o bojama koje će se slagati sa njima. Takođe, ukoliko želite da postignete neku vrstu kontrasta, razmotrite boje koje će se dobro uklopiti sa ostatkom enterijera.

Igrajte se sa kontrastima
Kontrast između boja može učiniti da prostorija izgleda življe i dinamičnije. Možete koristiti kontraste između svetlih i tamnih boja ili između boja koje su na suprotnim stranama kruga boja. Na primer, kombinacija plave i narandžaste boje za zidove može stvoriti zanimljiv i dinamičan kontrast.

Razmislite o teksturi
Kada se odlučujete za boju zidova, razmislite o teksturi koju želite postići. Na primer, mat boje izgledaju moderne i čiste, dok sjajne boje stvaraju sjaj i osvetljavaju prostoriju. Takođe, postoje različite vrste tekstura zidova, glatki ili ipak hrapavi.

Kruna boje vam nude izbor različitih boja, a mi vas linkom vodimo do mat boje za zidove, kao i sjajne koja unosi svetlost.

Stil života
Pri odabiru boja za zidove treba razmotriti vaš stil života i karakter. Ako ste osoba koja voli svetle i žive boje, za vas su idealne boje poput crvene boje za zidove ili narandžaste. Ako ste osoba koja voli mir i spokoj, možda bi vam odgovaralo nešto poput zelene ili plave boje.

Proizvod koji preporučujemo!
EKSTREMNO IZDRŽLJIVA BOJA ZA ZIDOVE