Prethodni tekst
Naredni tekst

zelena boja vašg domaU suštini, zelena boja je boja energije i optimizma. Ona predstavlja mirnu prirodu, označava rast i bujanje i promoviše podmlađivanje. Često ćemo je pronaći u kupatilima i hodnicima, ali je istina da ima veliki potencijal da se koristi u svim delovima doma. Kruna boje nude pregršt predivnih varijanti zelene.

 

 

 

Zelena boja vašeg doma

U dizajnerskim krugovima se govori o tome da vreme brže protiče u zelenim prostorijama, što je čini idealnom za kućne kancelarije ili sobe za učenje. Postoji mnogo nijansi zelene i jako je važno dobro razmotriti prostoriju pre krečenja. Lunch Date, Oxygen i Lime Green su neke od nijansi koje prosto leže kuhinjama i kupatilima, još ako ih koristite uz neke pastelne tonove poput narandžaste ili nebo plave, doći će do punog izražaja. Pogledajte par saveta kako možete srediti kuhinjski prostor po poslednjim trendovima.
Set zelenih tonova inspirisanih prirodom i životnom sredinom obuhvata Mellow Sage, Bamboo Leaf i Tuscan Olive. Ovo su sofisticirane nijanse koje će dobro poslužiti u prostorijama gde želite da kreirate opuštenu atmosferu poput dnevnih soba, salona i predsoblja. Udružene sa neutralnim bež nijansama kao što su Ivory Cream i Cotton Twill poboljšaće njihove zamljane karakteristike. Koristite alternativne prirodne materijale u ovakvim prostorima da istaknete organski karakter. Pogledajte celu paletu boja za zidove i sve nijanse zelene boje kako izgledaju na zidovima.

U jaču stranu spektra zelenih tonova spadaju Invigorate, Elegant Jade i Modern Organic. Pošto su ove nijanse dramatično naglašene, prirodno zahtevaju upadljiv kontrast da upotpune izgled. Nijanse purpurne ili Teal će se lepo složiti. Ako vas korišćenje ovakvih nijansi malo plaši, izaberite neki od zelenih tonova za sva četiri zida, a naglasak u sličnim tonovima uradite na stolariji ili pratećim detaljima.
Jedinstveni kontrast koji se fenomenalno slaže daju zelena boja i srebrna nijansa. Kombinacijom ovakvih tonova dobijate moderan izgled, preporučljiv za kuhinje, spavaće sobe ili trpezarije. Tuscan Olive i Aspen Silver će stvoriti elegantan finiš. Komplementirajte tamno-zeleno-srebrni spoj tamnom, prirodnom drvenarijom, a prateće detalje naglasite svetlim kremom ili bojom korala. Dobar spoj je jabuka-zelena i crvena, kombinacija koja se ne preporučuje skromnim osobama, ali stvara fenomenalnu atmosferu. Soft Lime i Toffee Apple se veoma lepo slažu, a u kombinaciji sa čistim belim površnama oživljavaju skandinavski ambijent u prostoru.

Zelene dekoracije za dom

Što se tiče zelenih detalja, mogućnosti su beskrajne, na primer ukrasne zelene boce koje služe kao ornamenti ili vaze za prolećno cveće. Kad smo kod cveća, koristite što više zelenih kućnih biljaka u domu, a i oko njega i tako ćete pojačati taj osećaj prirode koji je svima nama koji živimo u gradovima preko potreban.